MARADONA İNANCI

Diego Armando Maradona 30 Ekim 1960'ta Buenos Aires'da doğdu. Birçok uzman, futbol eleştirmenleri, eski futbolcular, şimdiki futbolcular ve futbol taraftarlarınca tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak görülmektedir. Ayrıca Pelé ile beraber FIFA 20. Yüzyılın Oyuncusu ödülü almıştır. Transferde iki kez en yüksek ücret rekoru kıran tek futbolcudur.
Barcelona'da 2 sezon geçiren Arjantinli oyuncu, Copa Del Rey, İspanya Süper Kupası kazanmasına rağmen kulüp başkanı Josep Lluís Núñez ile arası kötü olunca 6.9 milyon Pound karşılığında İtalyan takımı Napoli'ye imza attı.
Diego Maradona aykırı kişiliği, oyun tarzı ve Napoli'ye kazandırdığı başarılar ile taraftarların sevgilisi haline geldi. Öyle ki İtalya'da resimleri çizilen oyuncu için "Maradona İnancı" ortaya çıktı.
1987-1988 sezonunda İtalya gol kralı olan efsane, Napoli ile 2 İtalya Ligi şampiyonluğu, İtalya Kupası, İtalya Süper Kupası ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu kazandı. Yaşadığı stresli dönemden dolayı kokain kullanmaya başladı ve kariyeri düşüşe geçti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dilek Kandemir Arşivi
SON YAZILAR