Wikileaks Mikiliks

 

Son üç /dört gün ortalık toz duman..Wikileaks belgeleri ilk dünyanın gündemine düşünce”11 Eylül"e” benzetenler var.Bize gelince ”Dedikodu””Çöp yığını” Bohçacı dedikodusu” gibi yorumlayanlar var.

Belikli yayımlananlar bir elemeden geçiriliyor.250 bin belge olduğundan bahsediliyor.Ancak  % yarımı yayımlanmış.Peşinin geleceği fark edilince eteklerden dökülen taşların kafa yaracağı anlaşılınca hemen ekran bülbülleri,köşebent kalemler,başladılar belgelerin değersizliğinden ahkam kesmeye…Düpedüz milleti enayi yerine koymak.

Sanki bu belgeler bakkal çırağının kaleminden çıkmış.Elçiler/elçilikte çalışanlar canları sıkıldıkça karalamışlar.Yada katıldıkları resepsiyonda, davette yanındaki gazeteci,siyasetçi veya emekli bir yetkili kişinin ağzından dökülen “geyikleri”yazmış.

Bir garip milletiz ha !.Hırsızı severiz.Çalıştığı kurumu/devleti hortumlayanı omuzlara alırız.Manitasına araba alıp,köşklerde /yalılarda uçkur çözenini adamdan sayarız.Hele de akrabasını koruyup kollayanı ,yedi silsilesine dünyalık hazırlayanı görünce bayılırız. Bir anda dolar milyarderi olduğunda ,”gel servetinin kaynağını açıkla!” denilince hop oturup hop kalkarız ,Çenemizi yorarız.Bahaneler uydururuz.Yasal ortaklıktan,Sünnet/düğün takısından,baba malından,emekli ikramiyesinden,yememiş içmemiş biriktirmiş,ticarete zehir gibi kafa çalıştırdığından dem vururuz.Züğürt çenebazlığında kimseye ön vermeyiz.Bir menfaati var mı derseniz.

Sakın bu sözlerimle birilerini ima ettiğim sanılmasın.Çünkü bu ülkede işini bilen,döndükçe yıldızı parlayan,çaldıkça medya karşısında yüzlü yüzlü sırıtan,gülen,”yok öyle bir şey” dedikten sonra ,ayıbı ortaya çıkınca pişkince yaşamına devam eden,ne  insanlara tanık olduk. Aşkolsun adama! İşini biliyor.Yalan da olsa hoşuma gidiyor be! Ötekileri de gördük! Meyveli ağaca taş atarlar.Kıskançlık yapıyorlar.Bak,”çayda  radyasyon var” diyorlardı,koskoca Bakan bile lıkır lıkır çayı nasıl da içti.İftira ediyorlar gibi gerekçeleri  dayatan menfaat şövalyelerine tanık olmadık mı?Kimin kağnısı gıcırdarsa binenine az rastlamadık.

Her neyse.Wikileask mikileas hikaye ..Bu Ülkede -ateş olsa- bizden “yolsuzluk” adına bir şey çıkmaz.Bizimkiler hortumu  hünerlice döşemişlerdir.Öyle ulu orta :“Tut şunun ucunu döşeyelim abi!” dercesine reklam etmezler.

2002 seçimlerinde üç ayda kurulmuş bir Partiye “ yandım anam!” deyip koşanlar.40 yıllık fikrinden cayanlar,işi bitmişlerin,fişi çekilmişlerin gençlik aşısı sanıp bu partiye %7 lik oy kazandıranlar olmadı mı?Şimdi verilmiş sadakamız varmış,Allah bizi korudu.Bir de iktidar olsaydı yanmıştık.İyi de kaçıp Fransa "ya sığındı.Yoksa kalıp başımıza neler gelmezdi,diye şükreden kaç kişi var?

İhtilal sonrası, Nitekim paşa koltuğunda ,hayal bile edemedikleri bir çoğunlukla iktidar olup,Has Bahçe"de,Mavi turlarda ,Papatya siyasetinde  devlet yönetildiğini,hayali ihracatçıların baş tacı edildiği,akraba-yı taallukatın meclise taşındığı,nüfus ticaretinden dikili ağaç sahibi olunduğunu bugün kaç kişi hatırlıyor.O zamanlar da dedikodu denilmişti.Yurtdışına kaçan yerel yöneticileri saymıyorum. Ya Şellefyanları,Mıgırdıçları, Malkileri,Çağlarları,Atığ ları,Dalanları,Mataracı,Akdağlar"ı kimse hatırlamaz.Unutulup gittiler.ABD"den getirilen  çifte pasaportlu  “ Kurtarıcı Prens”lerden hiç söz etmiyorum.

Garip olan şu.İsimsiz ihbar mektubu ile ,avuç içi kadar bir kağıt parçası ile darbe/suikast yapılacağı varsayımı ile “kozmik oda”ların tozunu  atabilenler,ABD"den ,Kanada"dan canlı yayın tanığının anlatımları ile kanallarda yargısız infazlar yapılırken ,kimsenin hezeyandan söz etmemesi sizce garip değil mi?

Ucu bize dokununca şahin,başkasına dokununca  kara karga misali.Bırakın eteklerden taş dökülmesini, kafamıza taş yağsa akıllanacağımız yok!.

Yani, kanıtlara bakıp komplo teorileri üretmeye ,fincancı katırlarını ürkütmeye hiç gerek yok.Tatlı canınızı üzmeyin.Huzurunuzu kaçırmayın.

Bu ülkede yapanın yanında yaptığı ,çalanın cebinde çaldığı kalıyor.Zaman geçtikçe alışıyor insan .Kanıksıyor.Uyum gösteriyor.Yakın yere koymuyor.Hele azıcık beklentisi umarı,çıkarı varsa susuyor.Sırasını bekliyor.

Hukuk varsa ,”zaman aşımı “da var.Örnek mi?”PKK davasında Osman Öcalan ve Murat Karayılan"ın zaman aşımından davaları düştü”.Dosya çöplüğe atıldı.76 sanıklı davada ilgililer serbest..Ne mi yaptılar?Canım, söğüt gölgesinde çekirdek çitlemediler.Şanlıurfa "nın Siverek,Hilvan davası.1988/2000 yılları arasındaki terör olayları.

Yine , “DİSK Eski başkanlarından Kemal Türkler cinayet davası da zaman aşımına uğradı.”Sizler hiç ekran bülbüllerinden ,parti sözcülerinden,en tepe noktasında bulunanlardan Wikileask belgelerine karşı gösterilen öfkenin/tavrın  binde birine şahit oldunuz mu? Yok.

Onun için bu yılın siyaseti bitti.Bir aylık süre kaldı.Papatya falı açar gibi,civciv çıkacak kuş çıkacak hesabı Wikileask belgelerinden sızanları beklemeyiniz.ABD/AB müttefik ve stratejik ortağımız “Füze kalkanı”nı göbeğimize yerleştirecekler.Yani.İkinci bir “Çekiç güç/İncirlik” yapılanması böğrümüze çöreklenecek.

Ha .Yıl bitmeden biraz da magazin katalım.Sahi. Memoli "den sonra Acun Ilıcalı,sarışın  çıtıra ne kadar dökülecek. Fatmagül"ün gönlü Mustafa"ya akacak mı?Siz ona bakın.

Wikileask mikilis hikaye!.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR