ADAY TAHMİNLERİM

Bu hafta siyasette önemli gelişmeler beklenmekte, AK Parti il Başkanlığına atanan Avukat Ersan Aksu’nun İl yönetimini açıklaması beklenmekte. Aslında Cumartesi açıklaması bekleniyordu. Zira ayın 19’unda Cumhurbaşkanı ilçe adaylarını açıklamaya gelecek. Bu minvalde yapılması gereken çalışmaları yürütecek ekip yeni il yönetimi, şu anda yönetim belli olmadığından il Başkanının bu işi tek başına yapma imkânı yok. Sadece il yönetimi değil, İlkadım ilçe Başkanı da belli değil, onun da il yönetimiyle birlikte açıklanması gerekmekte. İlkadım ilçesi Samsun’un en büyük ilçesi bir aydan fazla bir zamandır ilçe Başkanı atanamadı. Bu konuda yeni il başkanı’nın tavrı nedir bilmiyorum ama atanacak ilçe Başkanı’nın Belediye Başkanı ile uyum içerisinde çalışması çok önemli. Belediye Başkan adayı ile anlaşamayan ilçe Başkanı sıkıntı yaşar. Sadece İlçe Başkanı değil Belediye Başkanı da sıkıntı yaşar, o nedenle ilçe Başkanı seçilirken bu kritere de dikkat edilmesi gerekir. Hakan Karaduman’ın yönetiminin yarısının değişeceği kanaatindeyim. Kalan yarısı ile de devam edileceğini düşünüyorum. Hakan Karaduman’ın yol arkadaşlarından bir kısmının yeni İl Başkanıyla çalışmak istemediğini biliyorum ancak AK Parti Genel Merkezi mevcut listenin yarısının kalmasından yana olduğunu da bildiğimden eski yönetimin yarısı kalır yarısı yenilenir. 

 


Edindiğim bilgilere göre Ersan Aksu gençleri de yönetimine almak istiyormuş. Bu minvalde Avukat arkadaşlarından isimler istemiş. Onlar da bazı isimleri vermişler ancak daha önce de dediğim gibi siyasette tecrübeli isimlerden yönetimine almaz ise sıkıntı yaşar. Elbette gençlerin önleri açılmalı ama önümüzde çok zor bir seçim var. Bu seçimde başarılı olmak için güçlü bir ekip kurmak zorunda aksi halde çok sıkıntı çeker. Güçlü lider yanında güçlü insanları barındıran kişidir. Merhum Özal, Erbakan yanlarında güçlü isimleri barındırdıklarından bu günlere gelindi. O yüzden güçlü insanlarla çalışmaktan çekinmemek lazım. Bu hafta açıklayacağı il yönetiminin bu dediğim ölçülere uygun olacağı kanaatindeyim. Zira yönetime almak için istişare ettiği ekip ve teklif götürdüğü isimleri bildiğimden kanaatimce güzel bir yönetim çıkarmaya çalışacak, umarım yanılmam.

 

Bu arada MHP’de yaşanan il Başkanlığı değişimden fevkalade memnun oldum, zira Abdullah Karapıçak sevdiğim bir insan, yaşam biçimiyle, kişiliğiyle, tecrübesiyle ve ülkücü camianın saygı duyduğu bir isim olduğundan il Başkanı olarak atanması çok isabetli bir karar. Karapıçak il Başkanlığı yaptığı dönemde MHP İlkadım ilçesini kazanmıştı, ayrıca uyumlu kişiliği nedeniyle de herkesin takdirini kazanmış bir siyasetçi olduğundan MHP’nin çok doğru bir iş yaptığı kanaatindeyim. Cumhur ittifakına verilecek ilçelerle ilgili ulusal basında çıkan 4-5 beş ilçe haberlerine itibar etmiyorum. Nedenine gelince şu ana kadar açıklanan ilçe adaylarında MHP’ye verilen ilçe sayıları belli, Ordu’da iki ilçe verildi, Trabzon’da iki ilçe verildi, Samsun’da da iki ilçe verileceği kanaatindeyim. Belki üç olabilir ama üzerine çıkacağını düşünmüyorum. Bu ilçeler de halen MHP’de bulunan Asarcık ilçesiyle Alaçam ilçesi olacağı kanaatindeyim, belki Lâdik ilçesi de verilebilir. Onun dışında başka bir ilçenin verileceğini düşünmüyorum.


    
AK Parti’de ne olur derseniz İlkadım ve Atakum adayları mevcut Başkanlar olur. Canik’te Zihni Şahin veya İbrahim Sandıkçı isimlerinden birisi olur, Vekillerden Çiğdem Karaaslan dışındakiler Sandıkçı olsun diye imza vermişler. Çiğdem hanım Zihni Şahin olsun demiş. Zihni Şahin önce ‘olmaz’ demiş ancak daha sonra ‘partim hangi görevi verirse hazırım’ demiş. Bu minvalde son kararı Reis-i Cumhur vereceğinden kimse net bir şey söyleyemiyor. Tekkeköy’de Hasan Togar devam eder, Çarşamba’da eski ilçe Başkanı Avukat Halit Doğan olacak gibi duruyor. Terme’de Şenol Kul’un değişeceği yerine eski ilçe Başkanı Ali Kılıç’ın aday olacağı söylenmekte. Salıpazarı’nda Halil Başkanla devam edilecek, Ayvacık’ta Halil kalaycı veya eski ilçe Başkanı Kemalettin’in aday olacağı düşünülüyor. Batı yakasında ciddi bir değişiklik yok. Yakakent, Bafra ve Ondokuzmayıs mevcut Başkanlarla yola devam edecek gibi duruyor. Alaçam MHP’ye verilecek, verilmezse mevcut Başkan değişecek gibi duruyor. Güneyde Kavak çok bilinmeyen bir denklem önce ‘kesin değişecek’ dendi. Daha sonra ‘yapılan anketlerden mevcut başkan çıktı onunla devam edilecek’ dendi ama son durumu kimse bilmiyor. Lâdik’te Nurhan Yapıcı Özel’in olacağı konuşulmakta ancak kayınçom mevcut Başkandan yana tavır koyduğundan durum değişebilir denilmekte. Havza’da eski ilçe Başkanı Sebahattin olabilir ama eski Ilıca Belediye Başkanı Erol da şanslı. Vezirköprü’de Adem Tuncer ismi ön planda ama son günlerde Sadık Edis de atağa geçmiş durum değişebilir. Size üç aşağı beş yukarı AK Parti’nin adaylarıyla ilgili düşüncelerimi sundum. Önümüzdeki Cumartesi bakalım ne kadarı çıkar? Bekleyip görelim, Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR