İLKADIM VE CANİK GÜZEL DE ATAKUM KÖTÜ

Konumuza girmeden önce bir hususun altını çizmek istiyorum. Yaptığımız haberlerden rahatsızlık duyan bazı siyasetçiler onlara karşı bir tutumumuz olduğunu düşünmekteler. Oysaki biz asla kimseye karşı özel bir kin beslemeyiz, bu şehirde Suat Kılıç, Adem Güney dışında küs olduğum herkesle oturur konuşurum. Habercilik yaparken de asla ve kat’a hislerimi ön plana almam. İşimin ve vicdanımın gereği neyse onu yaparım. Kendi siyasi düşüncem ne olursa olsun muhataplarımın yaptıkları doğru işlerinde yanlarında olurum, yanlış işlerinde de karşılarında olurum. Bu detayı verdikten sonra geçtiğimiz Cumartesi kitap Fuarına uğrayınca çıkışta Tekkeköy’e bir gireyim dedim. Önce Kenan Dülger’e uğradım, Mustafa Candal’ı desteklediğini gördüm. Oradan çıktım bizim eski ilçe başkan adaylarından Kenan Yılmaz’a uğradım, o da Mustafa Candal’cı çıktı. Orada bulunan birkaç kişiden biri AK Parti’den aday adayı olan Aydın Çift ve Tekkeköy’ün ileri gelen bazı eşrafı da Mustafa Candal’ı desteklediklerini görünce, daha önce yine ilçeleri değerlendirdiğim köşede ‘Tekkeköy’de sıkıntı yok’ yazımdan vazgeçmek zorunda kaldım, bunu da ifade etmek isterim. Zira siyasette her an her şey değişebileceğinden bu detayı yazmak zorunda olduğumu da ifade etmek isterim.

 

 

Tekkeköy Samsun’un siyaset bakımından en zor ilçelerinden birisidir, orada o kadar çok denge var ki anlatamam. Hasan Togar yumuşak huylu bir arkadaş ama bu arkadaşları yanında tutamamış. Keşke bir çaresini bulup Mustafa Candal’ı da diğerlerini de yanında tutabilseydi ama siyaset zor bir sanattır herkesi memnun etmek çok zordur. Dün de Mustafa Candal’la eski Canik Belediye Başkanı Halil İnci ziyaretime geldiler. Kendilerine başarı dileyip yolcu ettim. Allah hayırlısı neyse onu nasip eylesin diyerek asıl konumuza geçmek istiyorum.

 

 

AK Parti Bursa Milletvekili ve eski içişleri Bakanı Efkan Ala, geçen hafta AK Parti belediye meclis listelerini yapmak üzere Samsun’a gelmişti. Listeleri üç aşağı beş yukarı belirledikten sonra da gitmişti. Ancak Cumhur ittifakı belediye meclislerinde yapılacak listeleri de birleştirince iş değişti. İlkadım’da MHP’ye 11 tane meclis üyeliği verildi. Atakum’da da geçtiğimiz 2014 seçimlerinde aldığı meclis üyesi kadar meclis üyeliği verildi. Canik’te de 7 tane meclis üyeliği verildi. Bu arada İl Kadın Kolları Başkanı da meclis üyeliği konusunda hiç hak etmediği bir yere girmeyi başardı. Nereye girdi derseniz yerini söylememeyim ayıp olur ama merkez ilçelerden birinden Büyükşehir meclisine gidecek bir yere girmeyi başardı. Kadıncağız hem Belediye meclis üyesi olacak Büyükşehir’de hem de çalışacak. Nasıl ama yeme de yanında yat dimi? Mustafa Demir’den ve AK Parti Genel Merkezi’nden en büyük beklentim onu Belediyedeki görevlerinden istifa ettirmeleridir. Aksi halde kamuoyundan çok büyük bir tepki alacaklarını da unutmasınlar.

 

 

Listelerden bazı ipuçları vererek sizleri aydınlatayım; Canik’te eski Meclis üyelerinden hiç bir tanesi yok. Bunu kim başardıysa tebrik ediyorum onu. Zira on beş yıldır orası aynı köhneleşmiş ekiple yönetilmekteydi. Çok kötü bir haldeydi, hamdolsun bir değişim olacak orada. Canik’te MHP'ye 7 meclis üyeliği verildi. 2014 yılında seçilen 7 üye sayısı aynı şekilde muhafaza edildi. İlkadım’da MHP’ye 11 kişi verildi. Listenin ikinci sırası MHP’nin ilk sırası AK Parti’nin ama çok sürpriz bir isim. Duyunca şok olacaksınız, söz verdiğim için yazmıyorum. Şayet Kavaklı olan bu isim oradan liste başı olursa seçimin dengelerini değiştirir haberiniz ola. İlkadım’ın kontenjanında Yavuz Yılmaz var. Yavuz ağabey iyi adamdır, olmasında sakınca yok ama ben olsam yerimi gençlere bırakırdım. Atakum’da durum nedir derseniz orada bizim Recep Öztel’e yanlış yapılmış. Listenin ikinci sırası MHP’ye verilince Recep dörde kaydırılmış. AK Parti’nin dördüncü sırası Büyükşehir’e gitme ihtimali zayıf olduğundan Recep kabul etmemiş ve listeye girmemiş. Atakum’da en büyük yanlış listenin ilk sırasına kertellerin konması olmuştur. O arkadaşın Atakum’da bir tane dahi oyu yok. Sırf Ersan Aksu’ya yakın olduğundan listenin ilk sırasına girdi. Listenin dördüncü sırasına giren Kemalettin Kumru da Ersan Aksu’nun yakın dostu olan Burhan Erçal’ın kayınpederi olması hasebiyle listeye girmiş durumda. Atakum ’un kontenjanından giren isim de Mustafa Keskinoğlu olmuş. Sizin anlayacağınız Atakum’u beş yıl yönetecek olan Zihni Şahin’in listede adamı yok denecek kadar az. Saydığım bu isimlerin hiç birinin Atakum’da ağırlıkları yok. Sadece İl Başkanına veya birilerine yakın olduklarından listeye girmiş durumdalar. Sizin anlayacağınız Atakum’da oy kapasitesine göre değil birilerine yakınlık derecesine göre listeler yapılmış. Bu Atakum adına üzüntü verici bir durum. Bu isimlerin Zihni Şahin’e en ufak bir katkıları olmaz, tam aksine yük olurlar ona. İlkadım ve Canik listeleri Kadın Kolları Başkanı hariç güzel listeler ama Atakum çok kötü dersem abartmış olmam. Sanırım bu kadar detay yeter. Kalan isimleri de akşam 17.00’den sonra öğrenirsiniz zaten. Bu şehirde kimin siyaseti okuduğunu da meslektaşlarımız öğrensinler de ondan sonra yazsınlar. Öyle işkembe-i kübradan atarak bu işlerin yürümediğini de bilsinler. Bugünlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR