SESSİZLİK

Sessizlik, Becca Fitzpatrick’in Hush Hush serisinin 3. kitabı ve kaçınılmaz olan son savaşa doğru bir geçiş sunuyor fakat kitabın sonu ile savaşın tarafları son kitabı okunması şart hale getiriyor.

Aslında Sessizlik romanının sonu biraz beklenilenden farklı gelişiyor. Çok daha karmaşık ve insanı son kitap için merak içinde bırakacak bir son beklerken basit bir şekilde bitiyor fakat o basitliğin ardından gelen gerçek Nora ve Patch aşkını çok daha karmaşık hale getiriyor.

Serinin ikinci kitabı olan Çıklık’ta Nora’nın gerçek babası Hank sürpriz bir ziyaret yapmış ve Nora ile Patch’i beklenmedik bir şekilde yakalamıştı. Üçüncü kitap Sessizlik neler olduğunun merakını gidermekten öte merakı daha da arttıracak bir şekilde başlıyor.

Hank ve Patch mezarlıkta buluşuyorlar ve Patch Hank’ten Nora’yı serbest bırakmasını istiyor. Fakat Hank onu istediğini elde etmek için kullanmak istiyor ve Patch’e anlaşma sunmaya çalışıyor. Onu dinlemeyen Patch Hank’i yere yatırıp Nora’nın yerini söylemesi için ona işkence etmeye başlıyor. Patch’in gücünün beklediğinden çok daha fazla olması Hank’i şaşırtıyor fakat ne yaparsa yapsın onu öldüremeyeceğini bildiği için konuşmuyor. Sonunda Hank’in adamları imdadına yetişiyor ve Patch’i durduruyorlar. Patch onlar için bile çok güçlü olduğunu bilmesine rağmen onları öldüremeyeceğinden dolayı bir şey yapamıyor. Hank’e Nora’nın hayatına karşı son kozunu sunuyor. Hank, Patch’in kanatlarını kopartıyor ve onun için ajanlık yapması için anlaşma yapıyor. Karşılığında yaz sonunda Nora’yı serbest bırakacak ve ona zarar vermeyecektir.

Nora mezarlığın ortasında uyanıyor ve buraya nasıl geldiğini hatırlamıyor. Mezarlıkta karşılaştığı kişi onun uzun süredir arandığını söylediğinde ona inanmıyor ve korkarak kaçıyor. Polis tarafından bulunduğunda ve gerçekler söylendiğinde ise tam bir şok geçiriyor. Hayatındaki son 5 ayı hatırlamıyordur. Son hatırladığı şey okula gitmesi gerektiği ve biyoloji dersine girmesi gerektiğidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR