Şara’ya sorular

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, şehre yaptıkları yatırımları muhabirlerimiz Berat Gonca ve Sezer Sezer"e anlattıklarını dün gazetemizde sizlerle paylaştık. Bir hatırlayalım ne diyordu Şara: “Samsun"u güzelleştirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Kültür ve turizm projeleri tek tek hayata geçiyor. Bu çerçevede protokol yolunu yaptık. Şehri heykellerle donatarak güzelleştireceğiz. Cumhuriyet Meydanı'nı denizle birleştireceğiz. İnsanların hayal dünyasını geliştirecek 50 bin metrekarelik Masal Kahramanları Diyarı'nı da bu kente kazandıracağız. Fener Plajı projesi de çok yakında tamamlanacak. Plajda deniz feneri, vitamin bar, restoran, oturma ve dinlenme grupları, spor alanları, duş, wc gibi tesisler yapılacak” 

Şara"nın yaptığı açıklamaların normal şartlarda güzel işler yapılıyor diyerek göğsümüzü kabartması gerekir. Ancak akıllarda olan bazı sorular var ki, buna izin vermiyor. Gönlümüzün rahat etmesi için bu soruları sizler adına Sayın Şara"ya sormakta yarar olduğu kanaatindeyim. Çünkü şehri güzelleştirmek adına yapılan işlerin hiçbir şeyin gölgesinde kalmasını istemem.

SORU 1: Sahili temizlemek uğruna ne kadar işsiz insanımıza ekmek kapısı olacak para harcandı?
SORU 2: Atakum sahilinde şu anda faaliyet gösteren 5–6 tane işyerini hiçbir çıkar yol göstermeden yıkarak yerine yol yapılması planlanıyor. Neden bu plan aynı durumdaki bir başka balıkçıya daha uygulanmıyor ve o balıkçıya trilyonlar harcanarak özel bir yer yapılması düşülüyor. Acaba bu balıkçıya Büyükşehir"in misafirlerini ağırladığından dolayı kıyak mı geçiliyor? Peki diğerlerinin suçu ne? Birileri trilyonluk yatırıma konarken, diğerlerinin aç gezmesi mi adalet? Bu insanların çoluk çocuğu yok mu? Şehrin güzelliği böylesi ah almaların üzerine mi yapılıyor? 

SORU 3: Ticaret Borsası"nın en az 500 bölge insanına istihdam kapısı olacak Tekkeköy"deki 50 trilyonluk Gıda Organize Sanayi"nin önü neden kesildi? Dişinden tırnağından arttırdıklarını Gıda Organize Sanayi"ye yatıranların ah sesleri türkü sözlerine mi benziyor ki, onların tüm yatırımlarını gömüyor, ek bir masraf daha yaptırarak Gıda Borsa"sını Yeşilkent"e taşıyorsunuz? Acaba başkanın bir yakınının oralarda yeri, yurdu, dükkânı mı var? Bütün yatırımların yapıldığı Yeşilkent"in belediye başkanı hangi partili ve kimin orada ne kadar arazisi var?

SORU 4: Köylerden ve ilçelerden gelenlerin şehir merkezine girmesine neden engel oldunuz? Acaba köylüler çamurlu ayaklarıyla sizin o muhteşem protokol yolunu kirleteceğinden mi korktunuz? Yoksa altta başka hesaplar mı var?

SORU 5 Herkesin karşı çıktığı TEKEL binalarının yanına bir kütle kondurmaya bahane olarak “Başbakan istiyor” diyorsunuz. Peki, Atakum"daki Karayolları"na ait araziye İş Merkezi yapılmasını, bizzat Başbakan istediği halde; Sayın Yılmaz"ın “Değil Başbakan, Amerika Başkanı gelse yapmam” şeklindeki tavrını nasıl izah edeceksiniz? Sayın Yılmaz Başbakan"ın dediğini neye göre yapıyor veya yapmıyor? Oraya İş Merkezi"nin yapılması halinde başkanın hangi arkadaşları rahatsızlık duyacak?

SORU 6: Şehrin açık alana ihtiyacı olduğunu belirterek bizzat “Büyük Otel yıkılsın” diyen Şara"ya ne oldu da, 180 derece dönerek TEKEL binasının yanındaki açık araziye bir kütle kondurmanın hararetli savunucusu oldu? O kütleyi acaba kimler istiyor ve ne vaatte bulunuyor?

SORU 7: Nüfusu 1 milyondan az illere yapılmayacağı belirtilen Raylı Sistem"in, Samsun"a özel olarak yapılması emrini bizzat veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan değil mi? Samsunlu tüm milletvekilleri Raylı Sistem için devreye girmedi mi? Peki, bir ülkenin Başbakanı ve Samsun milletvekilleri harıl harıl proje için çalışırken, neden sadece Yusuf Yılmaz"ın ismi anılıyor. 

SORU 8: Sahildeki Devlet Demir Yolları"nın kaldırılması, yukarıdaki toplu konut ihaleleri, kentsel dönüşüm projeleri AK Parti"nin mi yoksa Yılmaz"ın mı projeleri?

SORU 9: Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz CHP"li mi,  Anavatanlı mı, AK Parti"li mi? Yoksa Samsun"u Anavatanlı mı veya CHP"li mi olduğu tartışılan, MHP"ye geçeceği söylentileri yayılan, AK Parti İl Teşkilatı ile restleşen bir başkan mı yönetiyor?

Bugünlük 9 tane soru yeter. İşsizliğin kol gezdiği bir şehirde, ne yazık ki, dev bütçelerle devasa bahçeler havuzlar yapılıyor. İşadamlarının istihdam oluşturmak için istedikleri yatırımlar ise bir kenara bırakılıyor. Şehir güzelleşecek derken, ekonomi kanser olmuş ölecek kimsenin umurunda değil. Herkesin teleferiğe bine bine tarumar olduğunu zanneden Sayın Şara"ya göre her şey günlük gülistanlık olabilir. Nasıl olsa, bir ceketi var alır başını gider. İstanbul"da da Ankara"da en üst düzeylerde görev alacak kabiliyeti de var. Ancak bu şehirde yaşayan binlerce insanımızın böylesi bir kabiliyeti yok.

Asayiş almış başını gidiyor, imkanını bulan göç ediyor, belediye ise park bahçe işleri için özkaynaklarını özel kurumların kasasına aktarıyor. Bu da yetmiyor kendi partisiyle, milletvekilleriyle restleşiyor, başka partilerle flört ediyor. Her şey güzel olacak şeklindeki masallar güzeldir. Ancak içindekiler dinleyene faydalı olursa güzeldir. Aksi halde dinleyene değil de dinletene faydalı olan masallardan uzak durmak gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR