SEÇİM ÇOŞKUSU

Seçimlere iki gün kaldı. Düşük ivme ile üç ay önce başlayan seçim çalışmaları, son günlerde en üst seviyeye çıktı. Özellikle; Cumhur ittifakının seçim çalışmaları çoşku, heyecan ve sevgi dolu geçtiği görülmektedir. Samsun Cumhur ittifakının dün akşamki "Hastanebaşı Mitingi" muhteşem bir tablo oluşturdu. İttifak taraftarlarının birbirine nasıl kenetlendiğinin ispatını oluşturdu. Parti üyesinden genel başkan yardımcısına, vekilinden bakanına, mahalle başkanından bld başkanına, teşkilat mensuplarından teşkilat başkanlarına kadar ittifakın taraftarları bir arada muhteşem bir sunum oluşturdular. 

Yazılarımızı takip edenlerin bildiği gibi, biz Cumhur ittifakı için ayrıca, "Fıtrat İttifakı" demiştik. İnsan ve İslâm fıtratına uygun olarak ortaya çıkan kucaklaşma, tarihe tanıklık edecek bir yolculuk meydana getirdi. Mitingte görülen beraberlik ve çoşku, çıkarların ve menfaatlerin değil, kadim değerlerin blok halinde sahiplenilmesidir. Vatan, millet, devlet, din gibi kutsal değerlere sahip çıkma mücadelesinin bir yansımasıdır. Liderler bunu,  "Bekâ" kavramıyla da somutlaştırmışlardı. Hastanebaşı Mitingi, ülke sevdasının heyecanla tam bir haykırışı oldu. 

Samsun'un siyasetine yaklaşık 25-30 yıldır mührünü basan, siyasetin her kademesinde hizmet veren, kendine hâs uslübü ile çoşku oluşturan, her halükârda davasına sahip çıkan, ekip çalışmasını önemseyen ve ekibininin elinden tutan, mert, net ve sert siyasetçi Fuat Göktaş'ın miting alanına kattığı heyecan, mitinge katılanların alkış ve tezahüratlarıyla çok daha iyi anlaşıldı. Büyük Şehir Belediye Başkan adayı sayın Mustafa Demir'in 105 gündür sahada olduğunu ilk günkü heyacanla söylemesi enerji dolu olduğunun göstergesiydi. Genel Başkan yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ın ve  Şehircilik Bakanının kentsel dönüşümle ilgili ifadeleri, bu dönüşümden etkilenecek olan seçmenleri ikna etmek için yeterli oldu. Cumhur ittifakının Samsun İl Başkanlarının kısa ama mesaj dolu özlü cümleleri de, samimiyeti ifade etmek için yeterli oldu. 

Mitingi çoşkulu hale getiren hiç şüphesiz katılımcıların sayısı ve heyecanı olmuştur. Millet ittifakının kalesi olarak ifade edilen Anadolu ve Hastanebaşı mahallelerinin merkezinde Cumhur ittifakının mitingine böylesi rağbet, seçim sonuçlarını da anlatmış oldu. Katılımcıların davet edilip, mitinge katılmalarının sağlanması gerçekten büyük bir teşkilat başarısıdır. İlkadım teşkilatının ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları ve belediye işbirliği içinde uyumlu olarak çalışmış olmalarının ürünlerinin mitinge de yansıdığı görüldü. Cumhur ittifakının birlikte, el ele yürüdüklerinin de samimi örneğini oluşturdu. 

Samsun'da seçim sonuçları netleymiş gibi görülmektedir. Her geçen saat Cumhur ittifakının blok olarak kemikleştiği müşahede edilmektedir. Heyacan, çoşku ve sevginin her saat arttığı hissedilmektedir. Sahaya hakim olan cumnur ittifakının genel merkez çalışmalarındaki uyum da mahalli aktörleri güçlendirmekte, seçmeni de rahatlatmaktadır. Seçmen güveni Cumhur ittifakından yanadır. Siyasi görüşü millet ittifakına yakın olan seçmenler dahi, güven ve istikrar, ıstikbal ve ülke geleceği için Cumhur ittifakının yanında yer almaktadır. Seçim sadece mahalli idareler seçimi olmaktan çıkmış, dünyanın bölgesel gücünün ve aktörünün belirlenmesi seçimine dönüşmüştür. 

Her bir seçmenin, seçime iki gün kala, siyasi görüşünden çok ülke meselesini dikkate aldığına şahit olmaktayız. Bu da; Cumhur ittifakının sahaya hakim olması, iddialarını iyi anlatması, örgütlerinin başarılı çalışması, liderlerin büyük bir özveri ile ülkenin karşılaşacağı muhtemel olumsuzlukların altını çizmeleriyle sağlanmaktadır. Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı olarak, 1 nisan sabahı sayın Mustafa Demir'i, ilkadım belediye başkanı olarak da sayın Erdogan Tok'u göreceğiz. Şimdiden hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR