Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

Bu galibiyet sanal değil

Evimizde oynadığımız ve geleceğimiz için mutlaka kazanmamız gereken bir mücadeleye tanık olmak için geldiğimiz stadyumda ne yalan söyleyeyim herkes gibi benim içimde de “Nasıl olacak bu iş?” sorusu vardı. Takımın hücum konumunda iki as futbolcumuzun olmaması (Sercan ve Turgut) , defansta sağ kanatta Adem in yokluğu ayrıca takımda banko oynayabilecek üç futbolcunun takımdan uzaklaştırılması bizi epey karamsarlığa sürükledi. Hele hele Kartalspor un tehlikeli oyuncusu Yakubu" nun haftalarca ağır ve riskli oynuyor diye eleştirdiğim sol bek Orhan a karşılık oynayacak olması, kafamızı çok karıştırdı. Ama karşımızda da son iki maçında 9 gol yiyen şu ana kadar sadece evinde KARTAL gibi olan deplasmanda 3 beraberlik alan bir takım var. Bu karmaşık duygular ve istatistikleri hesaplarken maç başladı.
Genellikle 4-4-2 sistemini tercih ettiğimiz diğer maçlar gibi bu maçta a da bu sistemi kullanarak başladık.  İlk yarıda kaptan Can , Yakubu nun yanı sıra takım arkadaşı Orhan a da dikkat ederek oynaması, Yakubu ya atılan topların hemen hemen hepsinde ilk olarak Can ın hamlelerde bulunması ve buraya zaman zaman İlhan ın da yardıma gelmesi Yakubu nun sahada yok olmasını sağladı. Bunların yanı sıra Orhan ın da geçen haftalara nazaran daha çok ileriye çıkarak bir açık gibi topları olumlu kesmesi, korkumuzu gerçekten yok etti.Sağ tarafta Adem in yerinde oynayan Turgay bize sağ bekin nasıl olacağının inceliklerini tek tek göstererek sade ve risksiz takdire şahandı. Defansımızn bu maçta harikalar yaratmasına neden olan Kenan-Can ikilisinin uyumu gerçekten şahaneydi. Hele hele Can ın 90 dk boyunca defanstaki tüm hava toplarını alması, Kenan ın da defansın arkasına atılan serseri toplarını süpürmesi ve en önemlisi defanstaki 4 topçunun da birbirleriyle konuşarak oynaması, kaleci Okan a da çok faydalı oldu. Hüseyin hocanın duran toplara önem vermesi bu hafta kendini gösterdi. Tüm duran topları kullanan Sefa nın akıllı ve risksiz oynaması, Ömür ün orta alandaki çalışkanlığı ve Murat ın rakip defansın arasına dalarak yaptırdığı fauller, belli ki hafta içinde çalışılmış olan duran top organizasyonunun işe yaradığını gösterdi.
Bu pozisyonları saha içinde gerçekleştirerek Burhan ve Hakan ile iki gol bulmamız; BU SEFERKİ GALİBİYETİN SANAL OLMADIĞI nın belirtisiydi.
Şimdi ben de tüm topçu arkadaşlara güvenerek önümüzdeki Ordu maçında yüzde yüz galibiyetle ilk yarıyı 17 puanla bitireceğimize kalpten inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR