Gerçek ve Samimi arkadaşlık

Kimileri için arkadaşlık; Ekmek gibidir. Sen onu ararsın. Kimi arkadaş ilaç gibidir, zor anlarında ararsın. Kimi arkadaşlar da mikrop misali sen ondan kaçarsın, lakin o hep senin gelip bulur.
Kimilerine göre Arkadaş gerçek bir dost, samimi ve bir o kadar da candandır. Seni ne yarı yolda bırakan, nede üç kuruşa satandır.
Yanında olduğunda her şeyinden haz aldığın, inandığın, yalansız riyasız, gözünü arkada bırakmayan, itimat ettiğin güven duyduğun gerçek bir dosttur.
Emanet edilecek kutsalların için gerektiğinde ortaya can koyandır. Zevk, sefa eğlence, ne para, ne pul, gerçek arkadaşlık bu duyguyu asla bozamaz.
İyi günde kötü günde yanında olmalı, senin hatalarını arkandan konuşmamalı, o hep iyi ve hoş gören, sır bilen saklayan sırdaş, iyi huylu inançlı, güzel ahlaklı, insandır.
Çoğu kez sorarız birbirimize;
Arkadaş kimdir, Dost kimdir?
İyi günde, kötü günde yanında olan mı?
Mutluluklarını paylaşıp üzüntülerine ortak olan mı? Diye.
Gerçek dost; Maddi ve manevi ihtiyaç hâsıl olduğunda, dostun yıkıldığında evini, arabasını, işini kaybettiğinde belli olur.
Her zaman derler ya, kişinin en iyi dostu en yakın can yoldaşı, sevdiği uğruna her fedakârlığa katlandığı, hatta öz anasından babasından ve kardeşinden daha çok değer verdiği eşi, yani karısı, böyle bir durumda hiç bir şekilde bırakmayan terk etmeyendir.
Gerçek dost ana gibi, baba gibi, yar gibi olmalı, sarıp sarmalamalı, zorluklara birlikte göğüs germeli, arkadaş, arkanda gölge gibi olmalı.
Arkadaş; Düştüğünde, tökezlediğinde değil, her zaman ve her yerde olmalı aranmalı.
Günümüzde, yaşadığımız pek çok kötülüklerin, arkadaş seçiminde düştüğümüz hatalarımızdan kaynaklandığı unutulmamalıdır.
Hayatımızı karartan ve nice ocakları söndüren kötü arkadaş ve çevre seçimi;
Sen mesaiye gittiğinde, arkadaşın senin evinde karınla bastığın, eşini ayartan olmamalıdır.
Evine ocağına, velhasıl çevrene yaklaştırdığın arkadaşını iyi seç.
İkiyüzlü, insan suretli nice şeytana pabucu ters giydiren, parana, eşine ya da kızının namusuna göz koyan sahte arkadaşlıkların zararlarından ve kötülüklerinden korunmak ve emin olmak için, arkadaş seçimine çok dikkat etmeliyiz.
Arkadaşlık dostluk ve komşu ilişkilerimizde, dinimizin emrettiği şekilde, Ahlaklı, namuslu, şeref ve haysiyetine düşkün insanların dostluğuna yakın olmalı, itimat ve güven arayışındaki ölçüyü hedef almalıyız.
 
Gerçek arkadaşlık; çıkara, menfaate ve bencilliğe geçit vermez.
Arkadaş; Arkadaşın kalbine ektiğini biçendir.
Güzel ahlaklı, akıl ve şuur sahibi arkadaşlara sahip olmamız dileğiyle…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR