İHL İSTİSMARI VE SİYASALLAŞMA

Şimdiye kadar hiçbir yerde ne bahsettim, ne de yazdığım, bir geçmişim vardır.

Askerden sonra tayin olduğum ve 15 yıl görev yaptığım (1983-1997 arası) OF İlçesindeki, Kur’an Kurslarına ve OF İHL’ye 400 ( dörtyüz)’ün üzerinde erkek ve kız öğrenciyi, memleketim olan Alaçam’ın köylerinden toplayıp götürdüm, okumalarına vesile oldum.

Bu öğrecilerimden 200 civarında hafız yetişti, 100’ün üzerinde de İHL mezunu olup bu gün Diyanette görev yapmaktadır.

Daha sonra üniversite de okuyup, değişik görevlerde bulunan öğrencilerim de vardır.

Daha sonra tayinen geldiğim Samsun Merkez’de de, 28 Şubat fırtınası estiği, 8 yıllık eğitimin mecbur olup, İHL’lerin boşaldığı o meş’um yıllarda;

Bu gün İHL Platformlarında yalancı kahramanlık yapanların, İHL istismarıyla siyasette ve bürokraside tırmananların çocuklarını, İHL’den alıp aman katsayı mağduru olmasın, aman lekelenmesin, istikbali kaybolmasın v.b. riyakarlıklar ve korkaklıklarla, çocuklarını İHL’den alıp başka okullara verdiğini, İHL derneği ve vakfının kapanma noktasına geldiğini de gördüm ve vakfa üye oldum.

Şube müdürlüğü görevinden çeşitli bahanelerle alınarak;  4 yıl Ankara’ya kızak göreve çekilip ( Müfettişin sorduğu soru: Sen Tarım’da Şube Müdürüsün, İHL vakfına niye üye oldun?)APK uzmanı olarak gidip geldim.

O yıllarda Samsun İHL’de okuyan kızımı birkaç arkadaş da dahil almayıp, mezun ettik ve evimi satarak, yurt dışında ve özel Üniversitede okuttum.

Daha 4-5 yıl evvel, Canikte yapılan ve o günkü adı M.Akif Ersoy Anadolu İHL ( bu gün Ömer Halisdemir) derneğinde kurucu üye  idim.

İsimleri bende mahfuz iki siyasetçinin birbirine kırılması sonucu, birisi dernekten ayrılınca, kurucu üye olan ve o siyasetçi ayrılınca hemen onunla beraber derneği bırakıp kaçıp giden ( 30-40 kadar) menfaatperestleri de gördüm…

Dernek bir anda; Mustafa Genç Hoca ( Tarih Öğretmeni- yazar-Hafız), Selman Saruhan ( Karadeniz Engelliler Federasyonu Başkanı) ve Büyükşehir Akparti Belediye Meclis Üyesi olan bana ve 10 kadar arkadaşımıza kaldı…
Canik Belediye Başkanı Sayın Osman GENÇ Beyin büyük fedakarlık, maddi ve manevi destek ve motivasyonu ile dağılan Derneği yeniden toparladık ve arsa sorununu hallettik ve haftada 2-3 defa toplanarak, çözümler aradık…

METRO Turizmin sahibi Sayın Galip ÖZTÜRK Beyin verdiği 3 milyon TL (Eski parayla Üç Trilyon) okulun inşaatı tamamlandı.

Okulun ismini Galip ÖZTÜRK Anadolu İHL verelim teklifimize ise; Derneği bırakıp kaçanlar hemen gelip asla olmaz diyerek yapılan oylamada az bir farkla ve benim şiddetli bir konuşmamla kabul ettirebildik ama bu isim değişikliğini Sayın Galip ÖzTÜRK kendisi kabul etmedi.

“ Ben ismim verilsin diye değil Allah Rızası için yardım ettim diyerek, isminin verilmemesini istedi ve M.Akif ERSOY olarak kalıp, meş’um alçak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından okulun adı, Galip Beyin de önerisiyle “Ömer Halisdemir İHL” oldu.
İşte o günlerde, İHL’leleri bırakıp kaçanların, şimdi İHL Platformlarında, Derneklerinde, siyasette ve bürokraside boy gösterdiğini ve İHL’lerin sırtından istismarla geçinmeye çalıştıklarını görünce bu tiplerden tiksinmeye başladım…

Bu tipler, zor zamanda kaçıp giden, bollukta ahkam kesen istismarcı güruhtur ve isimleri bilinmektedir.

İsteyen herkeste bu isimleri o günkü dernek defterlerinden kolaylıkla öğrenebilir!

İşte şimdi de Emine Ahmet Yeni Anadolu İHL lisesinde HAFIZE kızlarını okutan yukarıda adını yazdığım Karadeniz Engelliler Federasyonu Başkanı Selam SARUHANI İHL düşmanı ilan etmekteler ve kızlarını bu İHL’den almak zorunda bıraktıracak kadar seviyesizleşmişlerdir…

Platformda bir Allah kulu samimi Müslüman da çıkıp sormuyor ki;
“Yahu siz ne dersiniz! İHL düşmanı dediğiniz bu aile ve Selman Bey, kızlarını hafız yapıp, İHL’ye niye versinler ki!?” demiyor.

İşte bu soruyu sormayan, soramayanların, yukarıda bahsettiğim, 28 Şubatta ve Canik olayında İHL’leri bırakıp kaçan istismarcı güruhlarında olması, Platforma gölge düşürmüştür.

Bu İHL platformundaki temiz arkadaşlara tavsiyem, okulundan 234 öğrencinin kayıt alıp gitmek zorunda kaldığı idarecileri; sırf kendi güruhlarından diye savunmaları değil, bil’akis onlara siz ne yapıyorsunuz sorusunu sormalarıdır.

Tabii samimi iseler…

Bu konuyu gündemine alan Denge Gazetesine de utanmadan saldırmaktalar, haber yazıların yalan, iftira olduğunu iddia edecek kadar da tarafgir davranabilmetedirler.

Allahu Teala böylesi istismarcıları ıslah eylesin. Amin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Adem Alan Arşivi
SON YAZILAR