Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

SU BAŞINDAKİ BİLDBORDLAR 

Çekilen sıkıntılar, dünden bu güne erişilen merhaleler GÖZ KAMAŞTIRICI. Saathane meydanındaki düzenleme ve ortaya çıkan, içleri açan görüntülerin günümüz insanının içini ferahlatan görüntüler oldugudur. Uzun yılların yıprantısı, alışkanlıkların atiliyeti, bu bölgeyi gerçek değerine yakışmayan bir görünüme dönüştürmüştür, Şehrin en çirkin yeri haline getirmiştir. ADALET ve KALKINMA PARTİSİNİN iktidarlarının ülke genelindeki İMAR çalışmalarının yanı sıra, Mahalli belediyelerin de  aynı parelerdeki çalışmalarının bir örneğini, SAMSUN SAATHANE PROJESİ ve SU BAŞI CAMİİ ve düzenlenmesi  çalışmalarında gördüğümüzdür. 
Samsun saat hane meydanı çalışmalarında, şu anda görülen olumlu görüntülerin yanı sıra, Geçmiş dönemlerden bakiye ÇİRKİNLİKLERİN hala sırıtık bir şekilde ortada durduğudur. Samsun BÜYÜK CAMİİ, TARİHİ YAPISINA RAĞMEN, çevre düzenlenmesi ve YAPILANMASINDAKİ gözü tırmalayan, USUL ve YASALARA rağmen, yapılmış olan varlıklarının, geçmiş yönetimlere ait ZAAFİYET ve KAYIRMALAR sonucu ortaya çıkan yapıtlar olarak görüldüğüdür. 
CAMİLERE belli mesafelerde İÇKİ SATILMA YASAGINA RAĞMEN, Camiye on metre mesafedeki bir yerin İÇKİ SATABİLMESİNİN, yasaklara rağmen, ortada olmasının elbet teki, bir mantıgının olmasının gerektigidir. Cami karşısında GECE KONDU tarzında YÜKSELTİLMİŞ binaların varlığı, TARİHİ BİR YAPIYA RAĞMEN hakkı korunamayan bir durumu yansıtmaktadır. Mevcut İRADENİN bu tür usulsüzlükleri de tashih edeceği halkımızca beklenmektedir. 
CHP nin, 1950 öncesi ZÜLMÜNE ugrayan SU BAŞI CAMİİ yeri, yıllarca MEZBELELİK, Sinema afişlerinin REKLAM yeri, Ayakkabı boyacılarının, Bul karayı, Al parayı, Kesik baş hokkabazlığı ve dahi nice lüzumsuz işlerin mekanıyken, Öncephesi Dükkan, arka kısmı Baraka şeklindeki işyerlerine tahsis edilmiş ve bu günlere gelinmiştir. YENİDEN DİRİLİŞ in bir örneğininde yaşandığı bu bölge, elbetteki uzun yıllar evvel hayat bulmuş, bir ALLAH EVİNİN yeniden can bularak ortaya çıkacağı tarihin 2021 yılına beklemiş olması, KIRILAN KÜFÜR ZİNCİRLERİNİN bir halkası olarak görülmektedir. Sayın Büyük Şehir Belediye Başkanımız MUSTAFA DEMİR e nasip olan bu hizmetin degerinin çok büyük olduğudur. 
2012 yılında bu bölge ile ilgili yaptığım araştırma ve makalemde, bu yer üzerinde CHP ce çevrilmiş KİRLİ ENTRİKALARI dile getirmiş idim. Elbette ki Zalimler için, en şedit şekilde tutuşturulan CEHENNEM ile, Hak yolundakiler için Hazırlanmış CENNETLER gerçeği, İmanımızın tezahürü olarak görülürken. Bu yolda hizmet verenleri alkışlayan geçmişe ait RUHLARIN ve mevcut MÜMİNLERİN MAŞAALLAH duaları kalbleri mutmain eden dualar olacağıdır. 
Gelecek yazılarımda, bu yerle ilgili evvelce yazdığım makalemin tekraren yayınlanmasında fayda görürken, FATİH SULTAN MEHMED HAN ın hocası AKSEMSEDDİN HZ. nin Babası Şeyh HAMZA ya izafeten yaptırdığı MEDRESE nin, bu günkü hali ile SADECE SOKAK isimlerinde kalan bir kalıntının, silinmiş AK tarihimizdeki CHP nin TAARUZUNA hedef olmuş noktalar oldugudur. Bu yerdeki tohumun yeniden can bulması için birilerinin CAN SUYU vermesindeki hikmetinin beklentisidir. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR