MECLİS LİSTELERİNDE CİDDİ HATALAR SÖZ KONUSU

MECLİS LİSTELERİNDE CİDDİ HATALAR SÖZ KONUSU

                Belediye Meclis üyeliklerinin ilçe seçim kurullarına verilmesine iki gün gibi çok kısa bir zaman kaldı. Partilerde meclis üyelikleri ile ilgili kavga bir hayli kızışmış durumda, kimi partilerde ses çıkmıyormuş gibi gözükse de olayın arka planı çok farklı, tüm partilerde herkes mücadeleye devam ediyor, ne zaman ki listeler seçim kurullarına verilir işte o zaman asıl tantana yaşanacak. Tantana yaşanacak derken yer yerinden kopacak hali yok ancak partilerde bir hayli küskünlük ve dargınlıkların yaşanacağı muhakkak. Bu kırgınlıkların geçtiğimiz 2009 seçimlerinde neye mal olduğunu hep birlikte gördük. Konuyu biraz detaylı ele almak  gerekirse CHP'de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Tarık Cengiz  İlkadım da ilk sırayı kendisine her türlü desteği veren iş adamı Galip Öztürk'e söz vermiş  Galip Öztürk'ün de muhtemel adayı Cahit Kaya gözüküyor, ikinci sırada ise ilçe Başkanı olan kişi olacak ki bu isim Vedat Yılmaz'a bir hayli oy kaybettireceğini bilmesine rağmen neden yanında gezdiriyor anlamış değilim, üçüncü sırada ise eski İl Başkanı olan İhsan Kalkavan'ın yakın arkadaşı Mehmet Bank veya yine eski İl Başkanı Haluk Koç'un yakın arkadaşı Naci Altuncu isimleri var. Atakum'dan gelen bilgiler doğru ise  Metin Burma'dan hiç beklemediğim bir yanlışı yapar  ise ciddi anlamda sıkıntı çekeceği kanaatindeyim, aldığım duyumlara göre kendi akrabası olan Mustafa Tüfek'i listenin birinci sırasına koyacak, Mustafa Tüfek insan olarak düzgün bir insandır ancak Atakum Belediyesi  Tüfek ailesinin sülalesinin barındırma merkezi değil, Mustafa Tüfek zaten şu anda Atakum Belediyesinde danışman ve maaş alıyor, kızı Başkan Yardımcısı, oğlu ise kurduğu şirket üzerinden Belediyenin tüm kaldırım ihalelerini alıyor, Belediyenin kaybolan parasının başında da Mustafa Tüfek'in kızı bulunmakta. Biz bunu bilmemize rağmen bu güne dek dile getirmedik ancak şayet şimdi böyle bir hata yapılır ise işte o zaman bazı konuları konuşma zamanı geldi demektir. Bir Belediye düşünün ki Başkanın akrabaları tamamen oraya yerleşmiş, kimisi Başkan yardımcısı, kimisi Müteahhit Belediyenin ihalelerini alıyor, kimisi de meclis üyesi olmuş, sizin anlayacağınız aile boyu Atakum Belediyesine yerleşmişler. Ben şahsen Metin Burma'yı severim dürüst bir insan olduğunu düşünüyorum ancak duyduklarım doğru ise beni sükûtu hayale uğratır, umarım böyle bir hata yapmaz. Kaldı ki geçtiğimiz seçime liste başı olan Hayri Erdönmez aktif bir arkadaş, bazıları sevmeyebilir ama adam civa gibi çalışan, üreten bir adam, adamın dünya görüşü beni ilgilendirmez ama siyasetin gereğini bilen bir isim olduğu kesin. Metin Burma'nın kafasındaki plan kendisi Milletvekili olup yerine Mustafa Tüfek'i bırakmak ise bu plan tutmaz, neden tutmaz derseniz Mustafa Tüfek bir hayli yaşlı ve siyasi manevra kabiliyeti olmayan bir insan o nedenle ona kimsenin oy vereceğini de düşünmüyorum.

                MHP'ye sıra gelince Büyükşehir adayı Ferhat Günaydın ağırlığını koymak istese de çok fazla işe yarayacağını düşünmüyorum, zira İlkadım da Necattin Demirtaş listesine kesinlikle müdahale ettirmeyecek gibi bir tavır içerisinde, seçilmiş Belediye Başkanı yeniden seçilebilmek için her türlü manevrayı yapmak zorunda olduğundan listesine kimseyi müdahale ettirmeyecek. MHP'nin ilkadım meclisinde ilk iki sırada Cemalettin Kola ile Muammer Muratoğlu isimleri olacağa benziyor, bu iki isim de güzel isimler tepki alacak isimler değil, Talat Eyüpoğlu'nun da adı geçiyor ancak ciddi anlamda bir tepki var kendisine nedeni nedir bilemiyorum. Listenin İlkadım Meclisine girecekler kısmında çok sıkıntılı olan bazı isimler var bunları şimdilik burada telaffuz dahi etmek istemiyorum, zamanı gelince gerekeni söylerim. Atakum da Prof. Dr. Necdet Çamaş çok güzel bir performans sergiledi doğrusu ben bu kadar güzel toparlayıp bu işi götüreceğini düşünmüyordum, parti içi muhalefeti etrafında toparladı, kimseden çatlak ses çıkmıyor, ekip gece gündüz çalışıyor fevkalade bir performansla çalışmaları devam ediyor. Necdet Çamaş da listesine çok fazla müdahale edilmesini istemiyor. Canik de Atıf Yiğit benim istediğim performansı henüz gösteremedi ancak oradaki bazı aktif muhtarları yanına almış olması onun adına fevkalade bir durum örneğin Karşıyaka muhtarı Ali çok başarılı, çok sevecen, çok çalışkan bir arkadaştır. Karşıyaka mahallesinin onbir bin oyu var, büyük bir kısmını alırım iddiasında dediğini yapabilirse ciddi anlamda oy alabilirler. Kaldı ki sadece Muhtar Ali değil birçok muhtar Atıf Yiğit ile birlikte olduklarını deklare etmişler. Canik de Ak Parti'den seçimi almaları mümkün olmasa da güzel oy alabilirler.

                Gelelim Ak Parti adaylarına, Kayınçom bu seçimde o kadar çok hata yaptı ki düşmanı ona bu hataları yap dese yapmaması gereken hataları  kendi iradesiyle yapmış olması, insanın aklına kendi düşen ağlamaz ifadesini getiriyor. Geçtiğimiz il kongresinde yanında olan insanların tamamına verdiği sözlerin aksini yapmış durumda. Tüm ilçelerde ilk sıraları Vezir Hazretlerine vermiş, ikinci sıraları da kendisi kullanmış, teşkilatlara aşağılarda bir kaç isim bırakmış. İlkadım da ilk sıraya Yavuz Yılmaz'ı, ikinci sıraya Mustafa Numanoğlu'nu, üçüncü sıraya Doyaroğlu'nu, Dördüncü sıraya ise İl Başkan yardımcılığından istifa eden Orhan Tozlu'yu koymuş. İnsan kendi yardımcısını Büyükşehre gönderecek iradeyi gösteremez ise bu nasıl Başkanlıktır anlamış değilim, diyeceksiniz ki Orhan Tozlu'ya istifa etme demiş iyi güzel de Hasan Uzunlar'a istifa et diyen bizzat kendisi değil miydi? Hasan Uzunlar Ak Parti kurulduğu günden itibaren Ak Parti'ye hizmet etmiş, her dönemde Halkla ilişkiler Başkanlığı gibi önemli görevi üstlenmiş, dürüstlüğü ile kamuoyunun takdirini kazanmış bir isim olmasına rağmen böyle bir insanı Büyükşehir Meclisine gönderecek iradeyi ortaya koyamıyor iseniz bu insanlar sizin daha nerenize güvenecekler?

                Çarşamba'da yıllardır sizin dediklerinizin dışında en ufak bir iş yapmayan Durmuş Sezgin'i  Büyükşehir'e yazan ilçe örgütüne hayır olmaz onun tahsili yetmez deyip listenin ta aşağılarına yazarken Atakum da  siyasetle uzaktan yakından ilgisi olmayan tahsili de yetersiz kişileri Büyükşehir'e gidecek sıraya  yazmanın anlamı nedir söyler misiniz? Durmuş Sezgin benim gibi asi kullarınızdan değil aksine sadık  kullarınızdan olmasına rağmen neden ona bu hareketi reva gördüğünüzü söyler misiniz? Yoksa ilçe Başkanlığına atadığınız ve daha sonra istifasını almak zorunda kaldığınız arkadaşı istemediği için onu da asiler sınıfına yazdığınız için mi bu arkadaşa bu hareketi reva gördünüz. Çarşambanın ikinci sırasına koyduğunuz Nihat Soğuk'a sıra gelince, tahsil kriteri aramayacaksınız ama Durmuş Sezgin'e gelince arayacaksınız öyle mi? Diyeceksiniz ki o Belediye Başkanlığı yaptı, Durmuş Sezgin' de İl Genel Meclis üyeliği yaptı hem de çok başarılı olduğunu bu şehirde yaşayan herkesten çok siz biliyorsunuz. Ak Pati bu seçimlerde kazanacaktır ama birilerinin kaybedeceği muhakkak olduğunu unutmayalım. Sözlerime son verirken Rabbimin herkesin kalbine göre müstehakını vermesini temenni ediyorum. Kalın sağlıcakla                                                                          

                 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR