Kapak olsun !

İnternet"e düşen taze bir haber : Hakkari" de 5 askerimiz şehit düştü ! Eli kanlı terör örgütü kan dökmeye , can almaya doymuyor.Milletimin başı sağ olsun..Mekanları Cennet olsun .

Son bir aylık bilançoyu söylemek zül geliyor bana.Ama gerçek.Bir başka gerçek ;teröre şehit veren iller sıralamasında Samsun birinci.

Çocuklarını askere göndermeyen/askerden soğutan ,”çürük !” raporu alarak servetlerine servet katan, “askerlik yan gelip yatma yeri değil ”diyen sahte Mücahitlere lanet olsun !

“Bizim terörle mücadelede ilk yenmemiz gereken  düşman öfkemiz olmalıdır.Terör örgütü (PKK diyemiyor.)Askerime,polisime düşman gözüyle bakıyor ;ama biz bütün bu olanlara rağmen onlara ! SUÇLU gözüyle bakıyoruz.İnsani yaklaşım ve demokrasi bunu gerektiriyor.” diyen zihniyete lanet olsun !

Bu “Terör bitmez !” diyerek verilen mücadeleyi sabote edenlerin ,gerçekleri saptırarak/çarpıtarak oy avcılığı yapanların ,AB ve ABD"nin Ortadoğu"daki gizli emellerini bilip bilmezden gelenlerin İmralı "daki  Caniden /dağdaki teröristten ne farkı var ?

Ülkemizin şu anda iki temel  sorunu var:Biri ,Ekonomik ..diğeri Terör !…

ABD"den başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krize karşı tüm dünya Liderleri muhalefeti ile iktidarı ile bir araya gelip çareler aradıklarını medyadan takip ediyoruz.Önlem paketlerini halkı ile paylaşıyorlar.

Bizde Maliye Bakanı /Ekonomiden Sorumlu Bakanlar sessiz..Merkez Bankası Başkanı krizin önemine dikkat çekerken,sürecin 2009 yılına kadar sarkacağı imasında bulunuyor.Sn. Başbakan : “Ayağımızın yere bastığından “dem vuruyor.Konuyu başından beri ciddi bir şekilde takibe aldıklarını  söylüyor..
İnşallah. K.Iraktaki terörist yuvalarını “BBG evi gibi” gözetlendiğini söyleyenlerin haksızlığına  uğramayız…Terörist elini kolunu sallaya sallaya gelir ,ancak Kriz öyle katır sırtında dağ taş aşarak gelmez.
Dış Ticaretten sorumlu Devlet Bakanımız aşağı kalır mı ? Rusya"la olan krizi çözmüş , Putin"i hizaya sokmuştu ya.Bu krizin lafı bile olmaz.” Pazar ve ürün çeşitliliğini artırarak krizi en az hasarla atlatacakmışız.Öyle  söylüyor.

Aklımız başımıza alalım.Kriz bir gece ansızın gelebilir. Dövize, faize ,Borsa"ya dayalı “Üç Kağıt ekonomisi ”nin taşeronları ,sıcak parayı bir gecede kaçırırsa ülkede  nelerin  olacağını tahmin bile edemezsiniz.Hem artık öyle “Anayasa fırlatıldı da kriz çıktıı.”martavalını yutacak saftirik kalmadı.Bu millet dolmayı bir kere yutar.

İktidarın 6 yıllık balayısı bitti.Cicim ayları tükendi.Ülkede yatırımlar durma noktasında .Üretim yok.İstihdam yok.İç /Dış Borç almış başını gidiyor.Zenginler kulübü isyanlarda ..Vatandaşın nefes alacak hali kalmadı.İktidar yandaşı haramilerin kazançları yerinde ..Doları altı yıl öncesine ulaştı.Cukkaları emin ellerde ..ayakları sağlam yerlerde..
Ülkenin ikinci ve öncelikli sorunu ise uluslararası adı: “PKK Terör"ü “.Bizdeki adı : “Etnik bölücülük”. Tarihi gelişim içersindeki ayrılıkçı  “Kürtçülük”.O yüzden yıllarca süren bu mücadele boşuna değil.Doğruları söyleyen ,yazan/çizen ,soruna karşı ihmal ve istismar gösterenleri bir kısım Medya “Terörist “ damgası yiyor.

Tezkere"nin görüşüldüğü TBMM de oylama dışında Muhalefet ile İktidar arasında bir  “ortak görüş /hedef, amaç “birlikteliği sağlanabildi mi? Sağlanamaz.

Bir ülkede Liderleri  birbirine “küs” olan bizden başkası var mı? Sorunu medeni ölçülerde tartışamayan ,çözüm önerilerinde anlaşamayan,olayları dedikodu malzemesi yapan kaç ülke biliyorsunuz? Muhalefetini ”Ademe” havale edeceksin...Bir diğerini  “muhatap” almam diye efeleneceksin.Sonra kalkıp Muhalefetin önerisi yok,projesi yok diye halka şikayet edeceksin..Ve bunun adına siyaset diyeceksin?Bu  gibi davranışlar  siyaset kurumuna/siyasetçiye  yakışmıyor. 

Ülke genelinde Ekonomik sıkıntıları yaşayan ve Terör belasından bunalan insanlarımızın  toplumsal infialleri kabarır Devlet otoritesinin zaafa uğradığı vehmine kapılırsa  olacakları düşünmek bile istemiyorum.
Akan kan durmalı/durdurulmalı.Bu kan aktıkça.Çatışma derinleştikçe ,Yöneten ve yönetilenler arasında diyalog kurulmalı.İstikrar ve güven duygusu zaafa uğratacak söylem ve eylemlerden vaz geçilmeli..

Irak"ta olanlar/yaşananlar,Afganistan,Yugoslavya ve Pakistan"da yaşananlara benzer bir kaderi yaşamayız ,diyebilir misiniz?.

Bir ülkede Demokrasi kurum ve kuralları ile yaşar.İnsan hakları ve özgürlükler her değerin önünde ve üstündedir.Ancak,Vatanın bütünlüğü,milletin birliği ve dirliğine kastedenlere karşı zafiyet/acziyet  mahkumiyet getirir.Teslimiyet getirir.Toplumda  ,refahtan payına düşeni alanların sayısı artmadıkça, birlik ve dirliğin sağlanması mümkün olamaz. Siyasetçinin hukuk ve demokrasiden vazgeçmeden “Soruna” yaklaşımı gerçekçi ve çözümde samimi olmalıdır.Yoksa sorunu yok sayılmak/hafife alınmak/oy avcılığı yapmak , Muhaliflerine karşı iktidar erkini göstermek çıkar yol değildir.

AKP Grup Başkan vekilinin  Muhalefete laf yetiştireceğim diye “Terör  örgütüne ait sözde haritalar varsa !(Olduğundan haberi yok!Paçavrasını da görmemiştir.) bunları yırtıp atmak lazım “demesini samimi bulmadığımızı söylemeliyiz.

Sözü edilen harita, Ergenekoncu Eski AKP"li vekil Turan Çömez "in K.Irak"a yaptığı bir gezide Barzani"nin karargahında gördüğünü ve kendisinin tepkisi üzerine kaldırıldığını -en azından medyadan -duymamış olabilir mi?
Ayrıca,haritanın AB ülkelerinin ders kitaplarında , ABD Pentagon"da , malum kesimin basın yayın organlarında yer aldığından haberi yoksa ,bir sözümüz olamaz..Ne diyebiliriz..

Büyük Atatürk"ün  o muhteşem “Hitabesi”ndeki uyarısı  yazımıza” Kapak olsun !.”
“İktidar sahipleri ,gaflet ve dalalet ,hatta hıyanet içinde bulunabilirler..”
Aradan koskoca seksen yıl geçti . Değişen bir şey yok mu diyorsunuz ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR