2009 mahalli seçimlerin ardından…

İlk adım belediyesinin Gazi belediyesi ile birleşmesiyle Türkiye"nin en büyük ilçe unvanına sahip olurken yaklaşık 300 bin nüfus ve 215 bin civarında bir seçmen sayısına ulaşan ilk adım ilçemizde, AKP ilk adımda da Süleyman kaldırım la yola devam kararı aldı.
Stratejilerini ülke genelinde MHP oy veren CHP"nin ekmeğine yağ sürer, bizi bölmelerine müsaade etmeyin. Biz sağda, MHP"den daha sağlam düşünce ve fikirlerle sizi temsil ediyoruz şeklinde politika ve söylemlerle halka tepeden bakan baskıcı ve yönlendirme çağrışımı yapan AK Parti, ilimiz Samsunda da 2009 mahalli seçim çalışmaları hızla devam ederken ortaya konan politika ile
"Büyük düşün, sen büyüksün. Sen Türkiye"sin”.
Sen Samsun"sun büyük düşün" gibi ülkenin en küçük ilçesinden başkentine dek, her yerde bu tip dev poster ve pankartlarla "sen Atakum sun. Sen Canik"sin. Sen ilk adımsın büyük düşün! Ne demek oluyor?
Vatandaş bundan önce küçük mü düşünmüştü?
Biz büyük düşündük. Siz de büyük düşünün gibi dayatmalarla ortak akıl ve düşünceyi hiçe sayan bu slogan;
Halk tarafından kişisel düşünce ve fikirlerini küçümseyen baskı ve yönlendirme tarzı olarak algılanmıştır.
Bu seçimde kimi mevcut belediye başkan adayları 5 yılın hesabını veremezken, yapamayacakları hayal ürün ve projelerle tekrar halkın karşısına çıkmaları, halkta tepki oylarının artışına neden olmuştur.

Bu tür seçim taktik ve propagandası içine giren AKP"nin genel başkanı ve Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan;
Siyaset ve politikacılarıyla gittikleri her yer ve mitingde parti ve AKP örgütünü daha canlı ve dinamik tutmaya çalışırken, halkta heyecan yaratacağı düşüncesiyle olmalı ki muhalefete karşı gereksiz sert söylem ve polemiklerle çatışmacı bir üslup kullanarak kutuplaşmanın kendilerine güç katacağı hesabı içinde olmuşlardır.
Yaşadığımız küresel krizin etkileri ile işini aşını kaybeden, batan şirketlerden,  günlük hayat yaşayan insanına varana kadar hiç bir ayırım yapmadan insanların yoksullaşmasına, işsizliğin ardı arkası kesilmeyen yolsuzlukların üzerine gidilememiş, buna rağmen seçim kazanmanın ve ülke yönetiminin elde edilmesi için ne gerekiyorsa ortaya konarak bu yolda her şey mubah sayılmıştır.
Tüm bunlara rağmen sandığa giden vatandaş, oyunu bilinçli bir şekilde kullanarak, il-ilçe ve meclis üyeliklerinde farklı partilere oy kullanarak hem iktidar partisine, hem de muhalefet partilerine istediği mesajı vermeyi başarmıştır.
Hiç kimse halkımızı bilinçsiz ve cahil yerine koymasın.
Halk yapılan siyasi ayak oyunlarının farkındadır.
Ne dağıtılan yardımlar, nede siyasi rüşvet niteliği taşıyan politikalar halk nezdinde kabul görmemiştir.
Halkımız kendi profilinden bakarak hizmet edecek, yandaş ve partizancılıktan uzak iş yapan, aş üreten, memleketi ve ülkeyi düşünen ortak akıl etrafında birleşen, kendine güvenen, halkın sıkıntı ve dertlerine çözüm vaat eden samimiyet ve hoşgörüye talip olmuş, geleceğine güven verebilecek adayları tercih edilmiştir.
Bu seçimde 300 bin nüfus ve 215 bin oya sahip ve birçok vilayetten büyük İlk adım ilçesinin, iktidar partisinin tüm çaba ve her türlü desteğe rağmen %35,59 ile 58.362 oy olan MHP"nin ardından,%35 ile 56.902oy alan AKP'nin seçimi kaybetmesi, çok büyük bir hezimet olmuştur.
Bu hezimette kendilerini sorgulamaları gerekenler, şimdi sandığa yaptıkları itirazlarla seçime gölge düşürmeye, karalama ve yanıltma taktikleri ile zaman kazanma ve günah çıkarma peşine düşmüşlerdir.
Elbette itirazlar demokratik bir haktır. Ancak; itirazlar yasal hak olup bu süreç içinde bir takım zorlamalarla hukuk ve yargıya gölge düşürülmemelidir.
Bilinmelidir ki; halk olup biten her şeye vakıftır.

Büyük dava adamı Sayın Muhsin yazıcıoğlu"na
İsmine layık, yiğit dürüst fedakâr insan;
Ülken, Milletin, Devletin, Dinin ve tüm kutsalların için yorulmak nedir bilmedin.
Saygıdeğer şahsiyet, yüksek Ahlâk sahibi, Anadolu çocuğu, temiz düşünceli, saf insan;
BB Partisinin Sayın lideri Muhsin YAZICIOĞLU;
Büyük bir azim ve cesaretle mücadele dolu hayatın bizlere örnek oldu.
Seninle birlikte hakkın rahmetine gidenleri yüce rabbimiz Allah rahmet eylesin.
Şahadetin kimleri kıskandırmadı ki.
Ruhun şad, mekânın cennet olsun.
Seni asla unutmayacağız.
Hakkını helal et bize.
Bizim hakkımız anam sütü gibi helal olsun.

 

 

 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR