YILPORT SAMSUNSPOR LİGE HAZIR

TFF 2.lig beyaz Grupta mücadele veren kırmızı şimşekler, ligin ilk yarısını fikstürde 3.sırada kapattılar. Karşılaştığı 17 müsabakadan 11 galibiyet 4 beraberlik 2 mağlubiyet alarak rakip filelere gönderdiği 28 gole karşılık kendi kalesinde 13 gol gördü. 37 puan ile lig sıralanmasında 3.sırada yer aldılar. İlk yarıda kendi evinde aldığı üst üste iki mağlubiyeti, Yılport Samsunspor’u liderlikten etti. 2. Yarıda 1. Yarıdaki hataları tekrarlamamak isteyen kırmızı şimşekler işi sıkı tutarak, verilen arada ilk 10 gününü kendi tesislerinde 2 hazırlık maçı yaparak hazırlandılar. Daha sonra Antalya’da kampa giren Yılport Samsunspor oradaki çalışmaları ciddiye alarak, TFF 1.Lig takımlarından önce Ümraniyespor’la yapılan hazırlık maçını 3-1 kazanarak, sonraki hazırlık maçında TFF 1.Lig lideri Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup ederek 2.Yarı için umut vermiş oldular. 3. Hazırlık maçını ise Menemen Belediyespor’la oynayacaklardı, hava muhalefeti dolayısıyla bu maç iptal oldu.

 

Bundan sonra lig başlayana kadar herhangi bir hazırlık maçı yapmayacak olan kırmızı şimşekler bu hafta sonu Pazar günü başlayacak 2. Yarı maçları için Antalya’dan direk Diyarbakır’a uçarak, ilk maçını deplasmanda Amedspor ile yapacak. Amedspor ’un federasyona yaptığı müracaatta rakibinin Yılport Samsunspor olması dolaysıyla hasılat düşünerek yeni yapılan stadda gece maçı oynamak istedilerse de federasyon bu isteği geri çevirerek, müsabakanın kendilerine ait eski stadda gündüz oynama kararı verdi. Yılport Samsunspor 2. Yarı müsabakalarında içerde ve dışarda maç kaybetmemek adına, takıma yapmış olduğu takviyelerle gücüne güç katmış oldu. Kırmızı şimşeklere bir stoper gerekliydi, onu da Almanya’da buldu. Aytaç Sulu, 34 yaşındaki bu stoperin formunun üst düzeyde olduğu belirtildi. Teknik direktör Taner Taşkın’ın Kadrosunun genişliği dolayısıyla 18 kişilik kadro dışında kalan diğer futbolcuların tribünden maç izleyeceği belirtildi.

 

Yılport Samsunspor kadrosunu genişletirken rakipleri Sakaryaspor ve Sarıyer’in kriz yaşadıklarını ve transfer yapamadıklarının haberlerini aldık. 2.yarı müsabakalarının çık heyecanlı ve sert geçeceği göz önünde bulundurarak kadrosunu genişleten kırmızı şimşekler hemen hemen her mevkiinin alternatifini elinde bulundurmaktadır. Yılport Samsunspor taraftarlarının 2.yarıyı özlemle beklediğini şampiyonluk şarkılarının söylenmeye başladığı bugünlerde, Samsun’u heyecan sardı. Bir konuya daha değinmek istiyorum.

 

Yılport Samsunspor ’un altyapıya verdiği değer dolayısıyla yapmak istediği 10’a yakın çim sahanın yer konusunda Kirazlık’taki deniz dolgusu yerin istendiğini ama Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda Yılport Samsunspor’ a yer temini hususunda geciktiğini hatırlatmak isterim. Geleceğin gençlerinin Türk futboluna kazandırılması adına bir an evvel Yılport Samsunspor’a Belediyelerin yardımcı olması ve yer temin etmesini arzu ediyorum. Zira taraftarlar bu konuda çok hassas ve tesis istiyoruz diye sosyal medyadan kampanya başlatacaklar. Geleceğin gençliğine sahip çıkmak ve onları kötü alışkanlıklardan kurtarmak adına böyle sahaların bir an evvel yapılmasını ve gençliğe hediye edilmesini diliyorum.

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR