Okullar açılırken;

                

2008-2009 yılı eğitim ve öğretim yıl başlarken, Milli eğitim bakanımızdan tutun da, tüm yetkililer her yıl olduğu gibi, bu yılda eğitimin sorunlarına el atılacağı sözleriyle başlıyorlar konuşmaya.

Okul, öğrenci öğretmen ilişkilerine varana kadar, bir dizi önlemlerin alındığı haberlerine karşın, ülkemizin doğu ve güneydoğusunda hala okul ve öğretmen olmayan köylerimiz olduğunu, içimizi sızlatan ilköğretim öğrencisi kızımızın, televizyon kanallarında ağlayarak köy çocuklarını topladığı bir odada alfabeyi öğretmeye çalışırken seyrettik.

Yılladır kanayan yara halini alan terör, neden bir türlü bitirilemiyor?

Terör neden destek buluyor ve buralarda yuvalanmakta?

Sınırlarımızın güvenlik sorunu yaşadığı ve daha çok Kürt kardeşlerimizin yaşadığı doğu ve güney doğu Anadolu topraklarımızda;

Terörü besleyen unsurların, yani geri kalmışlığın izleri ki;

”Terör örgütünün en çok kullandığı ve propaganda aracı yaptığı, işsizlik, yoksulluk, yol, su, okul ve sağlık sorunlarıyla hala yaşamaya devam etmesi, burada yaşayan halkımızın daha küçük yaşta, ilköğretim çağındaki çocuklarımızı, terör ve anarşinin kucağına itmektedir.

Devlet; Sanki bir ayrımcılığın başıymış gibi, bir duruma düşürülmesi kadar vahim ne olabilir.

Ülkemizde yaşayan insanlar, ülke kaynaklarından aynı ölçüde ve eşit hizmet beklerken, kimi büyük şehirlerde ve ülkemizin batısında dahi, eksikliklerin yaşandığı tabii ki göz ardı edilmemeli.

İlkokul çağından, ortaöğretim ve yüksek okulda eğitim gören gençlerimiz, her türlü zararlı etkenlerden korunmalı, sağlıklı bir şekilde eğitimlerini sürdürebilmelidir.

Okullarımızın ve öğrencilerimizin güvenlik önlemleri asgari ölçüde alınarak, okul içi ve dışında yaşanan anarşik olayların önüne geçilmelidir.

Öğrencilerimiz sokak anarşisinden yararlanan kaptıkaçtılara, sigara ve benzeri uçucu ve yanıcı madde bağımlıların tehdit ve sataşmalarına karşı, okul idaresi ve emniyet teşkilatınca takip edilerek, tedbirler alınmalıdır.

Olabilecek vahim olaylara ve kışkırtmalara karşı, önceden yapılması gereken önlemlerin ve gerekli araştırma ve soruşturmalar, emniyet teşkilatınca titizlikle yürütülmelidir.

Eksiklikler ilgililere bildirilerek, öğrenci yakınlarının beklediği ve ülke geleceğimiz yavrularımızın, huzur içinde eğitim ve öğretimini sağlamak,  okul içi ve okul dışında, okul aile işbirliği sağlanarak, emniyet birimlerine yardımcı olmalıyız.

İnsanlığın ve medeniyetin en büyük düşmanı cehalettir.

Geleceğe güvenle bakabilen yarınlarımızın güvencesi, çocuklarımız; Çiçekler gibi solmasın.

Verilen sözler, vaatler sözde kalmasın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR