Herkesi bir şeyler vurup duruyor

Kriz ekonomiyi ekonomi işvereni işveren de çalışanı cebinden vuruyor. Şirketler küçülmeye giderek kazanç sağlayacaklarını düşündükleri için ekmeğe muhtaç insanları işten çıkarıyor ya maaşlar geri çekiliyor ya da maaşlar olabildiğinde geç veriliyor. Herkes kemerlerini sıkmak zorunda şimdi ise kemerin yanına dişler de eklendi. "" sıkın dişinizi"" ama sakın fazla sıkmayın çünkü ağzınızda diş problemi oluşabilir hani dişçiye gidecek para nereden bulacaksınız.
Çevrem de o kadar insan var ki mağdur durumda olan. Evet, biliyorum herkes kendini düşünmek zorunda ama yazık degilmi bu insanlara. Sürünmek zorunda bırakılıyorlar işsizlik ordusuna savaşa gider gibi insan katılıyor.
Kriz deniliyor bu krizi işten çıkarılan insanların hayatının her alanında yaşadığını görebiliyorum. Kriz onların hayatını vuruyor tamam birçok iş yerinin kapandığını görüyorum bu birazda ticarette yanlış adım atmaktan kaynaklanıyor.
Hala bakıyorum insanlar bir yerler açmak derdinde bunun ne kazancı olabilir ki sıkıntıdan başka
Bu sefer herkesi kriz tusanamisi vuruyor, vuracak… Kriz işletmenin mevcut konumunu ve geleceğini etkileyen hiç beklenmeyen bir anda ortaya çıkan ve genelde önlem alınmakta geç kalınan olumsuz bir durumdur. Kriz olumsuz bir kelime olmasına rağmen bazı sektörler ve şirketler için yarattığı fırsatlar açısından olumlu olarak da değerlendirilebilir ki bu çoğu işverenlerin işine yarayacaktır bu yarar çok büyük şirketlerin lehine olacaktır. Krize sığınıp kendileri kriz geçirmemek için çalışanlarına kriz geçirmeyi benimsemiş yurdumun üreticisi..
ARTIK!...
Amerika"nın yolundan gitmekten yorulduk!...
Amerika ne yapsa bundan Türkiye boyunun ölçüsünü alıyor olansa zavallı insanlarımıza oluyor. Ekonomistlerin görüşleri farklı, ülkemizi yönetenlerin görüşleri farkı her yerden bir çatlak ses çıkıyor. Bağcıyı döveceğinize üzüm toplamayı öğretmeli insanlara. Yasalar durmadan değişirken insanlarımız hayata ayak uydurma konusunda deney oldu. bir veriliyor beş alınıyor aen büyük vergiyi sıradan halk ödüyor asıl ödemesi gerekenlerde kaçırdıkça kaçırıyor vergilerini sonrada aradaki uçurum da giderek artıyor üstelik normal halk vergi verdiği halde bundan en az yararlana birey haline geliyor diğerleri ye kürküm ye devam ediyorlar devleti sömürmeye devletin malı deniz yemeyen keriz mantığıyla iliğimiz kemiğimiz kurudu vallahi.
Dünyada kendine yeterli altı ülkeden biri olan Türkiye, artık kendine en yetersiz ülkelere sınıfına girmiştir. Üretimin durduğu, her türlü enerjide, hububatta, borç ödemekte, sanayi ürünlerinde, vs. ithalatla yaşayan bir ülke konumundayız. Bu hükümetin yönetimindeki devlet halka hizmeti durdurdu.

Devleti ve hükümeti yaşatmak için halkı altın yumurtlayan tavuk olarak görüyorlarsan kadar ABD"nin yaşanan ekonomik krizden etkilenmesi sonucu, dünyayı kan gölüne çevirdiği muhakkak. Yapabiliyorum fakat inandığım tek şey daha konularda pek konuşmam, tamamen sokaktaki insan tek şey daha

14. adı her ne kadar "ekonomik" kriz olsa da, meydana geliş sebebi sadece ekonomik sağlamak üzere, işlevsel olması düşünülerek getirilen kavramların, sadece kağıt üzerinde ve sözde kalması sonucu, zincirleme bir reaksiyonla oluşur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR