TİED emeklilileri-Satıyor mu???

TİED Genel kuruluna katılan, Başbakan ve hükümet üyelerine, işçi emeklileri temsilcileri emeklilerin sorunlarını dile getirme yerine, hükümetten memnuniyetlerini dile getirmeleri şaşkınlık la karşılandı.

  Haber Türk TV. de 17.11.2009 Salı günü Teke tek isimli programa katılan, Abdullatif Şener"in konuyla ilgili tespitleri ilgi çekiciydi.

1- Cemiyet yöneticileri, emeklilerin sıkıntılarını dile getirme yerine Başbakana ve hükümet yetkililerine bol bol methiler sıraladılar.
2- Piyasa zamlarına rağmen, emeklilere yapılan l.8 lik maaş zammını eleştirmediler.
3- Emeklilerin haklarını korumaları gerekirken, kendi kasalarına giren aylık trilyonluk,
Gelirlerini muhafaza yönünden hükümetle çelişkiyi girmekten kaçındılar.
4- Emeklileri uyutarak kendi saltanatlarının devamı yönünden tavır sergilediler.

Sayın Abdullatif Şener"in programdaki emeklilerle ilgili tespitleri ile, Cemiyet olmadaki maksadın, hak istemede ve almada gereken direncin gösterilmesi gerektiğini, bu direnç gösterilmezse, istenen hakkın alınmasının mümkün olamayacağını. Yönündeki tavsiyesi, doğru olandır.

8.Kasım 2009 tarihinde TİED. Emeklileri Samsun şubesi genel kuruluna katılan, Genel başkan Kazım Ergün " ün yanından ayırmadığı şerikleri, 4 yönetim kurulu üyesi ile genel kurulu idaresi de, Ankara daki tavırdan farklı değildi. İşçi emeklilerin meseleleri dile getirilip tartışılması beklenirken, bazı misafir konuşmacıların kendilerini kanıtlar, Gündem dışı alakasız konularla girerek zamanı işgal eden söylemleri , Genel kurulu sahibinin sesinden KÖRLER SAĞIRLAR-BİRBİRİNİ AĞIRLAR  misalinin yaşanmasına sebep vermiştir.

İşçi emeklilerin mağduriyetleri, Emekli maaşları arasındaki farklılıkların giderilmesi konuşundaki bazı konuşmacılarla dile getirilen dilekler, Kazım Ergün tarafından cevaplanmamış, Emeklilerin bu toplantı dışında gündemini dolduran aynı hizmet suresi ve pirim ödeme gününe sahip kişilerin, aldıkları aylıklardaki farklılıkların giderilmesi yolundaki Bakanlığın açıklamaları ortada iken, TİED in bu meseleyi dile getirmekten kaçınması, Sayın Şener"in tespitlerini doğruladığıdır. Biz emeklileri uyutalım,  siz bize dokunmayın, biz de size dokunmayalım.

Flaş haber olarak verilen, Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Din çer"in intibak yasası karışık bir durum, bunu hemen çıkaramayacağız yoülundaki beyanı ise, Sürpriz olmadığıdır. Zaten bu konuda mağdur olanların birçoğu Hakkın rahmetine kavuşmuş, geri kalanlarında böyle, verdik-verecektik- veriyoruz diyerek geçiştirelim, nasıl olsa başlarına seçtikleri kişiler bu işe sahip çıkmıyor, onlar kendi alem lerine dalmış, saltanatlarına devam ediyorlar. Mantığının hâkimiyeti yanlış ve adaletsizdir. İsminin başında ADALET kelimesi bulunan iktidarın, adaleti tesis etmesi kaçınılmazdır. Yoksa EMEKLİLERİN bedduası onları yakalar. Buna rağmen, Genel merkezi İstanbul da bulunan, ikinci bir  cemiyet olan , 

İşçi, Memur ve Bagkur emeklileri derneği başkanı Hamdi Öz ve arkadaşlarının, Ankara da açtıkları, Emekli maaşları arasındaki farklılığın kaldırılması yönündeki dava, mahkemece bilirkişiye, konunun incelenmesi için gönderilmiş, bu günlerde yapılacak duruşmada bu raporun gelmesi halinde konu hakkında karar verileceği belirtilmiştir. Bu işçi emeklileri yönünden sevindirici bir durumdur. Ancak TİED"in bu konudaki malum tavrı. İnternet sitelerinde ve basında, İMPARATORLUK KURDULAR-TRİLYONLARLA OYNUYORLAR- USULSUZ HARCAMALAR YAPIYORLAR- ve daha birçok ithamın sıralandığı, beyanlar ortadayken, İşçi emeklilerinin haklarını ARAMAMA yönündeki tavırları ile böyle bir cemiyetin temsil yetkisini kötüye kullanıldığı görülmektedir. Bu konuda teşkilat başkanlarından Ankara, Çankaya şubesi eski başkanı Mehmet Höcü"nün, Ankara Cumhuriyet savcılığına yaptığı müracaatın bir örneğini yazıma ek olarak aktarıyorum.

-“SON DERECE LÜKS GENEL MERKEZ BİNASI-

”TİED Çankaya Şube Başkanı Höcü tarafından Cumhuriyet Savcılığı"na yaptığı suç duyurusunda, TİED"in tüm şubelerinden aktarılan paraların çok yüksek meblağlar olduğunu ve bu paraların dernek amaçları ve üye işçi emeklileri için harcanması gerektiği belirtildi.
Suç duyurusunda, “Dernekler Kanunun 5. maddesi ile ilgili diğer hükümlerinde açıkça belirtilen Dernek amaçları için doğruluk ve dürüstlük kuralları çerçevesinde harcanması gereken bu yüksek rakamlı paraların sadece ve sadece Genel Merkez yöneticileri olan şüphelilerin refahı, rahatı ve saadeti için usulsüz olarak harcandığı açıkça ortaya çıkacaktır. Şöyle ki, toplanılan bu aidatlar ile Anıttepe Mahallesi Işık Sok No 11 Tandoğan Ankara adresinde bulunan 5 katlı ve 25 araçlık otopark"ı bulunan bir bina satın alınmıştır. Ancak bu bina üyelerimizin hizmetine sunulacağına son derece lüks ve gereğinden fazla büyük teşkilatlı ofisler haline getirilmiş ve yönetim kurulu üyelerine tahsis edilmiştir. Derneğin haline münasip bir çalışma ofisinin genel merkezinin olması çok normaldir.
Ancak mimari projeleri aykırı taşıyıcı duvarları yıkılarak, odalar birleştirilip her bir yöneticiye ayrı ayrı dinlenme odalı müstakil banyolu ve gereğinden fazla büyük çalışma ofisi yapılıp bu ofislerin son derece lüks pahallı mobilyalar ile döşenmesi plazma tv"ler haberleşme araçları ve sistemleri ile donatılması hiç de normal bir davranış değildir. Bu binanın tüm odalarına lüzumundan fazla telefon hatları döşenmiş olup, her birine özel sekreterler hizmetliler tahsis edilmiştir. Devlet bürokrasisinde en üst makamlarda dahi böyle şatafat saltanat ve aşırı lüks görmek mümkün değildir.”
    Bu konuda güncel haberleri ara vermeden, köşe yazılarımda sizlere ulaştıracağımı, bu hak alma mücadelesini mağdur emeklilerin yanında yer alarak sesimizi duyuracağımı bildirirken, tepkilerinizi bağlı bulunduğunuz derneğe yansıtmanızı, bu kurumları harekete geçirerek bulunduğunuz şehirdeki millet vekillere baskı yapılmasını önermekteyim. Hakkı kimse vermiyor. Hakkınızı kendiniz alacaksınız. Örgütlü olmanın gereğini, örgütünüze sahip çıkarak göstermelisiniz, Uyuyan ve uyutulan insanlar olmamalısınız, Emeklinin gücü, bilgi birikimi, toplumsal etkileme imkânı, hiçbir kesimde yoktur. Emekli hak ettiğini, haklı olduğu alacağını istemektedir. Hoşça kalın. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR