NE KADAR SAĞLIKLI?

Meyve ve sebzelerin suyunu sıkmak harika bir alternatif gibi görünebilir. Peki ya bu doğru mu? Diyetisyenler besin öğelerinden en iyi şekilde yararlanmak için meyvelerin bütün olarak tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

Meyve ve sebzelerden elde ettiğiniz meyve suyunun kanser riskini azaltan birçok vitamin ve mineral içerdiği doğru ancak meyve suları sağlıklı liflerden maalesef yoksun.

Diyetisyen Erma Levy ‘Meyve ve sebzelerden yeterince faydalanmak istiyorsak bütünce yemeliyiz. Meyve suyunu sağlıklı seçenek haline getirmek istiyorsak doğru şekilde hazırlamalıyız.’ diyor.

Meyve suyu, vücudun kanser riskini azaltmak için ihtiyaç duyduğu besin öğelerini ve fitokimyasalları almanın bir yolu olabilir. Ancak meyve suyunu nasıl hazırladığınız çok önemli. Meyve suyu, meyve ve sebzelerin en kalorili kısmını içerir. Bu nedenle porsiyon kontrolü sağlayarak tüketmeye özen gösterin. İçerisine eklediğiniz ekstra fıstık ezmesi, keten tohumu veya diğer besinler ekstra kaloriye neden olur. Eğer kilo kaybı sürecinde iseniz porsiyon kontrolü şart.

Meyve suyu bekledikçe içeriğindeki antioksidanları kaybeder. Meyve suyunu hazırladığınızda ya hemen tüketin ya da hemen soğutun. Buzdolabında 24 saate kadar saklayabilirsiniz. Sadece içmeden önce son bir kez kontrol edin. Meyve suyunuz taze görünmüyorsa zararlı bakterilerin sarmış olması muhtemel.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR