Türkiye şehitlerine ağlarken;

Son üç dört aydır terör faaliyetleri şiddetini artırarak devam ederken, patlatılan bombalar ve mayınlarla şehitlerimizin sayısı her geçen gün artmakta, ateş şehit yakınların yüreğini dağlarken, acıların tüm yurtta paylaşma duygusu zaafa uğradığı günümüzde, insanlar günlük hayatta hiçbir şey olmamış gibi yaşamakta.
Bu vatan, bu bayrak, bu din için gözünü kırpmadan şehit düşen kahraman Mehmetçiğin acısı yüreklere düşmüşken,
Benim belediyelerim, birlik ve beraberlik adına eğlenceye dalmış, bir zamanların ünlü sanatçısı Melikenin söylediği gibi
“Şarkılarla türkülerle avutayım seni,
Ninnilerle masallarla uyutayım seni,” sözleri, ister istemez insanın aklına gelmekte, kafaları kurcalamakta.
Mahalli basın, gazete ve televizyonlarda sıkça resim ve görüntülerine rastladığımız şehrimiz belediye başkanlarının, mahalle ziyaretleri artmış olup, başkanlıkları süresince yaptıklarını ve yapacaklarını anlatmaya çalışmaları, seçim çalışmalarının başladığı izlenimi oluşturmaktadır.
İşsizlik ve yoksulluğun attığı günümüzde, iş, aş diyen insanlar göz ardı edilirken, milyonlarca para, birlik ve beraberlik adına belediyeler eliyle yapılan organizasyonlarda harcanması,
Hangi kıstas, hangi ölçüler dikkate alınarak yapılıyor?
Halk istiyor da biz mi anlamıyoruz?
Halkın ihtiyaç ve önceliğinin; Belediyelerin asli görevi temizlik, yol ve içme suyu hizmeti, kanalizasyon sorunları ki, geçen yıl başlayıp bu yıl içinde bitirilen, Ağabali caddesi -100 yıl bulvarına kadar döşenen yağmur suyu ve kanalizasyon mazgallarından etrafa yayılan ağır kanalizasyon kokusu, konut sakinlerini ve esnafı ve bu caddeden geçen insanları aşırı derecede rahatsız etmektedir.
Bu cadde üzerinde faaliyette olan Esnaf,
”Bir dokun, Bin ah işit”,Atasözündeki gibi. 
Alışverişe çıkan insanların ve halkın, kanalizasyon kokusu nedeniyle yolunu değiştirdiğini, alışverişlerin durma noktasına geldiğini beyan etmektedirler.
Bir geçenin, dönüşte tekrar kullanmak istemediği bu cadde üzerinde ikamet eden halk ve esnaf, şu sıcak yaz mevsiminde camlarını açamadığından şikâyetçi olup acil çözüm beklemektedir.
Elbette ki yapılan birçok iyi şeyleri göz ardı edemeyiz.
Maddi imkânsızlık çeken yeni evleneceklerin toplu nikâhlarının, fakir ailelerin çocuklarının sünnetlerinin yapılmasını takdirle karşılıyoruz.
Tabi ki kültürel ve eğitim çalışmalarının, özellikle sağlık yönünden bakıma muhtaç insanlara, evinde hizmeti alkışlıyoruz.
Mesleki eğitimlerin verilerek GAMEK-İLMEK benzeri gençlerimize iş imkânlarına katkı sağlayacak eğitimlerin verilmesini de takdir ediyoruz.
Gelin şehrimizin ve ülkemizin en büyük beldelerinden biri olan ve her zaman öğünmemize sebep olan beldemiz GAZİ ve İLKADIM"ın birleştirilerek 305.000 nüfuzlu bir büyük ilçe haline gelen İLKADIM ilçemizde;
Cadde ve sokaklarımızın aydınlatılmasından tertemiz ve mis gibi kokmasına, park ve bahçelerimizin yeşillendirilerek yeniden yapılandırılmasına, eskiyen, miadını dolan içme suyu ve kanalizasyon borularının değişiminin yapılmasına,
Şehir gürültüsünden hava kirliliğine, özellikle şehrimizin merkezinde olan ve hemen, hemen birçok yere ulaşımda aynı mesafeye sahip mahallelerde, katı yakacakların dolayısıyla kışın yanan kömürün çıkardığı duman ve sis, şehrimizin nefes almasını engellemektedir.
Dolayısıyla doğal gaz şebekesinin şehrimizin varoşlarına varana kadar planlanması, hızla yaklaşan yerel seçimler öncesinde kıyasıya yapılacak olan siyasi yarışların beraberinde, önümüzdeki günlerde kalite ve hizmetin sorgulanacağı, beldesinde öncelikleri yapanların şanslarının artacağı hesap edileceği unutulmamalıdır.
Kurtuluş savasının başladığı 19 Mayıs ATATÜRK"ÜN şehri Karadeniz"in incisi, kuzeyin İstanbul"u yakıştırmalarına sıkça rastladığımız şehrimiz,  yoksa kuzeyin Hakkâri si diyenleri mi haklı çıkartacak?
Eksikliklerin giderilerek çalışmaların yapılması, gelecek arayışları içinde olan siyasi parti ve belediye yetkililerinin, Samsun halkının gerçek değerlendirme yapacağı güne, yani mahalli seçimler de başarı elde edilebilmesi için, verilen söz ve vaatlerin ne derecede gerçekleştiğine bağlı olacağı günde,
Vatandaşın hafızasında canlandıracağı, siyasi parti gözetmeksizin hizmet için yarışan belediye başkan adaylarının şanslarının açık olacağını hatırlatmak isterim.
Acıyı, kederi, mutluluk ve sevinci birlikte yaşamak, her şeyde birlik olmak dileğiyle…15.08.08

[email protected]
[email protected]


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR