Seçim esti geçti Biraz kafamızı....

Seçim esti geçti Biraz kafamızı dinleriz artık, eğer siyasiler bırakırsa

Seçim esti geçti. Biraz kafamızı dinleriz artık, eğer siyasiler bırakırsa.
 Ülkemiz seçimlerinin diğer ülkelerden bir farkı vardır her zaman. Diğer ülkelerde seçimler yapılır, kimi kazanır kimi kaybeder. Ama bizde öyle olmaz. Bizdeki seçimlerde herkes kazanır.
 Siyasilerin hiçbirisi bizde seçim kaybetmez. Bakın gazetelerdeki veya televizyonlardaki açıklamalara. Hepsi kazanmıştır. Kimisi şurada kimisi burada. Mutlaka kendilerini başarılı gösterecek bir hesap yöntemi bulmuşlardır.
 Bu arada seçmen de kazanmıştır.  Kimisi çocuğuna iş vaadi aldığı adayın kazanması ile kazanmıştır. Kimisi belediyeden alacağı ihaleler için söz veren adayın kazanması ile kazanmıştır. En yoksul (!) olanlar dahi, kömür, beyaz eşya veya yardım çeki kazanmıştır.
 Bu nedenle bizdeki seçimlerin kaybedeni yoktur.
 NATO zirvesi ve NATO Genel Sekreterinin seçimi keşke seçimden önce olsa idi. Sayın başbakan, Danimarka Başbakanının NATO Genel Sekreterliğine seçimi öncesi, Davos benzeri bir çıkışla puan topladı. Tam “Helâl olsun” diyecekken, bir gün sonra aynı kişinin seçilmesine onay verdik. Göğsüme doldurduğum nefes “Fıs” diye çıktı.
 Oysa yaklaşık bir yıl önce NATO Genel Sekreterliğine Danimarka Başbakanının seçileceğini ciddi yazarlar ve gazeteler yazmıştı. Bunu bizi yönetenler de bal gibi biliyordu.
 Efendim, Obama kefil olmuşta, o nedenle biz de olur vermişiz. Eskiden külah takan insanlar şanslı imiş. Biz kendimiz dinlemek zorundayız anlatılanları.
 Gelelim kefile. Bunlar Afganistan"da binlerce masum insanı öldürenler değil mi? Bunlar nerede yer altı zenginliği varsa oraya çöreklenen kan emici emperyalistler değil mi? Bunlar Irak"ta hala petrol uğruna cana kıyan vicdansızlar değil mi? Bunlar askerlerimizin kafasına çuval geçirip bizimle alay eden küstahlar değil mi? Bunlar bir taraftan bizimle müttefik görünüp, diğer taraftan terör örgütüne lojistik destek sağlayanlar değil mi? Bunlar burnumuzun dibinde etnik kökene dayalı bir devletin adım adım kuruluşunu sağlayanlar değil mi?
 Bizim için muteber bir kefil midir Obama. Danimarka veya NATO ile bizim çıkarlarımızın çatıştığı bir durumda, kefil kimden yana tavır koyacaktır? Verilen kefalet yazılı bir belgeye bağlanmış mıdır?
 Türkiye çok önemli bir siyasi kozu çok ucuz harcamıştır bu olayda. Ülkemizde her şeyin fiyatı yükselirken, ucuzlayan tek bir şey var, kahramanlık.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR