İstikrarı yakalamak gerek

 Kadromuzu ilk gördüğümde yaşadığım hayal kırıklığı, maçın başlamasından sonra Antep"in oyun planını görünce sevince dönüştü dün.  Zenke, Agbetu ve Aziz üçlüsünün kapanan bir savunmaya karşı etkisiz kalacağını öngörmek zor değildi ancak Antep takımı bırak kapanmayı üstümüze gelmeye çalışınca sonuç kaçınılmaz oldu. Kendi sahamızda kontra atak ile gol bulmak, hele de dört dörtlük bir organizasyon ile sonuca gitmek,  maçın kilidini erkenden kırdı.
 Abdülaziz ile başlamak lazım tabii ki.  Eleştirdiğimizde değindiğimiz en önemli nokta son vuruş eksiği idi, hem pas yaparken hem şut atarken. Dün ise süratiyle "bitiriciliğini" birleştirdiğinde neler yapabileceğini gördük. İlk golde yaptığı orta ve attığı goller birinci sınıftı. Her maç böyle oynasa hücum gücümüze müthiş bir zenginlik katar ama şimdilik net bir şey söylemek zor. Hiç değilse bu maç  için, şükür azizim demek lazım. Hemen ardından Hakan Bayraktar"a  gelelim. Maçın karesi bana göre Hakan oyundan çıkarken tüm takımın O"nu alkışlamasıydı. Gerçek bir maestro gibiydi. Geriden top çıkarırken takımı çok rahatlatıyor.Topu alan O"nu arıyor sahada. Agbetu ve Zenke hafta içi dinlendirilmişler galiba. Güçlü olduklarında  ne kadar etkili olabileceklerini gösterdiler.  Saha dışındaki dostluklarını ve "etkinliklerini" saha içine de taşıdılar ve 4 gol bulduk, bulduğumuzdan daha fazlasını da laubalilikten kaçırdık. Kemal yine güven verdi, Kenan sırıtmadı işini yaptı, Orhan ile Adem de  göze batmadan oyunu bitirdiler. Bu galibiyetin ardından can sıkmak istemesem de bir kez daha Turgay"ın performans düşüşünden bahsetmek zorunda hissediyorum kendimi. Ara transferde ilk olarak ortasaha bölgesine adam almamız şart,bu şekilde bu işin yürümeyeceği belli çünkü.
 Genel olarak baktığımızda ise durumdan hoşnut değilim. Puan tablosunda yükseldik, güzel ama geçen haftayı düşündüğümde kafam karışıyor. Güngören gibi bir takıma 90 dakika tek pozisyon üretemeyen takım, Antep"e karşı tarihi farkı kaçırıyorsa, bir yerlerde terslik veya bir yanlış var demektir. Bu yanlış ne ise acilen bulunup, sorunun çözülmesi gerek. İstikrarsızlığı alışkanlık haline getirmek görünen en büyük problemimiz. Hedefsiz takımlara karşı yaşanan saçma puan kayıplarından kurtulabilirsek geleceğe umutla bakabiliriz… Haftaya Rize deplasmanından da umduğumuz sonuçla ayrılmamız şart. Bu oyunu oynamaya devam edersek çok ta zor olmaz ancak, dediğim gibi istikrarı yakalamak en önemli unsur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa KAR Arşivi
SON YAZILAR