OMÜ REKTÖRÜMÜZÜ ZİYARET..

 

Samsun İlahiyat Fakültesi Eğitim ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu olarak OMÜ Rektörümüzü ziyaret ederek, başarı dileklerimizi sunduk. Ziyaret esnasında dernek adına,  Dernek Başkanı OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih KESGİN, derneğin kuruluş sürecini, hizmetlerini ve hedeflerini paylaştı. Sayın rektörümüzün fikir ve düşüncelerinden istifade etmek istendiğini, derneğin üniversite başarısına katkısı olması bakımından ne görev ve sorumluluk verilirse yapmaya hazır olduğunu da ilave etti. Dernek üyelerimizin fikir ve düşüncelerini ifade ettiği ziyaret çok olumlu geçti. Adıyaman Besni ilçesinden olan sayın rektörümüzün yaklaşık yirmi beş yıldır üniversitemiz akademisyeni olarak samsunda ikamet ettiğini biliyoruz. Geçmiş dönemden beri benim de tanıdığım, akademik çalışmalarını, konferanslarını ve sosyal faaliyetlerdeki etkinliğini yakından takip ettiğim sayın rektörümüzün, Samsunumuzun bir evladı gibi Samsuna katkı sağlamaya çalıştığını da görmekteyiz. Gerek öğretim üyeliği, gerek rektör yardımcılığı ve gerekse YÖK üyeliği dönemlerinde Samsunumuza hizmet için çırpındığını müşahede ettik. Şimdi de aynı heyecanla rektörlük görevini sürdüreceğini biliyor, çalışmalarını da yakından takip ediyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde aldığı net tavrı ve sonrası atandığı rektörlük görevinde de bu tavrın devamını görüyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası meydan toplantılarının yapıldığı Atakum belediye faaliyetlerinin birisinde, benimde konuşmacı olduğum programın arkasından sayın rektörümüzün annesinin katılımcılara karşı yaptığı konuşma hepimizi duygulandırmış, sayın rektörün asil duruşunun kendisinin sütünü emdiği annesinden geldiğini de ifade etmiştik. Sayın Cumhurbaşkanımızın hayranı olan annemizin, Cumhurbaşkanımızın Samsun mitingine geldiği gün çok hasta olmasına rağmen havaalanına kadar giderek Sayın Cumhurbaşkanımızı alnından öptüğünü de basından ve sayın rektörümüzden öğrendik.

Ziyaretimiz esnasında sayın rektörümüz; “Üniversite; yüksek düzeyde eğitim-öğretim vererek bir ülkenin ihtiyaç duyduğu uluslararası niteliklere sahip insan gücü yetiştiren, araştırma-geliştirme yapabilen, bilim ve teknoloji üreten, ulusal ve uluslararası yayın organlarında yayım yapan; toplumun sorunlarına duyarlı ve bu sorunlara toplumun beklediği bilgi ve danışmanlık desteği verebilen özerk, özgür ve yetkin bir kurumdur. Rekabetin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde yoğun yaşandığı günümüzde, asli görevlerini yerine getiremeyen üniversitelerin bu yarışta geride kalmaları kaçınılmazdır. Bu nedenle, şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için önemi büyük olan üniversitemizin, uluslararası düzeyde de insanlığa hizmet eden, bilgi üreten, teknoloji geliştiren ve donanımlı insanlar yetiştiren bir üniversite olması için çalışacağım. Üniversitemizin bu yolda daha emin adımlarla ilerlemesini sağlamak için yapılması gerekenler olduğu düşüncesinden hareketle, üniversitemiz içinde ve dışında yükseköğretim alanında edindiğim deneyimlerin de bu yolda katkı sağlayacağına inanmaktayım.  Mensubu olmaktan gurur duyulan bir üniversite için elimden geleni yapacağım, sizlerin de desteklerinizi bekliyorum” dedi.

OMÜ İlahiyat Fakültesi mezunlarından birisi olarak, sayın rektörümüzün İlahiyat Fakültesine ayrıca önem vereceğini açıklamasından da çok memnun kaldık. İlkadım İlçesinde açılan İlahiyat Fakültesi Arapça Dil Merkezinin, bunun en açık örneği olduğunu gördük. Sayın rektörümüze başarılar diler, ilimiz ve ülkemiz için yapacağı güzel çalışmalarda yanında olduğumuzu ifade ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR