Siyasetin aletleri


 Alet kelimesinin Türkçe sözlükteki anlamı “ Bir el işini veya mekanik bir işi gerçekleştirmek için özel olarak yapılmış nesne”, “teknik  Bir makineyi oluşturan ve işlemesine yardım eden parçalardan her biri” veya mecaz olarak “Hoş görülmeyen bir işe yardımcı veya aracı olmayı kabul eden kimse, maşa” olarak gösterilmiştir.
 Son günlerde siyasetçilerin kullandığı “alet” lere bakınca kelimenin bu anlamlarından hangisine uyduğunu tam olarak çözemiyorum.
 O kadar çok “alet” var ki siyasetçinin elinde, saymakla bitiremeyiz.
 Bunlardan birisi çok eski, neredeyse paslanmış bir alet ama hiçbir siyasetçi onu elinden bırakmak istemiyor. Bu alet bazen yakalara rozet olarak takılıyor. Siyah üzerine kırmızı beyaz. Bazen yakalardan çıkartılıp masaların üzerine bırakılıyor iade cümlesinden.
 Bazen kurs açılımı olarak karşımıza çıkıyor, suya yazı yazmak kabilinden.
 Bazen sülalesine abdest bozduklarına ödül vermek olarak yer alıyor ana haber bültenlerinde.
 Vatana ihanet ettikleri yolunda şiirler yazılan şairlere iade-i itibar aletleri görüyoruz yine şiirler eşliğinde.
 Her zaman inanarak savunduğum bi düşünce, bu ülkede altı ayda bir seçim yapılmasıdır. Hadi ekonomik açıdan ağır olur derseniz, hiç olmazsa yılda bir seçim yapalım.
 Doktorlar gülmenin insan sağlığına çok iyi geldiğni söylüyorlar. Örneğin ben seçim sürecine girildikten sonra kendimi çok sağlıklı hissediyorum.
 Her köşe başında bana gülümseyen aday afişleri sağlığıma iyi geliyor. Onları görüp dahada sağlıklı olmak için aracımla tur atıyorum şehir merkezinde. Bazı görenler benim aracımı bırakacak park yeri aradığımı sanıyorlar, yanılarak.
 Bazı kamu kuruluşlarında parlak metallere yazılmış teşekkür plâketlerini görüyorum siyasetçiler adına. Sağlığıma iyi gelsin diyerek bakıyorum uzun uzun. Ama bilmeyenler benim orada kuyrukta beklediğimi sanıyorlar yine yanılarak.
 İşlek kavşaklardaki adayların ışıklı dev afiş fotoğraflarına bakarak sağlık kazanıyorum bazen. Ama arkadan gelen sağlıksız sürücü bunu bilmediği için, tampon dayanıklılık testine tabi tutuyor aracını.
 Değerini bilenler için bu süreç gerçekten eğlenceli bir dönem. Şunun şurasında iki aydan az bir süre kaldı. Bu gün eğlenmek için bir gösteriye gitsek ödemek zorunda kalacağımız ücreti düşünelim. Oysa Mart sonuna kadar komedi ve eğlence bedava.
 Nisandan itibaren sahnede başka oyunlar yer alacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR