Forvetsiz Bu kadar

       Sezonun ilk yarısını peş peşe iki galibiyetle kapattıktan sonra, ikinci yarının ilk iki maçından eli boş ayrılmamız, kısa süren rüyadan uyanmamıza neden oldu. Kötü hava koşulları şartları ağırlaştırsa da, futbol oynanmayacak kadar kötü bir zemin yoktu 19 Mayıs"ta. Takımımız da, bunun bilincinde çıktı sahaya ancak istenen sonuç gelmedi maalesef.

      İlk 11"i gördüğümde, gol atmamızın çok zor olduğunu tahmin etmek zor olmadı. Burhan"dan önce 4-5-1 diziliminde sahaya çıkan takım, dün akşam 4-6-0 a yakın bir düzende sahadaydı. Ne Turgut, ne Abdülaziz ne de sonradan oyuna giren Savaş tek forvet oynamaya elverişli futbolcular olmadığından, ceza sahası içinde o son hamleyi yapacak oyuncunun eksikliği baş gösterdi. Güvendiğim isimlerden Hakan Akman da oyunda kaldığı süre içerisinde varlık gösteremeyince, maçın ilk bölümünde organize bir serbest atış golüyle öne geçen Karşıyaka, bizden 3 puanı almayı başaran takımlar arasına adını yazdırdı.

   Mücadele anlamında takımın hakkını yememek lazım. İlk yarıda ki bazı karşılaşmalarda izlediğimiz ruhsuz takım artık yok. Oyuncuların kazanma azmi bizleri umutlandırsa da, bu kadronun elinden gelen bu. Ara transfer dönemi henüz sonuçlanmamışken gol vuruşu sorunumuzu çözecek nitelikte, kendini kanıtlamış bir golcüyü acilen takıma kazandırmamız lazım. Yeni transferlerden Sezer, sol bekteki sıkıntımızı çözebilecek kapasitede olduğunun sinyallerini ilk maçında verdi. Abdülaziz"in de kumaşı iyi ve kaleyi düşünen bir oyuncu, Volkan"ın yokluğunu aratmayacağını söyleyebiliriz. Oynadıkça daha iyi olacaktır. Savaş"ın ise biraz daha zamana ihtiyacı olduğu kanısındayım, şu anki görüntüsü ile ilk 11 oynayabileceği bir mevkii yok Samsunsporumuzda. Ancak yakaladığımız gol pozisyonlarının stoperden bozma ortasaha Turgay ile geliştiğini düşünürsek, en önemli ihtiyacımızın bitirici bir forvet olduğu yadsınamaz bir gerçek. Bu takım kurgusuyla gol atmamız, Turgut"un 45 metreden çektiği şutun direkten dönmesiyle aynı ihtimale sahip!

   Sonuç olarak elimizde iki maçta toplanan o puan ve lig sıralamasında tehlikeyi iyice hissettiğimiz gerçeği var. Oynanan oyun umut verse de, bizim artık umuttan çok puanlara ihtiyacımız var. Bu, çözümlenebilecek bir sorun ve yeni yönetim de bunu çözümleyebilecek kapasitede isimlere sahip. Transfer dönemi kapanmadan santrafor ihtiyacımızı giderebilirsek, son haftalara rahat girmek için şansımız yüksek. Aksi takdirde güçlenen rakiplere karşı işimiz çok zor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa KAR Arşivi
SON YAZILAR