25. KARE

Ulusal haber kanallarının bir tanesinde, İngiltere Prensi Willam ve Prenses Kate bir yıl önce ki  toplantıda giydikleri giysilerin aynısını bu yıl ki toplantıda da giydiğini anlatmaktaydı. Biraz beynimi zorlayarak bunun ülkede yaşanan krize atfen mi yapıldığını irdeledim. Öyle ya koskoca prens giydiği elbiseyi bir kez daha giyince haber olabildiğine göre, krizden çıkmak için idareli olun mesajı mı veriyordu haber kanalı bize.

Haber ,yaklaşık 3 dakikaya aynı görüntüler gidip geldi ekranda. Ne yapılmak isteniyordu? Alış veriş çılgınlığından vazgeçin mesajı mıydı bu. Kriz var denmesine karşın alış veriş merkezlerinde ki doluluk azalmamıştı. Bir ürünün üzerine % 200 e varan zamlar yapılırken, alış verişte sınır tanımayanlara ‘’Bakın Prens ve Prenses ülkelerinde kriz yokken bile, idareli davranıyor’’ mu dendi.

Üzerinden bir hafta geçmeden ikinci haber. ‘’Meghan Markle hamile ( Saraydan resmi açıklama) İngiltere kraliyet ailesine yeni bebek geliyor. Meghan Markle ve Prens Harry ilk bebeklerini bekliyor, 2019 ilkbaharında doğacak bebek tahtın 7. Varisi olacak.’’ Haberin uzunluğu yaklaşık 3 dakika, şehit haberlerini 45 saniye izliyoruz ya. Bu haber bizim şehidimizden de çok önemli.

Bu olayda bizi ilgilendiren ne olabilir ki ? Ne amca olacağız nede dayı, yada sülalemiz bir kişi daha artmayacak. Neden bu İngilizin magazin haberi, diyeceğim de bizim ulusal kanalının ana haberlerinde yayınlandığı bir haber bu. Magazinden daha ileri bir durum var ortada.

Beklenen Mesih bu çocuk olabilir mi acaba ?

Leydi Diana vardı, toprağı bol olsun mu derler bu durumda bilmiyorum ama, çok göklere çıkartılmıştı. Hatta bizim genç kızlarımız sosyetemiz için örnek olmuştu yaşantısıyla. Son zamanlarda bir Mısırlı ile kazaya kurban gidince ülkemizde de çok üzülen ağlayanlar olmuştu. Her ne kadar sömürülen ülkenin torunlarından bir tanesi ile yaşanmış bir kaçamakta olsa .

Nedir bu İngiliz hayranlığımız ?

25. kare tekniği, bilinç altına mesaj verme. Her biri bir kare şeklinde sıralı ve hızlı halde gösterilen filmlerde 25. Kareye gizlenen flaş şeklinde bir anda ekrandan geçen, sizin o an içinde görmediğiniz ama beyninizin algıladığı bir sistem. Bir düşüncenin reklamını yapmak , insanlarda sorunsuz ve şartsız kabullenmeyi sağlayacak alt yapıyı oluşturmak, iyinin kötü, kötünün iyi gösterilmesi ve toplumun değer yargılarının değiştirilmesi amaçlı bu teknik kullanılır. Amaç subliminal mesaj vermek.

Buna en güzel örnek Şirinler çizgi filmidir. Çocuklar orada komin yaşantı süren hepsi mavi renkli kahramanların Gargamel ile olan mücadelesini izlerler. Aslında orada verilen mesaj, Tek tip ,sınıfsız yaşam, başlarında kırmızı papaklı sakallı bir lider, (Karl Marks), ve mücadele ettikleri Gargamel (Kapitalizm) ile kominizm anlatılmaktadır.

Daha yakın zamana geldiğimizde Irak devletinin başında ki Saddam haberleri vazgeçilmezdi bir dönem. Tüm dünyanın beynine önce Saddam’ın kötü bir insan olduğu kazılmıştı. İstanbul'u vuracak kimyasal bombaları ile nefretimizi kazanmıştı. Sonra Irak parçalanıp halkı perişan olunca nasıl bir oyuna geldiklerini onlar yaşayarak bizde görerek öğrenmiştik.

Evet bir mesaj veriliyor ülkemize, ya İngilizler ile başlayacak yeni bir döneme giriliyor, yada üzerimizde ki İngilizlerin olumsuz imajı silinmeye çalışılıyor. İngiliz tahtına bir varis doğacaksa bu bizim meselemiz değildir.

Siz, bize İngilizlerin Orta Doğuda yaptıklarını anlatın, Osmanlıyı nasıl böldüklerinden , İmparatorluk içerisinde halkları nasıl bir birine düşman ettiklerinden bahsedin. Mısır’da yüzlerce esir Türk askerinin nasıl asit kuyusuna atıldığını anlatın. Siz bize Çanakkale’de düşmanımızın Anzaklar olduğunu değil, onları oraya getirenlerin , Müslüman ülkelerden getirilen askerlerin nasıl Müslümanlar ile savaştırıldığını ve kullananların kim olduğunu anlatın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR