AÇILIMIN NERESİNDEYİZ ?

Geliniz siyasi tarihimizin en önemli Açılım"ı  sayılan ,adı bazen ; Reform,Islahat,Düzenleme olarak anılan Tanzimat"a  bir göz atalım.

1699 Karlofça anlaşmasından sonra dayatılan Açılım"ın “Demokratikleşme” nin adını” Tanzimat” olarak biliriz. “Islahat Fermanı” ile getirilen “Eşitlik,Kardeşlik, Adalet” kavramları toplumun yeniden ihyasının üç temel ayağıdır.Tanzimat ,Memalik-i Osmaniye"de Sadrazam Mustafa Reşit Paşa eliyle  getirilen Batı kaynaklı medeniyet hamlelerinin genel adıdır.Bundan sonra Hükümdarlarımız Teb"a ve Reayasını adaletle yönetecektir.Böylece geri kalmışlığımız ,tüm eksikliklerimiz bu üç sihirli formülle son bulacaktır.

AB eşiğinde bize dayatılanlara ne kadar benziyor! Zaman değişti.Aktörler değişti .Senaryo , yol haritası,reçete hep aynı.

Sonunda ne oldu dersiniz? Duyun-u Umumiye idaresine maliyemizi/Sanayimizi/topraktan elde edilen ürünlerimizi teslim ettik. “Kardeş” dediğimiz ,ümmeti olmaktan şeref duyduğumuz dindaşlarımız baş kaldırdılar.Bizi adil  yönetmiyorsunuz.Bize zulüm yapıyorsunuz dediler. Elin İngiliz "ine ,Fransız "ına uyup isyanlar çıkardılar..Önce Batıdan başladı “Bozgun” Makedonya,Rumeli gitti.Devlet “çözülme ve dağılma” sürecine girdi..

İlk Yunanistan ayrıldı. Bulgaristan bağımsızlığına hazırlandı.1911/1918 yılları arasında Afrika"dan çekildik.Suriye/Filistin topraklarından geri döndük.Arabistan yarımadasından ebediyyen çekildik. Düvel-i Muazzama" nın İstanbul"u işgaline boyun eğdik.

Şimdi soralım.İstanbul"un fethini kutlayanlara .Arkadaş siz hangi  Fethi kutluyorsunuz?.”Ya İstanbul"u ben alırım.Ya İstanbul beni” diyen Fatih"inkini  mi?Yoksa işgalcilere : “Geldikleri gibi giderler “diyen M. Kemal Paşa"nın fethini mi?

Devam edelim.İşgalciler ,vatanperverleri ,”Yaşasın millet!”diye kükreyenleri işbirlikçi gammazlar marifetiyle Malta"ya sürgüne gönderirler.

Cennet vatanımız “Tek dişi kalmış canavar”ın işgalinde Irak"ta yaşanan katliam ve acıların benzerleri yaşanır.. Sonunda “Şark meselesi”nin kahpeliğini  anlayan/kavrayan bir avuç “Kuvvacı” Milletiyle birlik olup  bugün kansızların tartışmaya /tartışılmaya yol açtığı ”Türkiye Cumhuriyeti” devletini  kurdu . “Ötekiler” e ne oldu ?diye sorarsanız , söyleyeyim.

Düşmanla iman birliği yapanlar kaçtılar. Eylem birliği yapanlar kaçtılar.Kalıp sesini çıkarmayan, tetik kesmeyen,düşman kovalamayan,bedel yatırıp yan gelip yatanlar “yeni din”lerine daha fazla sarıldılar.Cumhuriyetin nimetinden en çok bunlar yararlandılar.İşbirlikçi zihniyetleri  kabuk değiştirdi/isim  değiştirdi , taşeronlaştılar.Baron oldular,Siyaset Dukalığı kurdular.Dar"ül-Harp deyip Kefere sermayesiyle holding sahibi oldular..Kıble-gahları  değişti; rükudan secdeye vardılar.Palazlandılar.Semirildiler.Yoksulluğu kullandılar. Her dönem İktidarda oldular.. Ülkenin gerçek sahipleri “Millet-i Hakime” yi horladılar, ayıpladılar, aşağıladılar,olmadı ensesinde boza pişirdiler,dün ”tabutluklara.. ” yakın zamanda “Yusufçukları” taş medreseden ,darağaçlarına yolladılar..Utanmadan sahte  açılımların yol arkadaşı  oldular.

Açılım millet için diyenlere  inanmayın.Bakın tarihten bir örnek:Rauf Orbay, Mondoros Müterekesi" ni imzalayanlardan biri.İmzadan sonra diyor ki :”Devletimizin bağımsızlığı Sultanımızın hukuku,milletimizin onuru tümüyle kurtulmuştur.” Yok kızmayın.Rahmet okuyun!.Bu güne gelirsek..Gümrük Birliğine İmza atana... .Annan Planı"na “Evet” diyen "e . AB Anayasası"nı Vatikan Sarayında imzalayana .2004 Yılı Müzakere tarihini alınmasından dolayı Kızılay Meydanı"nda havai fişekle kutlayanlara şöyle diyebilir miyiz?

“Türkiye Cumhuriyetinin tam bağımsızlığı, Partinin kurumsal kimliği,Genel Başkanın Devlet adamlığı hukuku ,(34 etnik yapılı)Milletin gururu kıyamete kadar kurtulmuştur.   

         ”Diyebiliyorsanız...Açılın açılabildiğiniz kadar...Ey millet ! Siz ,bu “Açılım”"ın   

           neresindesiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR