Kaç kişi kırdı sizi?

Zor ve güzel anlarda yanımızda olmasını istediğimiz insanlar vardır. Beraberken sohbetinden haz aldığımız bizi rahatlatan sevdiklerimizi isteriz yanımızda.

Çevremizde tüm insanları sevemeyiz o kadar geniş bir gönlümüz yoktur.  Bizi kıranları, üzenleri kırıklarla dolu yüreğin bir kenarında unuturuz.  Belki de bizi sevenleri bizler de üzer kırarız bunu bilerek mi yaparız evet bilerek. "" seni bilmeden kırdım"" derken her şeyin farkındayızdır. Bir mazeretle çoğu şeyin içinden çıkmaya çalışırız. "" rüzgâr dalı affetse bile dal kırılmıştır bir kere""  bir yüreği kırmak kadar kolay iş yoktur.

Kaç kişi kırdı sizi? En çok güvendikleriniz, toz kondurmadıklarınız işte tamam dedikleriniz ama en acısı en çok güvendikleriniz yaraladı kalbinizi. Cezasını artık hayatınızdan çıkarak almıştır. Onu sizsiz bırakarak cezalandırmışsınızdır. Çok fazla hayal kırıklığı yaşamak için bazı kurallara dikkat etmek gerekir.

Her arkadaşlık için ayrı ayrı kurallar koymak gerekir. Bazı kimseler duygularını paylaşmakta güçlük çekebilirler. İyi bir dost olmak için fazla çaba göstermek yanlış bir tutumdur. Hepimizin bir takım sınırları ve eksikleri vardır. Yaradılış gereği para bakımından eli sıkı, ama duyguca cömert, ya da tam tersi olanlar vardır. Herkes kendine uyacak arkadaşları bulacaklardır. Herkesin herkesle iyi arkadaş olmamamsının sebebi de budur. Birbirimizin kötü alışkanlıklarını hoş görüp, iyi yanlarının tadına vararak uyuşmamız gerekir. Güzel bir adım attınız ama yetmez. Hiç bir karşılık gözetmeden karşınızdakine yardım etmeye ve onu gerçekten sevmeye hazır olmalısınız. Sizde arkadaşınızda bunları uygularsanız bilin ki o dostluk ömürlüktür. Her neyse nedeni ne olursa olsun dostluk gibi bir güzelliğin yaşandığı senelerin bir kalemde silinip çöpe atılması çok kötü.

Bütün dostlukları birer bebek farz edin. Güzel mi güzel, sevimli mi sevimli bir bebek ancak unutmayın ki bebekler hastalanır, güler, ağlar, düşer, kalkar, böyle büyürler. Bizde böyle büyümedik mi? Bebeği büyütmek için çabalayın. Demek istediğim şu ki; Dostlukların ardından kaç yıl geçerse geçsin Pürüzler çıkabilir, zedelenmeler olabilir ancak içtense yaşadığımız o tat, yıllanmış şaraplar, yaşlanmış çınar ağaçları kadar özel ve vazgeçilmezdir yerleri…
Her ne olursa olsun her zaman yanımda olan sen şekercim iyi ki varsın. Her zaman da yanımda ol çünkü sana gerçekten ihtiyacım var bugün olduğu gibi yarında..
Kıyamadıklarınıza sahip çıkın ve koruyun.   Dostça kalın… Cevahir Kul

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR