ZOR BİR SEÇİM OLACAK

Bugün AK Parti adaylarını ele alacağız. Aylardan beri aday adayı olarak uğraş verip sahada çalışanların bir kısmı aday oldu, bir kısmı olamadı. Bundan sonraki süreç enteresan gelişecek; aday olamayanların bir kısmı başka partilerden aday olmaya çalışacaklar, bir kısmına teklif gelse de aday olmayacak ama en önemlisi aday adayı olamayıp partisine destek verecekler kimler ona bakacağız. Mesela Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül üç dönemi tamamladı, ilçesi Cumhur İttifakı’ndan MHP’ye verildi. Hiç gocunmadan MHP adayını alıp kapı, kapı dolaşıp oy isteyerek kazanması için uğraş veriyor. Bu takdire şayan bir durumdur, mutlaka ödüllendirilmeli. Büyükşehirde sadece meclis üyesi değil, başkan vekilliği gibi bir makama taşınmayı hak etmiş bir arkadaş. Yıllardan beri AK Parti’den meclis üyesi olup, hiçbir işe yaramayan pek çok kişi olduğu ortada. Kimisi eşini devlet memuru yaptı, kimisi çoluğunu çocuğunu işe yerleştirdi, kimisi de hiçbir şey yapmadığı halde yıllardan beri boşuna o makamları işgal etti; meclis üyeliği, başkan vekilliği, grup başkan vekilliği görevlerinde bulundu. Artık bunların temizlenme zamanı geldi de geçti bile. AK Parti meclis üyelerini yaparken çok dikkatli davranmazsa ciddi sıkıntılar yaşar, şunun adamını bunun adamını veya arkasında güç olan insanları meclis üyesi yapmaya kalkarlarsa bu adaylara çok büyük zarar verir.

Belediye başkan adayı olarak ilan edilen arkadaşlara gelince; zaten çoğu belliydi, yazdıklarımızdan Tekkeköy’le Havza’da yanıldık, onun dışındakilerin tamamı tuttu. Bu iki ilçede neden değişiklik oldu derseniz; kanaatimce vekiller arasında bir pazarlık oldu. Çiğdem Hanım, Tekkeköy’de Mustafa Candal’ı istedi, Atakum’da Özlem Maraş’ı istedi. Vezir Hazretleri İlkadım’da İhsan Kurnaz’ı, Havza’da Murat İkizi, Terme’de Şenol Kul’u istedi. İl Başkanı ve Ersan Aksu Çarşamba’da Ender Gür’ü istediler, diğer adaylarda da belli dengeler gözetilerek aday tespitleri yapıldı. Ondokuzmayıs ilçesinde Suat Kılıç’a yakın Osman Topaloğlu dördüncü dönem aday yapılan ender isimlerden birisi oldu, bunun nedeni aday yapılmaması halinde Yeniden Refah’tan aday olup sıkıntı olabileceği göz önüne alınarak böyle bir karar verilmiş olabilir. Diyeceksiniz ki Ondokuzmayıs’ta böyle oldu da Çarşamba’da Hüseyin Dündar da Yeniden Refah’tan aday olabilir onu niye tercih etmediler? Bildiğim kadarı ile bu konuyu Vezir Hazretleri Hüseyin Dündar’a kızmasına ve sevmemesine rağmen sorumluluğunun gereğini yerine getirmek adına güzel bir şey yapmış ve olayı bizzat Cumhurbaşkanına iletmiş. Durumu anlatmış, kararı Cumhurbaşkanının vermesini istemiş, Cumhurbaşkanı ise takdiri Ender Gür'den yana kullanmış.

Çok güzel bir duruş bu. Sen adama üç dönem belediye başkanlığı ver, daha sonra genel müdür yap, ardından Lâdik ilçesine noter yap, bunları hiç görmezlikten gelip beni aday yapmazsanız gider başka partiden aday olurum demek vefasızlık değil de nedir? Kaldı ki öyle denildiği gibi seçimi alır, silip süpürür bir durum yok ortada. Halit Doğan sahada küçük bir çalışma yaparak Çarşambalı hemşehrilerine, ‘Büyükşehirde beni zayıf bırakmayın, güçlü hizmet edebilmem için Çarşamba’dan güçlü desteğe ihtiyacım var’ derse Çarşambalı vefalıdır ona destek verir ve Ender Gür’ü güçlü bir biçimde seçerler. Ender Gür belki Çarşamba’da çok tanınmıyor ama neticede Çarşamba’nın evladı, orada doğmuş, orada büyümüş bir kardeşimiz. Büyükşehir Belediyesi ve Çarşamba Belediyesi el ele vererek Çarşamba’ya fevkalade hizmetler üretirler. Burada en önemli görev belediye başkan adaylarına düşüyor, aday adayı olanları ve tepkili partilileri ciddi anlamda emek vermek suretiyle yanlarına almak zorundalar.

İlkadım’da İhsan Kurnaz’ın da işi zor. Önce on beş tane aday adayının gönlünü almalı, çünkü onların tamamı temayüllere girdi, o girmedi. Ardından İlkadım’da yaşayan Kavaklısından Trabzonlusuna, Gümüşhanelisinden Ordulusuna, Artvinlisinden Bayburtlusuna tamamının gönlünü almalı aksi halde çok sıkıntı yaşar. Yerel seçim genel seçimden çok farklıdır, bunu geçtiğimiz yerel seçimde gördük. Bu seçimde aynı sıkıntıları yaşamak istemiyorsalar bu hassasiyetlere dikkat etmek zorundalar. Bugün AK Parti adaylarını ve bazı ilçeleri yazdık, daha sonra diğer ilçelerle başka partileri yazacağız. Bugünlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR