MUSTAFA DEMİR’İN AYAK SESLERİ…

Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçtikten sonra ülkemizde kendiliğinden çok partili düzen bitmiş yerine iki kutuplu bir yapı oluşmaya başlamıştır. Bu yapı kendisini Cumhur ve Millet İttifakı adıyla da isimlendirip, konumlandırmıştır. Her ne kadar sayısal olarak bir çok parti olsa da bunlar dernek yapısını geçebilecek durumda değildir. Bundan böyle söz konusu iki blok halinde ülke siyaseti devam edecektir.

Ak Partinin adayı olarak sahaya inen eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Sayın Mustafa Demir’i, Cumhur ittifakının gereği ve anlaşmasının sonucu olarak MHP de destekleyeceğini bildirmiştir. Yaklaşık bir buçuk aydır sahada olan Samsun Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, daha henüz adayını açıklamayan millet ittifakının çok çok ilerisindedir. Sayın Bakanın kurucu il başkanlığı, on üç yıllık vekilliği, beş yıllık komisyon başkanlığı ve yaklaşık üç yıllık bakanlığı kendisine öylesine tecrübe kazandırmış ki, hem sahaya, hem sorunlara, hem topluma hakim, hem de her sorunun yerini ve çözümünü bire bir bilecek deneyim ve birikime de sahip olduğu görülmektedir.

1 Nisan itibariyle Samsunun Büyük Şehir Belediye Başkanı’nın Mustafa Demir’in olacağından kimsenin şüphesi yoktur. Ancak samsunu, Avrupa’nın ilerlemiş şehirleriyle boy ölçüşecek bir vizyona ulaştırması için, yüksek düzeyde oy oranıyla seçilmesi önem arz etmektedir. Sayın Bakanın mimar oluşu ve Samsunu hücrelerine kadar tanımış olması, çok seri kararlarla kısa zamanda büyük mesafeler almasını sağlayacaktır.

Kuracağı sağlıklı bir kadro ile Samsunu başta Karadeniz’in olmak üzere Ülkemizin isminden önemle ve özenle bahsedilen bir şehri yapacağından eminiz. Sayın Bakanın yaklaşık bir buçuk aydır mahalle mahalle, ilçe ilçe gezip, Samsunlularla kucaklaştığına yakından şahit olanlardan birisiyim. Birebir herkesle tokalaştığını, her bir vatandaşın sesine kulak verdiğini, sorunlarla ilgili notlar tuttuğunu, vatandaşın sorunlarını daha önceden bildiğinden, zaman kaybına neden olmamak için sorunların çözümü ile ilgili olarak projelerini anlattığını kendisini dinleyenlerden duymaktayız. 

Mustafa Demir’i; Bakan ve Vekil sıfatını kullanmadan, sıradan bir vatandaş gibi her platformda görmekteyiz. Bundan mutluluk duyan halkımızın Mustafa Demir’i kendisinden biri olarak gördüğüne şahit olmaktayız. Tarzımız olmamasına rağmen, kendisini halktan biri olarak sunduğu için biz de yazımızda Mustafa Demir’den bahsederken “Sayın” kelimesini kullanmıyoruz.  Artık Mustafa Demir’in ayak sesleri sadece Samsundan değil, ülkenin her yerinden ama özellikle de Ankara’dan duyulmaktadır. Bunun anlamı seçimin kazanılacağı değil, kazandıktan sonra çok kısa zaman içinde Samsunun yüzünün, çehresinin, çevresinin ve vizyonunun değişeceğidir. Henüz adayı bile açıklanmamış millet ittifakının bundan sonraki çalışması Mustafa Demir’e katkı sağlamak olacaktır.

Sayın Bakan hakkında zaman zaman bir takım tezviratlarda bulunanların olduğu görülmektedir. Bunların bir kısmı maksatlı, bir kısmı hesabi, bir kısmı geçmişten kalan birikmiş tepkilerin sonucudur. Siyaset yapanların sıkça karşılaştığı bu tür tezviratlar, siyasetin ivmesini, siyasetçinin gayretini arttırmaktadır. Son on beş yılını toplumun önünde geçiren Çalışmalarından Mustafa Demir’in; Samsuna sevdalı olduğu, milletine hizmet etmek için yollara koyulduğu, işini millete hizmet, ailesini de hizmetine talip olduğu millet olarak gördüğü anlaşılmaktadır.

Samsunun çehresini değiştirip, yüzünü güldürmek üzere Mustafa Demir’in ayak sesleri duyuluyor artık… Hayırlı olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR