Bu seçim burda bitmez

  Nihayet aylar süren seçim  “meydan muharebesi” sona erdi. Kimilerinin umutları tükendi,kimilerinki bir başka bahara kaldı. Ancak ,“bu seçim burada bitmez.”hırsı ile umutlarını  iki yıl sonraki Genel seçimlere taşıyanlar olacaktır.

Bu seçim pek çok doğruyu ortaya çıkardı. Seçim simsarlarını  ,aday dalkavuklarını…Fazla değil -bir haftaya kalmaz- eski başkanların çevresinde nemalananlar ,koltuk altında resim çektirenler hızla uzaklaşacaklardır…
Yeni sahiplerin kovanlarına bal taşıyacaklar çıkacaktır..Görürsünüz/duyarsınız “Ben demiştimciler” bir bahaneyle çıkar çemberi kırıp uzaklaşmak için hazırlık içindedirler..
Trenden inmek için istasyonu beklemeyen çapsızlar hep olmuştur.

Bu seçimde bir diğer doğru ,bölgeciliğin ,azınlık ırkçılığının , Cemaatçiliğin  pirim yapmasıdır.
Sayın Başbakan"ın  28 kez gittiği yeri kaybetmesine karşılık,işsizliğin kol gezdiği,”Beceriksiz işverenlerin “fabrikalarının birer birer kapandığı illerde  % 50 ler üzerinde oy alabiliyorsa buna “bilinç körlüğü “ denir..
Genelde değerlendirirsek İktidar partisi oy kaybetmiştir. Muhalefet partilerinin oy oranlarında belli oranda yükselme olduğu doğrudur.
Saadet Partisi"nin bu seçimde var olduğu , “Milli görüşün” AKP"nin politik yanlışlıkları üzerinde mütedeyyin kesimi iknada başarılı  olduğu söylenebilir.
Tek başına iktidar gücü ,Lider sempatisi ,milyon dolarlara mal olan reklam ve tanıtım giderleri ,hatta Hükümet yetkililerinin açık tehdidine rağmen seçmeni fazla etkilememiştir.
Bazı Yerel yönetimlerde seçmenin “şeffaf,katılımcı ve demokratik” talepler ortaya çıkmıştır.Oyların dağılımı bunun en belirgin kanıtıdır.
Örnek . Samsun"dur.Büyükşehir"e,bağlı ilçelerde farklı bir siyasi tablo oluşmuştur.Canik ilçesi dışında üçü muhalefet partileri arasında bölüşülmüştür.Tekkeköy"de DSP,İlkadım"da MHP ve Atakum"da CHP"nin kazanması yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.

Tekkeköy"de AKP"ye MHP"den devşirme dokuda  uyum sorunu yaşanmıştır.Bir kere daha göstermiştir ki seçmen oyları emanetçilere yararı olmuyor. Kutlukent"ten  Tekkeköy"e aday olan iki dönem yönetimde lekesiz ve şaibesiz ,onurlu ve dik duruşu ile , birikim ve donanımlı genç siyasetçi Sayın Hayati Tekin"in , kişiliği  partisinin de önüne geçerek “Mustafa Sarıgül gibi” seçilmesi engellenememiştir.

Atakum Belediyesi"nin kurucu Başkanı Sayın  Metin Burma ,AKP"nin en iddialı olduğu  İlçe de CHP"den seçilerek beş yıl sonra “emanetini geri “almıştır.

İlkadım"a gelince : ilginç bir seçim süreci yaşanmıştır. İktidarın mevcut  Belediye Başkan Adayı"nın Bilborgları süsleyen ,gazetelere verilen ilanlar,reklam panolarındaki şaşalı afişler halkın gönlünü kazanan ,içlerinden çıkan bir evladına , Necaatin Demirtaş"ın seçilmesi siyasi bir başarıdır.Denildiği gibi “Samsun"un kalbi “alınmıştır.Önümüzdeki seçimlerde sıra beyine ve saç ayaklarına gelecektir.
Demek ki sevdadan büyük “kara sevdalar” varmış. Devletin,Hükümetin gücü ,maddi imkanlar azmin ve kararlılığın önünde diz çökmüştür.
Bu seçim burada kalmaz  Muhalefet Partilerinin bu İktidarın sınır tanımaz kibrini ,vatandaşı umursamaz tavrını iki yıl sonra yapılacak Genel Seçimlerde hizaya getireceği kanaatini taşıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR