Puan değil nefes

İlk yarının en kritik maçlarından birini oynadık dün. Kaybedilecek puan, hem moral olarak hem de puan tablosunda düşüşe geçirecekti bizi. Şükürler olsun ki, iyi mücadelenin karşılığını 3 puan hatta derin bir nefes olarak almayı başardı Samsunsporumuz.

***
Maçtan önce açılan, "Özledik Büyük Başkan, Şimdi Değilse Ne Zaman?" pankartı, taraftarların isteğini ve görüşünü belirtmesi açısından önemliydi. Sonuca ulaşır mı bilinmez ama halkın ve şehrin dinamiklerinin dikkatini çekmeyi başarmış olduğunu umut ediyorum.

***
Saha içinde ise aldığım yorumlara göre, takımın sezonun en iyi mücadelelerinden birini gösterdiği ve direkten dönen bir top dışında rakibe pozisyon vermediğiydi. Burhan ile kaçırdığımız birkaç tane de gol pozisyonu olması, takımın kazanmak için gayret gösterdiğinin kanıtı niteliğinde.
Ancak bu maç için en sevindirici gelişme Oktay Delibalta"nın geri dönüşü. Şahsi olarak bu takımda Oktay"ın her zaman ilk 11 başlaması gerektiğini düşünüyorum. Onun sakatlığında aksayan hücum gücü, form tutmasıyla tekrar yükselişe geçecektir. Daha önemlisi ise, kazanma hırsı ve oyuna katacağı ruh, takım performansını da olumlu yönde etkileyecektir. Keza dün de takımın en iyileri arasında gösterilmesi, hem Oktay hem de bizim açımızdan iyiye işaret.

***
Puan tablosuna baktığımızda ise, düşme hattından kurtulmuş olmanın verdiği psikolojik rahatlık, gönlümüze su serpti. Her ne kadar tüm düşme adayı takımlar da kazanmış olsa da, aldığımız bu 3 puan ilerisi için bizi daha rahat bir konuma getirecektir. Haftaya Ordu deplasmanından alınacak puan veya puanlar ile ikinci yarıya umutla bakabiliriz umarım.
***

Takım iyi oynamaya başladı ve birkaç hafta önceki karamsarlık yok artık üzerimizde. Ara transferde –tabi yine "tahta" mevzu baş göstermezse ve kaynak bulunabilirse- yapılacak iki-üç nokta transferle daha iyi sonuçlar alınabileceğine inanmaya başladık. Temennimiz, bir kez daha hayal kırıklığına uğramadan, yönetimin bu işin üstesinden gelebilmesi yönünde…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa KAR Arşivi
SON YAZILAR