Tutmayın beniiii!!.

TUTMAYIN BENİİİİ !!.
Üç şey vardır insan için kaçırdı mı toplaması zor..geri kazanımı imkansız !
Biri su,ikincisi,şeref /onur üçüncüsü ve hepsinden daha önemlisi akıl /iz"an.
Susuz yaşanır , onursuz yaşayanlar yok mu ? Tespiti size kalmış..Bakın şöyle çevrenize..İzleyiniz kanalları,okuyunuz gazetelerin birinci sayfalarını,hak vereceksiniz.
İz"ana gelince , normalinde akıl fukaralarıdır.akıldan yırtanlardır.Siyasette “fenafillah”a ererenlerdir!.
1991 yılında Refah Partisi Genel Başkanı.Erbakan Hoca , kendi partisine oy vermeyenleri “Patates dini”nden ilan etmişti.Rahmetli Üstad"ın Rapor 4 kanıtıdır..
Bir de Hasan Mezarcı vardı: elinde asası ,hokkabaz kılıklı adam ekranlara çıkmıştı...kendini İsa /Mesih ilan etmişti..Aynı tezgahın kumaşı ..Siyasetçi ilkesiz olunca kimini ota batırıyor ,kimini.....Anladınız siz onu !..
Rahmetli Adnan Menderes"i bir kısım partili , beynine girip, kendisinin “Halife “ilan ettirmek istediklerini bir yerde okumuştum. Ama çocukluğumda ,kendisinin “Londra uçak kazası” nda salimen kurtulduktan sonra gazetelerde /Parti sohbetlerinde ne yakıştırmalar yapıldığını hatırlarım, “Velilik” vasfı yakıştıranlar vardı..
Son olarak “Aydın"da AKP kongresinde” yaşandı!.Gazetelere pek düşmedi.Etik Haber"de okudum.Sinir katsayım tavan vurdu.Yuh artık ! dedirten bir olay yaşanmış ..
Aydın AKP İlçe kongresi öncesi verilen bir yemekte. Genel Başkanına bağlılığını , belirtirken ya kozmos alemine , ya da “Alem-i Ervaha “gitmiş gelmiş”olsa gerek yemekte diyor ki: Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan"a biz o kadar bağlıyız ve aşığız ki “bizim için adeta ikinci peygamberdir.”diyor.
Zirzopun ettiği lafa bak! Çüşş!dememek için tutun beniii!
Birincisi kim ulan ! Diye sormayalım mı? “Müslüman Cumhurbaşkanı seçtirmiyorlar !“diye feryadınız bundan mıydı?
Yine geçmişten bir anekdot.Amasya AKP milletvekili Akif Gülle ;feci bir kaza geçirir..Hastaneye kaldırılır..Partili partisiz ziyaretçiler hastaneye gelir..Vekildir ya..Yoğun bakımdadır kendisi ,gelenlerle ilgilenmesi olanaksızdir..Yattığı odanın kapısı önüne bir “ziyaret defteri” açılır.Geçmiş olsun dilekleri o deftere yazılır.Buraya kadar normal.Yalnız Cezaevinden gönderilen bir mektup çok ilginçtir..Mahkumun biri yazdığı mektupta ilginç ifadeleri dikkatimi çekmişti.Diyor ki :mahkum kardeşimiz :”sizi rüyamda ,yemyeşil bir düzlükte Peygamber efendimizin ağzınıza parmağıyla bal yedirirken gördüm.”aynen böyle yazmış partili kardeşimiz.
Ne var bunda demeyin. Rüyanın Rahmanisi,Şeytanisi olur da Hidayetin nerede /nasıl geleceği belli olmuyor.. Cezaevindeki kardeşimiz ,Peygamber Efendimizi ,dünyada kazandıkların kefaretine diyet olsa gerek rüyasındaki hikmeti görebiliyor.Hem de AKP"li vekilin kazası sonrası!Derler ya “Şeyhi uçuran müritleridir.İnanmamak elde mi?
Gel de Yaşar Nuri Öztürk Hoca"ya hak verme ! “Allah"la Aldatanlar!”
Siyasetin kirli yüzü sadece bu kadarla olsa neyse ne. Sayın Baykal"ın son hamlesine ne buyurulur.Sahi CHP"de neler oluyor ? Neler oluyor ?
Şu bir gerçek.Sorunlarla karşılaşan siyasetçi ,siyaseten tıkanmış,altyapı donanım eksikliğini giderememiş,kendini ve partisini yenileyememiş,gelişmelere hazırlıksız girmiş ,beklenmedik kriz dönemlerinde kriz yönetiminde yetersiz kalmışsa,üstüne üstlük muhalefetsiz bir Lider konumunda ise , demokrat görünmesi beyhude çabadır.Kendini ve Devletini tanımayan,milletinin öz değerleri ile bütünleşemeyen ,vatandaşı ile barışık olamayan ,özünde /sözünde ne Doğulu ne Batılı kalabilmiş bir siyasetçinin tutarsızlıklarıdır Deniz Baykal"ın çarşaflı /türbanlı hanımlara rozet takması “, kucak açması.
Samimi buluyor musunuz, derseniz.Beni ilgilendiren eden nokta seçimler arifesinde yapılan böylesi açılımın yine AKP"nin işine yarayacak olması.Bu AKP ballı parti vesselam!!
Fazla çabaya gerek yok.Fazıl Say ya da Bedri Baykam"ı çıkar ekranlara, koy karşısına bir bam telci. Ya da Önder Sav"ın mütedeyyin partiliyle yaptığı görüşmeyi “az sonra” teranesiyle döndür ekranlarda .. Olmadı Müjde Ar"ı ,masa başı Kankası ,O oyu çobandan kıymetli sarışınla muhabbetini yayınla ,Sayın Baykal"a cevap vermene gerek yok..Oylar yağmur gibi yağar namussuzum......
CHP yeni açılım peşinde ..Alevi açılımı tutmadı.Yerel seçimler de yaklaşıyor.Mutlaka bir şeyler yapılmalı..Ecevit"in Partisi ile birleşik 22 Temmuz seçimlerinde aldıkları hülle oyları ortada.Hesaplar AKP"den tırtıklanacak oylar üstüne ..Bu kesimin mağduriyetine sebep olmanın vicdani sorumluluğu bir kefareti gerektiriyor.Yerseler...
Aynını MHP si yapsa vay anam vay..kızılca kıyametler kopmuştu.Sivili /yarı sivili tüm mahfillerden başlar uzanmış,kalemler ,diller sivriltilmiş ne zehirler akıtılmıştı.Dini sömüren bir parti olarak sistemin tehdit unsuru ilan ederler.Hatta kapatmaya gerekçe olarak uydurulurdu. Yok demeyin.Bu zihniyeti iyi tanırız. Cumhurbaşkanlığı seçimi ,Anayasa"nın 10.Ve 42.Maddelerinde yapılan değişiklikler üzerine söylenenler unutulmadı..
Anlaşılıyor ki CHPsi bu seçimde mütedeyyin insanlarımızın oylarına göz dikti .Onlara partisi içinde siyaset yapma olanağı sağlayacak!..
Hazır kapı aralanmışken adaylık yolu da açılmalıdır.Söz gelişi , İstanbul için Cübbeli Ahmet Hoca neden olmasın!Fazlası var eksiği yok.Değme hatiplere taş çıkartır.Azıcık etek altından sert vuruşları var.O kadarı kadı kızında var.Olmaz denirse ,mesela Üzmez" in kankası Fadime"nin “tövbe istiğfarcısı !” Müslim Efendi de olabilir..
Bakın ,”Üssüz” namaza cevaz veren Beyaz Hoca katiyen olmaz. O Müctehid-i Moon tarikatı ile takıntılı..Yaşar Nuri Öztürk Hoca"nın kadri bilinmedi.CHP"de soluksuz bırakıldı,soluğu “Allah"la Aldatanlar” ın ipliğini pazara çıkarmak için “Halkın Yükselişi”ne çıktı.ı.Öyle bir yükseldi ki yeni bir izdivaca yelken bile açtı.Hayatının açılımını yaptı !.
Mütedeyyin insanlarımızı kandırmak çok kolay.Ya ağlayacaksın..Ya yılışkan,arsız ,yüzsüz olacaksın.!.
Siyaset simsarı olabilirsen,inanç sömürüsünü becerebilirsen,Diyojen"in feneri değil,el feneri yetmez ,deniz feneri ile çalıp/çırpıp hortumlayabilirsen, el bağlayıp ,boyun kırıp ,”Arkadan Kaçan”,”dönek” olmayı içine sindirebilirsen bütün yollar Ankara"ya çıkar..Kör talihin senden yana olduğunu göreceksin..
Her Lider çevresinde ,her mahallede böylelerine rastlarsanız sakın şaşmayınız..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR