Özlemişiz!

Geçen sezon Nisan ayında oynanan Diyarbakırspor maçından bu yana galibiyet alamayan Samsunsporumuz, şeytanın bacağını kırdı nihayet. Maça beklenen 11 ile başlayan Samsunspor, ilk dakikalardan itibaren oyunun kontrolunu ele geçirmesine rağmen, aradığı golü çok geç bulmasının sıkıntılarını yaşasa da, güzel bir tesadüf olarak 55.dakikada Hakan Hacıbektaşoğlu'nun ayağından  gelen gol ile, Kocaelisporun katı defans kilidini açmayı başardı. Golden sonra, biraz panik biraz yorgunlukla geri çekilen takımımız, Kocaelisporun kazanmak adına hiçbir şey yapamamasını da fırsat bilerek rahat bir oyun sergiledi. 90.dakikada Adem'in zaman geçirmek adına ileriye vurduğu top, Burhan'a ara pası kıvamında gelince hiç ummadığımız bir anda 2.golü bulduk ve hakemin tekrar santra dahi yaptırmaması ile, sezonun ilk 3 puanını hanemize yazdırdık.

Oyunun geneline baktığımızda 1.dakikadan 90.dakikaya kadar üstün olan bizdik. Şu oyuncu kötü oynadı desem haksızlık etmiş olurum ancak şüphesiz göze çarpan bir kaç isime değinmeden geçmemek lazım. İlk olarak, oynadığı süper futbolun karşılığını attığı gol ile alan Hakan Hacıbektaşoğlu'nu anlatmak lazım. Geçen maçta mücadelesini takdir ettiğim Hakan, bu maç hem mücadele etti hem topu olumlu kullandı hem de kaleyi yoklayarak modern futbolun gereği olan ortasaha profilini harfi harfine uyguladı. Ayrıca yanında oynayan Ömür ve Murat'la olan uyumu, bizi ayakta tutan unsurdu. Murat demişken söylemeden geçmemek lazım, tek kelime ile mükemmeldi. Oyunun her alanında güçlü ve etkiliydi Murat. O'nu bu takıma kazandıranlara şükranlarımızı iletmemiz gerek. Volkan Çekiç, -her zaman olduğu gibi- yorulana kadar çok iyiydi. Takımı hücuma kaldıran, pozisyona sokan oydu. Birebirde ki etkili oyunu rakibin sağ kanadını felç etti, umarım maç kondisyonu eksiğini bir an evvel kapatırda 90 dakika etkili olur.

Sonuç olarak sahada mücadele eden, pas yapmaya çalışan ve istediğini kabul ettiren bir Samsunspor vardı. Her ne kadar Kocaelispor çok kötü bir takım olsa da geçen haftalarda aldıkları sonuçlar iyi zamanlarında neler yapabildiklerinin birer kanıtıydı. Bu galibiyet takıma güven kazandırır umarım. Maç sonrası futbolcular ve taraftarlar arasında ki sevinç, özlediğimiz türdendi. Futbolcuların da en az bizler kadar galibiyete sevinmeleri gelecek haftalar için bir umut ışığıdır bizlere. Hacettepe maçı artık bizim için çok daha önemli, oradan da alınacak 3 puan ligdeki hedefimizi yeniden belirlemeye yarayabilir. Samsunsporumuz ilk bayram hediyemizi verdi, ben de şahsım adına tüm Samsunspor camiasının bayramını kutlarım, hayırlı bayramlar...  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa KAR Arşivi
SON YAZILAR