YAŞAYIŞ BİÇİMİ İLE ÖRNEK BİRİ

Hz. Fatıma 605 yılında Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde doğmuştur. İslam'ın Mekke gelmesinden yaklaşık 1 yıl önce doğmuştur. Peygamber efendimizin kızlarından biridir. Peygamber efendimiz 45 yaşında iken dünyaya gelmiştir. Annesi Peygamber efendimizin ilk eşi olan Hatice'dir. Hz. Fatıma'nın eşi İslam’ın dört halifelerinden biri olan Hz. Ali'dir. Bu evlilikten ise 5 çocukları olmuştur.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) kızına "Allah onu sevenleri cehennemden uzaklaştıracağı için kızıma Fatıma ismini verdim." demiştir. Fatıma ise Arapça kökenli bir isimdir. "Sütten kesilmiş" anlamına gelmektedir. Peygamber efendimizin en son çocuğudur. Küçük yaşından itibaren Peygamber efendimizin her işini yaptığı için peygamber efendimiz kendisine "Babasının Annesi" anlamına gelen, Ümmü Ebiha lakabını vermiştir. Cennet hanımlarının efendisi olarak bilinen Hz. Fatıma Peygamber efendimize ilk iman eden kişiler arasındadır. Hz. Fatıma İslam coğrafyasında ki lakabı "Beyaz parlak ay gibi yüzü olan kadın" anlamını taşıyan Zehra'dır. Hz. Fatıma 25 yaşında Medine şehrinde 632 yılında vefat etmiştir.
Hz. Fatıma'nın hayatına dair Şii kaynaklar derin bir bilgi barındırır. Günümüzde Hz. Fatıma'nın hayatına dair Şii kaynaklardan alınan bilgiler esas kabul edilmiştir. Hz. Fatıma doğumundan ölümüne kadar 25 senelik ömründe peygamber efendimizin her zaman yanında olmuştur. Birgün peygamber efendimizi öldürmeye gelen azgın müşrikleri "Rabbim Allahtır diyen bir adamı bunun için mi öldüreceksiniz?" diyerek müşrikleri oradan uzaklaştırmış. İslam'ın yayılmasında büyük fedakarlıklar göstermiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşe Özdemir Arşivi

HAVF

26 Şubat 2024 Pazartesi 09:00
SON YAZILAR