SAMSUN HAFTAYA KALDI

Herkesin merakla beklediği AK Parti ilçe belediye başkan adaylarının açıklanma süreci önümüzdeki haftaya kaldı. Neden öyle oldu derseniz; üç büyük ilçede ciddi çekişmeler oldu, yapılan son toplantıda vekiller kendi aralarında mutabık kalamadılar. Vezir Hazretlerinin ısrarla bazı isimlerin üzerinde durması süreci zora soktu. İlkadım ve Atakum’da illa da benim adamlarım olacak ısrarı defalarca anketlerin yapılmasına neden oldu. Kendi adamları anketlerden istediği sonucu alamayınca düşük profilli isimlerle defalarca anketler yaptırıp kendi adamlarını ön plana çekmeye çalıştığı söylenmekte. Hal böyle olunca da diğer illerde açıklanan adaylar Samsun’da açıklanamadı. AK Parti adayları netleşmeyince sahadaki çalışmalar da hız kazanmadı, CHP ve İYİ Parti adayları henüz hızlı bir biçimde sahaya inmedi, Yeniden Refah Partisi de aday yapılmayan isimler üzerinde çalışmalar yapıp saflarına çekmeye uğraşıyor. Önceki gün AK Parti milletvekilleri, büyükşehir belediye başkan adayı ve İl başkanı Ankara’da adaylara son şeklini verip listeleri üst kurula sunmuşlar, kimi ilçelerde iki isim, kimi ilçelerde üç isim, kimi ilçelerde ise tek isim tespit etmek suretiyle çalışmaları tamamlamışlar.

Bundan sonraki süreç Cumhurbaşkanının beş kişiden oluşan üst kurulla yapacağı toplantı sonrasında vereceği karar sonucunda adaylar açıklanacak. Peki, hangi ilçede tek isim, hangi ilçede iki veya üç isim sunuldu derseniz; onu bilmek için kurulda olmaya gerek yok, burada sorunlu olan üç, dört ilçe var. Bunlardan biri İlkadım ilçesi. İlkadım’da defalarca anketler yapıldı, geçtiğimiz hafta sonu beş isim soruldu. Bunlar Necattin Demirtaş, Süleyman Kaldırım, İhsan Kurnaz, Haluk Tan ve Murat Şenel isimleriydi. Daha sonra tekrar bir anket yapıldı orada da Hakan Ay, İhsan Kurnaz ve Mücahit Erbin isimleri soruldu. Dikkat ettiyseniz her anketin değişmez ismi İhsan Kurnaz’dır, neden çünkü Vezir Hazretlerinin olmazsa olmazı da ondan. Benim İhsan Kurnaz’la en ufak bir sorunum yok ama ortada ciddi anlamda bir taraf tutma sorunu var, bunu havada uçan kuşlar dahi anlarlar. Aynı şekilde Atakum’da da defalarca anketler yapıldı, her ankette Turan Çakır ismi var. Turan Çakır lise mezunu bir arkadaş, Atakum gibi eğitim seviyesi yüksek bir ilçede lise mezunu birinin aday yapılması ne kadar doğru bir şey? Ayrıca Turan Çakır’la ilgili eski İl başkanlarından birisi açık ve net enteresan şeyler konuşuyor, aday olması halinde de çıkıp bunları kamuoyu önünde konuşacağım diyor, bunun gibi niceleri var. Vezir Hazretleri konuşmaya sıra gelince mangalda kül bırakmıyor, üniversite mezunu olmayanlara nasıl baktığı ortada iken Atakum gibi bir yerde bu ısrarına anlam vermek mümkün değil. Çarşamba'da ise İlçe Başkanı Taner Özden değerlendirme dışında kaldı, yarış Ender Gür ile Mücahit Yılmaz arasında gözüküyor.

AK Parti böyle de diğer partiler çok mu farklı derseniz; onlar da çok farklı değil? CHP’nin aday olarak koyduğu arkadaş da lise mezunu bir arkadaş, onunla ilgili de bir sürü söylenen şey var. Cemil Deveci’nin ne yapacağı da belli değil, kalkar ben bağımsız adayım der mi yoksa kızıp farklı bir adaya destek verir mi onu önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz. Siyaset gün geçtikçe daha kötü bir hal alıyor. Geçtiğimiz yerel seçimler bundan çok daha iyiydi, adaylar daha güzeldi, çekişmeler daha seviyeliydi. CHP ve İYİ Parti daha çok heyecanlı ve seçimi almaya yönelik çalışmalar yaparken şimdi hiç kimsenin seçimi alma diye bir derdi yok. Dertleri benim adamım aday olsun da isterse seçimi kaybetsin hiç sorun değil. Kırk yıldır siyaseti yakından takip eden biriyim böyle enteresan bir durumla ilk kez karşılaşıyorum. Siyaset adeta şahsi hesaplaşmaların yapıldığı arenaya dönmüş durumda. Hangi siyasi parti yöneticisiyle konuşsam aynı şeyleri söylüyor, kendi ekibinden olmayanlar olacağına başka parti kazansın daha mutlu olacaklar. Bu durum ülke ve siyaset adına üzücü bir durum, ben veya adamım yoksa batsın siyaset mantığı çok tehlikeli bir mantık.

Sandığa gitmeye altmış gün gibi kısa bir zaman kaldı, aday adayları bir hayli yoruldu, süreç çok uzun sürdü. İnsanları bu kadar yormak da doğru değil, bir an önce adaylar netleşip vatandaşın önüne adayım diye çıkmalı. Sanırım matlup hâsıl oldu, bugünlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR