Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

Tüm Dünya sınavda...

Merhaba değerli okurlar; gündem sınavlarla dopdolu… tüm dünyayı sarsan malum olay, o kadar çok karanlık noktayı aydınlattı ki; her işte ir hayır vardır dememize sebep oldu. Tabi şehit olan kardeşlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Peki bunun hayrı nerede diye soracak olursanız… bende derim ki: ne, ne için, nasıl yapılmalıdır? Sorularının cevabı ortaya çıktı.

Değerli okurlar; henüz 18 yaşında olan Furkan kardeşimizin şahadeti; bana hala ne kadar yürekli gençlerimizin var olduğunu ispat etti. Tabi gönül isterdi ki, insani yardım gemisi, ölümler olmadan amacına ulaşabilseydi. Maalesef öyle olmadı. Biliyorsunuz son zamanlar da, annesini öldüren genç kız, babaannesinin maaşını almak için, şeytanın bile aklına gelmeyen dümenler çeviren gençler, toplumu ümitsizliğe sevk etmişti. Ama Gazze"de, çok uzaklardan duyulan feryatları işitebilen gençlerde varmış. Dedirtti Furkan bize. Mekanın cennet olsun Furkan.

Değerli okurlar; gemideki tüm insani girişimciler mükâfatsız kalmayacaklardır. Hiçbir şey boşuna değildir. İşte asıl nokta şu: şimdi ne olacak? Gazze"de akan kan duracak mı? Hayalet bir şehir olan Gazze canlanacak mı? En önemlisi bu haksız saldırı en ince detayına kadar soruşturulacak mı? Anlayacağınız tüm dünya sınavda. Tüm dünya ülkeleri başta A.B.D., Müslüman Arap ülkeler, nasıl bir tavır takınacaklar. Yoksa banane deyip oldubittiye mi getirecekler. Hayır hayır son söylediğim olmaz herhalde. Önce iğneyi kendine; çuvaldızı başkasına batıracaksın. Gazze"de mevcut olan gözyaşlarının bir an önce dinmesi lazım. Hiçbir çocuk babasız kalmayı hak etmiyor. Hiçbir kadın dul kalmayı hak etmiyor.

Değerli okurlar; hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Taşlar yerinden oynadı bir kere. Tüm dünya ve tüm insanlık sınav veriyor. Bizim söylemimiz açık ve net: ZALİME KARŞI MAZLUMDAN YANAYIZ. BU MAZLUM NEREDE KİM OLURSA OLSUN. HAKSIZLIK YAPANLARA KARŞIYIZ. YAPANLAR KİM OLURSA OLSUN. Artık hayat, ekmek arası döner gibi, sınav arası hayat haline geldi. Üzerimize düşen sadece çalışmaktır. Daima çalışmaktır. Lafla peynir gemisi yürümez. Bazı mihraklar ve siyasiler birbirlerini suçlamaktan vazgeçip ülkemiz menfaatlerini ön planda tutmalıdır. Çürük elmalar ile sağlam elmalar ayırt edilmelidir. SBS" ye giren kardeşlerime küçük bir önerim var. Sınav her şey anlamına gelmez. Kendi yaşıtlarındaki Gazze"de ki kardeşlerini hatırlasınlar yeter. İnşallah konuşmaya devam edeceğiz. Selamlar. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR