Olmadı

      Geçen yıl arkadaşımla İtalyan Katolik Kilisesinin yanından geçiyordum orada üçgen şeklinde küçük bir yeşil alan var  dikkatimi çekti üç tane çam ağacı dikmişler büyümüş arkadaşıma da dadim ki ;
-Bak eğer buraya bu çam ağaçlarını dikmeselerdi bu yeşil alana hemen bir büfe kondururlar ve ufacık sevimli o beton yığınları arasındaki yeşil alan kaybolur demiştim. Ve böyle bir çözümle burayı kurtarmaya çalışan görevlilere teşekkür etmiştim.Çünkü gençlik parkındaki alan bu şekilde yapılaşmadan kurtarılmış ve o semtin bugün en güzel mekanlarından biri olarak hizmet veriyor .

     Geçen hafta aynı yerden geçerken baktım ki bahsettiğim yerde bir   inşaat var önce buranın satış büfesi olacağını düşündüm çok üzüldüm ancak daha sonra üzüntüm iki kat arttı burası bir muhtar yazıhanesi olarak yapılıyordu evet çarpıcı olanda bu öncelikli olarak kendi semtindeki yeşil alanları korumak ve geliştirmek gibi görevi olması gereken muhtarımız çok dahiyane bir fikirle bu yeşil alanı bilemiyorum kimleri nasıl ikna ettiyse kendine mekan yapıyordu.

     Çarpıcı ve üzücü olanda bu  kamunun ortak mekanları  bu kadar sahipsiz mi bu birazda tuzun kokması değimli koskoca  Uluğgazi mahallasinde muhtar bürosu yapılacak hiç mi mekan kalmadı .  Üstelik oradaki yeşil alanı tahrip ederek bunu başarmak tebrikler.

Ya buna olur veren ve kendi bütçelerinden bu büronun harcamalarını karşılayan kurumlara ne demeli burası kimlerden olur aldı  buraya kim elektirik bağlayacak vs vs.

Ne derseniz deyin aslında söylenecek çok şey yok
İşte halka en yakın kurumun yapmaması gereken davranışı burada görüyoruz.
Bence olmadı sayın muhtarım keşke kendinize daha uygun mekan bulabilseydiniz.
Burası duyarlı her insanın önünden her   geçişte  içinin burkulacağı bir görüntü oldu sanırım mahalle sakinleri de sizin bu duyarlılığınızı dikkate alacaktır.
Farkındamısınız ? herkesin gözü bu tip yeşil alanlarda. Aslında bunu yapanlar haksızda değiller bu örneklerin sayısı  fazla .Tehlikeli olan insanların ve kurumların bunları kanıksaması.
Birileri buna dur demediği sürece sıradaki mekanlar hazırlansın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR