SAĞLIKLI YÖNTEMLERE BAŞVURULMALI

Bulimia olarak da adlandırılan bulimia nervoza, yaşamı tehdit edebilen ciddi bir yeme bozukluğudur. Bulimia hastalığına sahip kişiler gizlice tıkınırcasına aşırı miktarda yerler ve yeme ile ilgili kontrolsüzlük yaşarlar. Ardından  aldıkları fazla kalorilerden kurtulmak için sağlıksız yöntemler uygularlar. 

Bulimia hastaları, kalorilerden kurtulmak ve kilo almamak için farklı yollar kullanabilirler. Örneğin, aşırı yemenin ardından kendilerini kusturmaya çalışabilirler veya müshilleri, kilo verme takviyelerini, idrar söktürücüleri veya lavmanları kötüye kullanmaya zorlayabilirler. Ayrıca oruç tutmak, sıkı bir diyet uygulamak veya aşırı egzersiz gibi başka yollarla da kalorilerden kurtulabilir ve kilo alımının önüne geçebilirler. 

Bulimialı bireyler kiloları ve vücutlarının nasıl göründüğü konusunda endişeli olabilirler. Kusurları olduğunu düşündüklerinde ise kendilerini sert bir şekilde yargılayabilmektedirler. 

Bulimia Nervozayı atlatmak zor olabilmektedir. Bunun nedeni hastalığın yalnızca yemekle ilgili değil, aynı zamanda kişinin kendi hakkında ne hissettiği ile ilgilidir. Ancak etkili bir tedavi, kişinin kendini daha iyi hissetmesine, daha sağlıklı olmak için yeme alışkanlıklarını değiştirmesine ve ciddi sorunlarını çözmesine yardımcı olabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR