Sen nelere kadirsin ey zencefil!

Son dönemlerde popülaritesi, hazırlama kolaylığı ve erişilebilir olması sebebiyle sağlıklı içecekler, tüketiciler için oldukça rövanşta olan bir seçenek haline gelmiş durumda. Zencefilin vücuda oldukça fazla yarar barındırması çoğu insan tarafından bilinse de kullanım alanı olarak nasıl tüketileceği hala çoğu insan tarafından bilinmiyor.

Biz de bu yazımızda sizlere zencefili tüketmenin oldukça kolay ve pratik yolundan bahsedeceğiz. İçerdiği besin değeri ve vücuda verdiği katkılarıyla harika bir seçenek olan zencefil shot, sağlıklı içeceklerin gözdesi olmuş durumda.

Malzemelerine gerek evde gerekse rastgele bir market rafında kolaylıkla erişebileceğiniz, sağlıklı içeceklerden biri olan zencefil shot vücuda birçok yarar sağlıyor. Tercihinize göre, sadece zencefil kökleriyle yapılan ya da dilediğiniz bir meyvenin suyuyla preslenen ya da limon suyuyla harmanlanan zencefil kökleri, vücudumuz için tam bir şifa deposudur.

Sindirim sistemine yardımcı olan, bağışıklık sistemini güçlendiren ve kan şekeri seviyesini düşüren bu sağlıklı içeceğin, şifasına şifa katmak için dilerseniz içerisinde birçok yararlı besin de ekleyebilirsiniz. Zencefil shotına ekleyeceğiniz zerdeçal, ekinezya ya da probiyotik gibi bileşenler, bu içeceğin içerisine şifa katmakla kalmıyor, tadını da eşsiz hale getiriyor.

Tam bir şifa deposu olan ve tadıyla tüketicilerin kalbini çalan zencefil shotının başlıca yararları aşağıda bahsedilmiştir. Zencefilin besin içeriğine bakıldığında; içerdiği C, K vitamini, magnezyum ve potasyum sayesinde vücut için oldukça yararlı bir besindir ve vücuda çeşitli katkılarda bulunur.

Eminiz ki, zencefilin sindirim sistemi üzerindeki etkisini hepiniz bir yerlerden duymuşsunuzdur. Çoğu araştırmada ve söylentide olduğu gibi, zencefilin sindirim sistemi üzerinde oldukça fazla yararı vardır. Karın şişliğine, gaz problemlerine, kabızlığa ve midede oluşan bazı hazımsızlıklara karşı koruyucu görev gören zencefil, sindirim sistemindeki hareketliliği arttırarak vücuda yarar sağlıyor.

Zencefil shot tüketimi sayesinde de bu bahsedilen faydaları ve içerikleri vücudumuza kolaylıkla almamız sağlanıyor. Ayrıca zencefil shot tüketiminin yararları bütün bunlarla kalmıyor, mide bulantısı ve kusmayı da önlemede aktif rol oynuyor. Eğer sabah bulantıları konusunda ya da kansere bağlı mide bulantısı konusunda şikâyetiniz varsa, zencefil tüketimi bütün bu şikayetlerinizi de hafifletmeye yarayacaktır.

Zencefilin içerisinde aktif bir biçimde bulunan gingerol bileşeni sayesinde, zencefil antiinflamatuar ve antibiyotik etkisi göstermektedir. Bu etki sayesinde, doğal bir ağrı kesici olan zencefil, ağrıyı hafifletme konusunda oldukça başarılıdır.

Hatta öyle ki, yapılan araştırmalar gingerol bileşeni ağrı ile ilişkilendirilen bileşiklerin aktivitesini ve sentezini minimuma indirdiği söyleniyor. Ağrı kesici olarak adlandırılan zencefil için normal piyasadaki ağrı kesiciler gibi ağrıyı anında kestiğini söylemek yanlış olur. Zencefilin ağrıyı kesme konusundaki başarısı, ağrıyı anında gidermektense uzun vadeli ağrıları giderme konusunda daha başarılıdır. Bu sayede, ağrı daha uzun vadede dindirmeye ve kronik iltihaplanma belirtilerini azaltma konusunda yardımcıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR