Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

PROSPEKTÜS’ ÜNÜZ VAR MI !

Öteden beri muhtelif vesilelerle konu edindiğimiz, İnsana ait bir cep broşürü şeklinde, kısa ve özlü bir prospektüs’ün diyanetçe yapılamamış olması bir noksanlık olarak görülmektedir.  Kitap satıcılarına gittiğimizde, birçok konunun ciltlerle kitaplarla izah edilmesi karşısında, günümüz insanının kafası karışmakta, daha pratik bilgiler aramaktadır.

Bir çok ürünü imal eden insan, ortaya koyduğu ürün için, Kullanma talimatı, ürünün tanımlanması, zarar veren hususların yazılı dile getirilmesi esasını uygularken, İnsan’ın kendi için böyle bir belge ortaya koymamış olması, bir noksanlık olarak görüldüğüdür. her kesin anlayacağı, üstünde taşıyacağı, ihtiyaç duyduğu anlarda okuyarak gerekli ikaz ve talimatları tekrar edeceği bir metnin ortaya çıkartılmasının lüzumlu olduğudur.

Cevaben, Kur’an oku, Hadisler var denecektir. Vardır da, bunları okuyacak veya vaazlarda dinleyecek birçok insan var olmasına rağmen, dinleyemeyen ve okuyamayan milyonlarca insanımızın da bu bilgilere ihtiyacı olduğudur, bu önemli konunun ehemmiyeti, insan değeri kadar önemlidir. Kendini bilme ve tanımlama. Her hali ile çevresindeki yaratılmışların, dostluk ve insana hizmet eder durumuna rağmen, İnsan’ın kendine, çevresine, diğer mahlûklara ve insan nesline yarar vereceğine, zarar vermesi halini göremediği, ancak ortaya çıkan olaylarla varlığını müşahede ettiği  Şeytan’ı zatı ile değil de ortaya çıkardığı fiilleri ile  bilme mecburiyetidir.

Bir motorlu vasıtanın kullanımı için, Kursa mecbur tutulan, Yazılı ve uygulamalı imtihanla ehliyet verilebilirken, İnsan’ın baş düşmanı ŞEYTAN’ın varlığı, gücü, yapabilirlikleri ile tanımlanmasının, insan ın selameti açısından önemli olduğudur.

 Zararlı vasıfları, Ahlaksızlık, yoldan çıkma, Firavunluk, Katillik, Rüşvet veren, Rüşvet alan, Yetkilerini kötüye kullanan, Haksız kazanç elde eden, vatanına ihanet eden, Din tanımayan, İçki ve uyuşturucu kullanan, Hırsızlık, Arsızlık, Zina yapan, Hak bilmez, Şerefsiz, hain, Sarhoş, Teşhirci, Tefeci, Karaborsacı, Kadın taciri, Fahişe, Ataist, Komünist, Kâfir, Münafık, gibi kavramlar ile ifade edilirken, bunları meslek edinen, kurumsallaştıran günümüz oluşumlarını görmemizinde kaçınılmaz olduğudur. Mevcut halleri ile 24 saat insana telkin’de bulunan,Son versiyonunun da, sanal alemdeki yaygınlığının,  Basın ve Yayınların bu konulardaki tarafgirlikleri, ortaya koydukları ürünlerle isimlendirmenin mümkün olduğudur.

(Kitabın fiyatı yalnızca l Lira dır)

Bu konuda Muhyiddin-i İbn Arabi (H.Z.) nin ŞEYTANIN HİLELERİ (Seceret’ül Kevn) kitapçığında “Allah’ü Teala (C.C.) emri ile İblis’in, Peygamber Efendimiz (S.A.V.) nin , Ensar’dan birinin evinde tam bir cemaat halindeki sohbet sırasında , müsaade isteyip, kendini tanıtarak huzura girmesi ve sorulan suallere cevap vermesini içeren, konunun ehemmiyetidir.

Bu konu, on bir makale muhteviyatını içine aldığından, Ramazan’ı Şerif ayı içinde bölüm bölüm köşemde sunmaya çalışacağım. Hadisin tamamını  ve ilaveten, konuya ek, Hz. Mevlana nin Mesnevisinde dile getirdiği konu ile alakalı anlatımı da,  birlikte okuyucularıma arz edecegim.   

İnsan varlığının önemi, Maddi ve Manevi düşmanları, tanıtılmadan doğruyu görmenin ve bulmanın mümkün olamayacağıdır. Din adamlarımızın ve yetkililerimizin iyi insan tipini ortaya çıkarmadaki uğraşlarında bu detaylara girerek, anlatım içinde olmaları, fertlerimizin ihtiyacı olarak görülmektedir.  Bunca rahmet içinde var olan insan’ın, Rabbi’ni tanıyarak, itaat ve ibadet ederek Mutluluk ve güzellikler içinde yaşaması varken, Şeytanın yoldan çıkarmasına aldanarak cehenneme sürüklenen bir varlık olmasını önlemenin birinci derecedeki insan’ı görev olduğudur.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR