Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

ULUSAL DİLİMİZ TÜRKÇE

                                            Siz bakmayın Başbakan'ın "Bu ülkede ulusalcı mulusalcı yok(!)" dediğine "Ulus devlette ulusalcı da olur mulusalcı"da hatta taşıdığımız kimliğimize ve Anayasada belirtildiği üzere de biz; Türkiye Cumhuriyeti'nin Ulusal Birlik içinde yaşayan; laik demokratik, parlamenter sistemiyle Anayasal ve inançlara saygılı sosyal bir hukuk devletiyiz. Ulusalcılık bağlamında müşterek dilimiz de Türkçe'dir.
    Teşekkürden, tatlı dilden, nükteye, sevgiyi ve meramımızı anlatmaya, konuşa konuşa anlaşmaya, şiir yazmaya edebiyat yapmaya, halay oynamaya, zılgıt çekmeye yetecek fazlasıyla yeter bir güzel bir dilimiz var.
     Nitekim aynı topraklarda yaşadığımız Türk vatandaşları dilimiz Türkçe; toplum yapımızın derinliğini, insan ahlakının en güzel tavrını, hoşgörü yaklaşımını, alasıyla içinde barındırmaktadır.
     İnsanoğlunun güzel ruhunu, manalı içten bir bakışını, yakınlığını, hep tatlı bir dil ile besleriz ve pekiştiririz. Bunları güzel Türkçemizle gayet rahat bir şekilde yapabiliriz. Ulusal birliğimizin ve ulusalcılığımızın en önemli göstergesi Türkçe olan dilimizdir.
   Asıl olan insani güzellik, adalet, eşitliktir, hayatımızın her alanında yaşamamız gereken sevgidir. Bunları anlatmak için, düşüncelerimizi dile getirmek için güzel bir dilimiz var.
  Dilimiz Türkçe çölde bir damladır, susuzluğumuzda..
 Kurgusunu, özünü bağrımızdan, anadoludan, halkın erenlerinden, ozanların kopuzundan,aşıkların sazından, kiliminde nakış nakış, yaylalardan, emeğinin terinden damıttığımız dilimiz Türkçe; bize "Dil Devrimiyle" Atatürk tarafından armağan edilmiştir.
  Son zamanlarda devlet yöneticileri dahil, dilimiz ve alfabemiz Türkçe'ye gösterilen saygı azalmıştır. Kürsülerden birbirlerine, halkın karşısında yüksek perdeden hakarete varan sözler edilmekte dilimiz Türkçe'ye hayli saygısıylık edilmekte, çocuklarımıza kötü örnek olunmaktadır. Duyduklarımızı konuştuklarımızı süzgeçten geçirmeli birbirimize tatlı dilli olmalıyız. Türkçemiz sevgiyle kullanılmalıdır.
     Bakınız Aşık Hüdai güzel Türkçemizle ne diyor:
Bekle dost kapısın;/ Sadık dost isen /Gönüller tamir et; /Ehli dil isen /
Sevda sahrasında; / Mecnun değilsen/Ne Leylayı çağır/ Ne çölü incit...
Saygılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR