2009 da mutlaka kitap...

2009 DA MUTLAKA OKUNMASI GEREKEN KİTAPLAR

Yeni yıl yeni başlangıçlar demektir. 2009 yılına günlerin kaldığı şu zamanlarda önümüzdeki yıl mutlaka okumanız gereken kitapları size sunuyorum. Her kitap tarafımdan okunmuştur ve gerçekten okumayı sevenlere okuması için bilinçli olarak önerilmektedir.

Limit Sizsiniz  / Mümin Sekman  / ALFA Yayınları
Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar. Dışımızdaki limitler, içimizdekiler kadar büyür ya da küçülürler. Kafesten çıkınca değil, kafesi içimizden çıkarınca özgürleşiriz. Kendi yolundan, kendi kanatlarıyla, kendi hayaline gidenlere, Kendi gücüyle başarmayı anlatan yeni bir 'başarı müfredatı'.

Olasılıksız   / Adam Fawer / APRIL Yayıncılık

Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto"da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar? Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı?

Cahillikler Kitabı  / John Lloyd/ John Mitchinson  / NTV Yayınları

Bildiğinizi düşündüğünüz her şey yanlış…Bu kitap, yaygın kanılarla ilgili yanlış bilgilerimizin ve yanlış anlamalarımızın kapsamlı bir listesini sunuyor.Cahillikler Kitabı, filozofların, bilimcilerin ve sokaktaki insanların tarihin büyük bölümünde cevabını aradıkları bir soruya ışık tutuyor: Hakikat nedir, zırva nedir?

Üşenme Erteleme Vazgeçme / Ahmet Yıldız / ALFA Yayınları

Öğrencisin. Dersten yana dertlisin! Matematiği sevmiyorsun. Sınav arası hayat yaşıyorsun.
Derslere konsantre olamıyorsunKendini başarıya programlamak istiyorsun ama beceremiyorsun! Kendine güvenin sık sık "servis dışı" oluyor! Sınav kaygısı ve ders stresi yaşıyorsun! Ezberleme yeteneğinden şikâyetçisin! Ha bi" de saç modelini beğenmiyorsun! Gençlik işte: ))Çözümler farklı olsa da sorunlar aynı. Çok satan Güçlü Hafıza"nın yazarı PDR Uzmanı Ahmet Yıldız, Başarılı öğrenci olmanın psikolojisini anlatıyor.

Kazanmak İsteyenler İçin Yanıtlar  / Jack Welch/ Suzy Welch  / OPTİMİST Yayınları

2006"da yayımladığımız Kazanmak İstiyorsanız adlı geniş yankı uyandıran kitaplarıyla Jack ve Suzy Welch daha şimdiden iş yönetim literatürünün klasikleri arasında yer alan bir eser ortaya koymuşlardı. Efsanevi General Electric CEO"su Jack Welch"in eşsiz deneyiminden süzülen Kazanmak İstiyorsanız, hem temel iş ve yönetim uygulamaları için sağlam bir felsefe sunuyor, hem de her gün karşılaşılan iş problemleriyle başa çıkmak için kullanabileceğiniz bir elkitabı niteliği taşıyordu.

Olumlu Düşünmenin Gücü  / Norman Vincent Peale  / PROFİL Yayıncılık

Kalbinizdeki inanç başınıza iyi olayların gelmesini sağlar. Kişisel gelişim ve başarıya dair bu klasik kitap endişelerinizden kurtulmayı, başkalarının sizi sevmesini, günlük sıkıntılarınızdan kurtulmayı, hedeflerinize ulaşmak için içinizdeki gücü keşfetmeyi sağlayan olağanüstü bir eser.

Ölümcül Düşman Öfke  / M. K. Gupta / PLATFORM

Sinirliliği kontrol etmek için eskiden beri hemen hemen bütün dinler, bütün evliyalar ve kahinler tarafından sayısız öğütler ve vaazlar verilmektedir. Ama bu öldürücü düşman hiç geri çekilmeden hala birçoğumuzun etrafında dolaşıp durur.
 
Bir dahaki yazımızda 2009 da izlemeniz gereken filmlerden bahsedeceğiz sakın kaçırmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Yıldız Arşivi
SON YAZILAR