SEÇİMLE İLGİLİ İLK İNTİBAM

Aday listeleri önümüzdeki hafta seçim kuruluna verilecek. AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin adayları netleşti. YRP’nin henüz netleşmeyen birkaç ilçesi var. Tekkeköy, Terme, Çarşamba ve Vezirköprü’de adayları netleşmedi gibi. Önümüzdeki hafta adaylar netleştikten sonra değerlendirme yapmak daha kolay olacak ancak an itibarı ile değerlendirmek gerekirse daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi çok farklı bir seçim olacak. AK Parti için bu kadar zor bir seçim olmadı dersem abartmış olmam. Büyükşehir Adayı Halit Doğan çok zorlanmaz ama diğer ilçelerde kıyasıya bir seçim olacak. Atakum’da kafa kafaya bir yarış var. CHP Adayı cana yakın bir isim diyorlar, kendisini çok tanımıyorum ama Cemil Deveci’nin tavrı orada seçimi belirler. AK Parti Adayı Özlem Maraş Atakum için iyi bir aday ancak seçim çalışmalarına baktığımda körlerle sağırlar birbirini ağırlar modunda bir çalışma yapıyorlar. İlçe başkanı olan arkadaş ön plana çıkmış, teşkilat mensupları dışında çalışmalarda farklı isimleri göremedim. Meclis üyesi yapacağı isimleri ağababalarından veya para vereceklerden seçerse seçimi alması hiç mümkün değil. Aldığım duyumlara göre benim hemşehrilerim Akyüz tayfası TSO’da beraber çalıştıkları Özlem Hanım’a baskı kurup meclise girmek için acayip bir biçimde bastırıyorlarmış. Onlardan birini koyarsa Allah kulundan oy alamaz. Aynı şekilde Vezir Hazretlerinin adamı Certel’i koyarsa kendi oyundan başka tek bir oyu olmaz. Şimdiki gibi CHP’nin aldığı belediyede AK Partili meclis üyesi olmaktan öteye geçemezler.

İYİ Parti Atakum Adayı Adem Bektaş çok iyi çalışıyor. İYİ Parti’nin oyuna AK Parti’den, hemşehrilerinden ve MHP tabanından oy alırsa şanslı adaylardan biri olur. Onun da meclisini güzel yapması lazım. CHP’li, MHP’li, AK Partili ve İYİ Partili isimlerden oluşacak bir liste yaparsa ivme kazanır. İlkadım’da durum nedir derseniz; AK Parti Adayı İhsan Kurnaz henüz istenilen noktada değil. Cumhurbaşkanının gelişi çalışmaları ağırlaştırdı. Keşke daha sonra gelseydi ama tam tersi de olabilir, teşkilatlardaki ataleti ortadan kaldırabilir. İYİ Parti adayı Necattin Demirtaş zaten mevcut başkan olması hasebiyle yarışa bir puan önde başladı ancak İYİ Parti’nin oyu belli, buna MHP oyunu ekler Kavaklılar da destek verirse onun da şansı olur. CHP İlkadım Adayı Murat Şenel iyi bir isim, defosu yok. Kanaatimce CHP oyunu alacak. Büyükşehir Adayı Cevat Öncü’nün de desteğiyle mubadil oylarını alırsa o da iddialı bir aday olur. Canik, AK Parti’nin kalesi olan bir ilçe, orada da daha önce AK Parti ilçe başkanlığı yapmış Av. Yılmaz Hocaoğlu YRP’den aday olacakmış, şayet olursa o da oradan oy alır. İbrahim Sandıkçı’yı motive eder, çalıştırır.

Tekkeköy’de durum nedir derseniz; orası da ciddi anlamda sıkıntılı bir ilçe. Mevcut başkanı AK Parti aday göstermeyince bağımsız veya başka bir partiden aday olacak gibi duruyor ama henüz net bir durum yok. İyi bir bütçe yapıp çalışırsa oradaki dengeleri değiştirebilir. Tekkeköy oldum olası siyasette farklı dengelerin olduğu, ekonominin seçimin gidişatını ciddi anlamda etkilediği bir ilçedir. Bunları göz önüne aldığımızda Tekkeköy’de işler sanıldığı kadar kolay değil. Çarşamba’ya gelince; AK Parti Adayı Ender Gür çok tanınmayan bir isim olmakla beraber Çarşamba İmam Hatip Lisesi’nden okul arkadaşlarının sahip çıkmasıyla bir taban oluşturdu. Bunun yanında iki dönem AK Parti ilçe başkanlığı yapan Mehmet Köse’nin seçim koordinasyon merkezini yönetmeye başlaması kırgınların teşkilata gelmesine neden oldu ve güzel bir çalışma yapacağı kanaatindeyim. Ancak orada da meclis üyeleri konusunda ciddi çalışmalar yapılmalı, oy getirecek kişiler listelere alınmalı, kulağıma gelen bazı isimler var, çok sıkıntılı isimlerin müracaat ettiklerini öğrendim. Muradiye Ergin sevdiğim bir isim ama Çerkezdir ve tek bir oyu dahi yoktur. Meclis üyelikleri çok önemlidir, bölgenin demografik yapısına göre şekillendirmezseniz seçimde çok büyük sıkıntılar yaşarsınız.

Terme’ye gelecek olursak; Şenol Kul daha önce de orada başkanlık yapmıştı, Yeniden Refah’ın veya Saadet’in adayları da o bölgede potansiyeli olan insanlardan olacağı kanaatindeyim. Salıpazarı’nda da çekişmeli bir durum var. Cumhur İttifakı’nın orayı MHP’ye vermesi sıkıntı oldu gibi bir durum var. BBP’nin adayı da güçlü bir aday diyorlar. Halil Başkan orada çalışıyor, onun ciddi bir tabanı var, seçimi belirleyecek olan onun çalışmasıdır. Ayvacık’ta da çoklu aday var. Mevcut başkanın önce aday olmak istememesi daha sonra olmak istemesi farklı bir adayın çıkmasına neden oldu. Yeniden Refah’ın da adayı var orada bakalım sonuç nasıl olacak. Bugünlük bu değerlendirmeyle kalacağız, daha sonra kaldığımız yerden devam etmek üzere yazıma son veriyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR