My Dream

Merhaba Sevgili Okurlar

 

Tatilya  Kültür ve Sanat Merkezine gösteri için getirilen “My Dream Çin Engelliler Gösteri ve Sanat Grubu""yaşadığımız şu keşmekeşlikler  içinde kaybolan günlerimizde, sanat severler  yada insana, insanlık onuruna değer veren kişiler için en güzel şey galiba.

My dream"ın Türkçe karşılığı Benim Rüyam

 

        Böylesi görme, işitme, ortopedik ve fiziksel gelişimi engelli insanlardan oluşan sanat topluluğunun meydana getirdiği başarılı gösterilere, olağan üstü güzelliğe yakışan başka bir ünvan başka bir  isim olamazdı herhalde. Bu engelli sanat gösterisi grubunun gösterilerinde başarıya ulaşmak için hırsın, kendine güven duygusunun, en önemlisi çalışkanlığın en uç noktasını hissediyorsunuz izlerken. Normal ölçülere sahip sağlıklı insanların bile yapamayacağı hareketleri danslarıyla sanatsal figürleriyle öylesine güzelleştiriyor, süslüyor ve öylesine ahenk içinde sunuyorlar ki…! Öylesine güzel bir tablo oluşturuyorlar ki!   Seyredenlerin büyülendiklerini söyleyebilirim kesinlikle.

 

        Televizyon kanallarından bazı gösterilerini parça bölük izlememe rağmen , böylesine bir başarı  ve sanatsal güzellik karşısında  hayranlığımı gizleyemiyor önlerinde saygı ile eğiliyorum.

 

         Bizim ilk bakışta sakat ve hasta sandığımız bu değişik şekillerdeki engelli insanların  aslında; Olmayacak bir rüyayı  ulaşılamayacak bir amacı çok çalışarak, kendine güven duygusunu  en üst noktada tutarak gerçekleştirileceğini başarılacağını göstermişlerdir. Danslarını müziği duymadan yapan bir göstericiye soruyorlar;

 

-         Siz dansı yaptığınız müziği işitmediğiniz halde, nasıl dans ediyorsunuz?... Cevap veriyor

-         Müzik benim içimden geliyor duygularımla o melodiyi hissediyorum. Öbür yanda, fiziksel engelli yani ortopedik engelli erkekler topluluğunun gösterileri muhteşemdi. Gösteri anında taşıdıkları koltuk değnekleri, kah enstrüman, kah spor aleti oluyor, kah onları birleştirip-ayıran sihirli bir çubuğa dönüşüyordu. Hiç birinin fiziksel engelliliğinden oluşan davranışları göze batmıyor, izleyenleri hayretler içinde bırakıyordu.

Bu güzelliği izledikten sonra bende bir rüyaya dalmak istedim. My Dream… Benimde rüyam; bizim ülkemizde de söyle bir güzellik olsa… Olamaz mı? Yeter ki, böylesi bir davaya başlayan, güvenen, engellilerinde diğer sağlam görünürlü insanlar kadar yaşamaya, mutluluğa, güzelliğe layık olduklarını kabul eden sanatseverler olsun. Ama bizim ülkemizde bir takım değişik sebepler yüzünden, normal ölçülerdeki sanat topluluklarının kurulması bile zor değil mi? Bu konuda devlet bazı kolaylıklar gsötermelidir. Ülkemizde, cehalet ve maddi imkansızlıklar yüzünden sakat çocuğu olan aileler, çocuklarını eğitmek  yüceltmek yerine, onları gizliyorlar, onlardan dolayı utanç duyuyorlar. Bu aileler, gönüllü kuruluşlar ve devletimiz tarafından bulunmalı, eğitilmeli, çocukların geleceği için işbirliği yapılmalıdır. Bu konudaki  en büyük sorumluluk devletimize düşüyor tabii. Son zamanlarda gelişmeler var bu konuda, onu da sevinçle belirtmek istiyorum. Yurdumuzda uzun yıllardır kanayan, gizli kalmış bu yaranın iyileştirilmesini istiyor, hepinize sevgiler sunuyorum.

Perşembe"ye görüşelim.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR