YOĞURT TÜKETİMİ

Yoğurt, sütün laktik asit fermantasyonu ile yapılmaktadır. Yoğurdun içerdiği laktoz miktarı süte kıyasla daha düşüktür. Bununla birlikte kalsiyum, protein ve kuru madde miktarı yüksektir. Yoğurt B grubu vitaminleri, A vitamini ve E vitamini ile birlikte birçok mineral açısından zengindir.

Yoğurtta bulunan kalsiyum,  kemik ve dişler için çok önemlidir. Aynı zamanda içerdiği magnezyum ve potasyum mineralleri sayesinde kas fonksiyonları ve sinir iletimleri için de gereklidir. Yoğurdun içerdiği probiyotikler, sindirim sistemi ve bağırsak florası için oldukça faydalıdır.

Probiyotikler, hastalığa yol açan organizmaların bağırsağın doğal florasına zarar vermesini önler. Bağışıklık sistemindeki hücrelerin çoğu bağırsaklarda bulunmaktadır. Bu nedenle de sağlıklı bir bağırsak, sağlıklı bir bağışıklık sistemi anlamına gelmektedir.

Yoğurttaki probiyotikler bağırsaktaki bakterilerle birlikte  bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur. Bağırsakta bulunan bakterileri dengede tutarak kolon kanseri riskini azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirerek, alerjik hastalık riskini azaltır.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert Varıcı Arşivi
SON YAZILAR