Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

SİGARAYI BIRAK DİYANETTEN

Diyanet işleri Başkanımızın, Sigaranın HARAM oldugu konusundaki açıklamaları, müteaddit olarak devam etmektedir. Bilhassa, Din görevlilerini bu konuda uyarması, ikaz etmesi, memnuniyet vericid ir. HARAM olan SİGARA’yı içip CEMAATİN ÖNÜNE GEÇEREK NAMAZ KILDIRAN İMAMIN MESULİYETİ AKIL ALMAZ DERECEDE AĞIRDIR. Bu idrakten yoksun kişilere, İMAMLIK VAZİFESİ VERİLMESİ DE CAİZ DEĞİLDİR. Birkaç sene evvel bu konudaki gözlemlerim ve yazıya döktügüm rakamlara rağmen, bu günlerde bu zararlı maddenin gençler üzerindeki artışı, endişe vericidir.

“Bir müddetten bu yana,  Çiftlikteki, Verem Dispanseri binasının giriş katında, Sigarayı bıraktırma kampanyasına bağlı olarak hizmet veren bölüm, 4500 kişinin müracaatı ve ilaç alımlarıyla sonuçlandırıldı.  İlaç alan birçok kişinin daha ilk 10 günlük süre içinde, sigara illetinden kurtuldukları görüldü. Birer aylık uygulamalar ile, azami  üç ay devam ettirilen tedavinin en az % 90 lık, sigara bıraktırması ile sonuçlandığı gözlemlendi.

ÇİRKİN GÖRÜNTÜLER; Sigara konusunda bu kadar uyarılara rağmen, halen bağımlılıktan kurtulamayan, bazı kimselerin, bilhassa resmi kurumlarda çalışanların çirkin görüntüler ortaya çıkardıklarıdır. Okul duvarları dışında öbekleşerek, sigara içen kamu görevlilerinin, Resmi kurumların kapı önlerinde, bahçesinde öbekleşerek sigara içen kadınlı, erkekli personelin görüntülerinin hoş bir şey olmadığıdır.

            YASAKLARI KONTROL EDEN YOK ;

Bu arada, Hükümetin Sigara satışlarında, Stantların teşhir edilmeyecek bir tarzda maskelenmesi yolundaki kararına rağmen, denetimlerin gereğince yapılmadığı, satıcıların da eski alışkanlıklarına devam ederek istiflerini bozmadıkları görülmektedir.

FAYDALI BİR KAMPANYA olarak görülen, neticeleri itibari ile Hükümetin öngördüğü şekilde netice veren, bu kampanyanın sona erdirilmesi yanlış bir uygulama olmuştur.

ALO 171 hattı, tavsiye edilmekte ise de, konu için yeterli olmadığı görülmektedir.

Sigarayı, birbirinden duyarak ve görerek,” BENDE SİGARAYI BIRAKAYIM “diye ilgili yere gidenlerin, “Kampanya bitti, İlaçları para ile (180)  alacaksınız. Cevabı ile karşılaşılması, Yetkililerin, vatandaşı yarı yolda bıraktı kanaatini doğurmuştur.

Değişik yaş guruplarından kadın, erkek ve bilhassa gençlerin daha çok müracaat ettikleri “SİGARAYI BIRAK “ kampanyasının İLAÇ VERİLMEK suretiyle devam ettirilmesi, İnsanlarımızı bu İLLETTEN kurtarmanın ey iyi yolu olduğudur.

“En hayırlı dost, Sana iyilik yolunu gösterendir.”  (Hz. Ali  r.a.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR