SEÇİMLER

   Bugünlerde bazı sektörlerde seçim çalışmaları başlamış durumda, Kasım ayının başında TSO’da seçimler yapılacak, onunla ilgili çalışan arkadaşlar var, bize de gelip oyumuza talip oldular, Ticaret Borsasında da seçimler var. Partilerde de ilçe kongreleri var, bu konuda tartışmalar, itirazlar, polemikler var. Bazı partilerde seçim takvimine girmeden İl Başkanlarını istifa ettirip yeni teşkilatı atama noktasında çalışmalar var, sizin anlayacağınız önümüzdeki günler hareketli günler olacak gibi duruyor. TSO’ da değişim olur mu? derseniz sanmam, mevcut ekip devam eder, zaten meslek dallarının çoğunda tek liste var, sadece bizim de içerisinde bulunduğumuz matbaacılar, özel okullar, basın kuruluşları, rehabilitasyon merkezleri gibi dallarda iki liste var, onun dışında belki bir meslek dalında daha iki liste olur, başka da olmaz. Mevcut yönetimleri eleştiren insanlar var, geçmişte ben de eleştirenlerdendim, hatta çok da sert eleştirilerim olmuştu ancak gelinen noktada mevcut yönetimden daha iyi bir aday ortaya çıkmadığına göre bu arkadaşlarla yola devam edilecek. TSO Başkanı yapı itibarı ile yumuşak huylu, uyumlu karaktere sahip bir arkadaş, yönetiminde olan arkadaşların çoğu da arkadaşlarımız eski şeytanların çoğu yok, çok az bir değişiklikle yola devam edeceklerini düşünmekteyim. Ticaret Borsasında da durum farklı olmaz, Borsa Başkanı arkadaşımız şu ana dek karşısına aday çıkmış değil, o da yoluna devam eder diye düşünmekteyim.
  Gelelim siyasete, İYİ partide ilçe kongreleri var, Kavak ilçe Başkanı kongreye gitmeden değişti, İlkadım ilçe kongresinde ki delege seçimleriyle ilgili tartışmalar var, seçimin İl binasında yapılacağından rahatsız olanlar var, neticede seçimlerde bu tür tartışmalar normaldir. Seçim takvimi kanaatimce Mart sonu gibi başlar, aday adayı olacak teşkilat mensupları ve Kamu görevlileri o zaman istifa etmek zorundalar. Ancak hiç bir siyasi parti teşkilatını başıboş bırakmak istemez, yeni İl Başkanı, ilçe Başkanı atayıp onunla seçime gitmek istemez, o nedenle bazı partilerin daha önce İl Başkanlarını çağırıp aday olmak isteyenler istifa etsin, yerlerine şimdiden atama yapalım seçimde il Başkanı arama sıkıntısı çekmeyelim deyip istifalarını alabilirler. İYİ Partide İl Başkanı olan arkadaşın istifa edeceğini düşünmüyorum, çünkü Vekil listesine girmesinin zor olduğunu o da bilir, zaten iki aylık süre içerisinde ilçe ve il kongreleri yapılacağından vekil olma niyeti olması halinde il başkanlığına aday olmaz o yüzden tekrar aday olup yoluna devam eder diye düşünmekteyim. CHP de durum nedir derseniz bu konuda çok rahat konuşmak istemem, zira CHP çok farklı bir parti, kongrelerin en yoğun olduğu bir parti, hizipleşme de çoktur o yüzden İl Başkanı istifa eder mi? bilemiyorum. Ancak şu bir gerçek ki Kemal Zeybek Genel merkezde güçlü bir isim tekrar listeye girmesi kuvvetle muhtemeldir, Neslihan Hancıoğlu’na gelince sahada çok yok, CHP Genel merkezinde de çok güçlü olduğunu düşünmüyorum, değişebilir ama yerine kim gelir konusu şu anda çok su götürür. 
   Ak partiye gelince İl Başkanının Vekilliğe aday olacağı ortada, bu yönde de çalışmaları var, şanslımı değil mi konusunda şu anda yorum yapamam ancak Ak parti Genel merkezinin yılbaşına kadar kendisini çağırıp aday olmak isterse istifa etmesi gerektiğini kendisine söyleyeceğini düşünmekteyim. Neden böyle düşündüğümü yukarıda izah ettim, mevcut İl Yönetiminden İl Başkanı atanacağını düşünmediğimden yeni İl Başkanını ve teşkilatı seçim sathına girmeden belirleyip yollarına öyle devam ederler diye düşünmekteyim. Gerçi İl Başkanı yerine yardımcılarından birisini hazırladığını biliyorum ama çok zor, zira bu işi önce Milletvekillerine kabul ettirecek ki yapabilsin, o da çok zor. Kendisi istifa edip Vekil aday adayı olacaksa yerine dışarıdan birini atayıp yeni bir yönetim kurdururlar diye düşünmekteyim. Yeni il Başkanının belirlenmesinde de en önemli faktör Vekiller olur, kim olur İl Başkanı derseniz onu şimdiden tespit etmek zor ama teşkilatları bilen birisi olur diye düşünmekteyim.
   Milletvekili listelerinde kimler olur derseniz bu seçim farklı bir seçim, vatandaş partilerin koyacağı adaylara bakmaksızın benim partimin adayı bu oyumu buna vereceğim modunda değil, ulaşabileceği, derdini anlatabileceği, mütevazi kişiliğe sahip insanlara oy vereceği kanaatindeyim. Ak parti için bu seçim önceki seçimlerden biraz daha zor olacak önceki seçimlerde Tayyip Erdoğan kimi koyarsa oy veririz diyen seçmen şimdi ulaşabileceğim, derdimi anlatabileceğim, vatandaşın içeresinde olan adaylara oy vereceğim modunda. Sanırım ne demek istediğim anlaşıldı, bugünlük de bu kadar kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR