Ezber bozuldu!...

İçinde bulunduğumuz şu günlerde Siyaset kurumlarımızın 29 Mart 2009 da yapılacak “Mahalli İdareler Seçimi”ne odaklandığını görüyoruz.
Samsun"da iktidar partisi -Büyükşehir dahil - yerel Yönetimlerinin    tek hakimidir.
Birkaç ilçe/belde dışında tümüne yakınında    seçmenin tercihi Merkezi yönetime destek adına  iktidarın yanında yer almıştır.
Her seçim döneminde büyük vaatlerle ve iddialı projelerle(!) ortaya çıkan  ve “Acil eylem planı” adını verdiği hedefler doğrultusunda geçen süreç İktidarı aşındırmış , performansıyla  maalesef vatandaşın beklentilerine cevap verememiştir.
Dış politikada o kadar yıl dünya turu yapıldı..davetli davetsiz toplantılar yapıldı..Liderlerle görüşüldü , kameralar karşısında pozlar verildi, nutuklar çekildi,sonuç sıfıra sıfır..kandırıldık ,sürprizlerle karşılaştık.
Örnek ,Sayın Başbakan"ın ”G-20 Zirvesi ”için gittiği Washington"da  “Brookings Enstitüsü”nde   yaptığı konuşmada ;diyor ki :”Türkiye"nin AB yolundaki çalışmaları ,genç/dinamik nüfusu ve güçlü ordusu ile Amerika için iyi bir müttefiktir.”
Açılımı şu. Ortadoğu"da bitmeyen bir savaş var. Senin askerin okyanus ötesinden gelip Irak"ta ölmesin,nasılsa “Stratejik Ortağı”nız …ha  Afganistan olmuş ...ha Filistin hiç fark etmez.İstenildiği zaman Anadolu"dan (İşsiz/Garip guraba çocuğu) genç,dinamik ,güçlü bir nüfus var,bizim değilse sizin Ulusal çıkarlarınız için göreve hazır ,bir ordumuz  var (!),Yeter ki AB için bize aracı olun.Bizi kapı eşiğinde bekletmesinler!
Olurlar mı?Hiç sanmam.Mesela .Kıbrıs konusunda ,PKK Terörist elebaşlarının Avrupa"daki  kadrosunun derdest edilmesi,finans kaynaklarının kesilmesi konusunda samimi olduğuna inanıyor musunuz? sözgelişi ,İmralı Canisinin de Saddam gibi boynuna yağlı urgan geçirilmesini engelleyenler ikna edilebilir mi?
Kıbrıs "a gelelim.Sayın Başbakan"ın samimi itirafına kulak verelim.”Kıbrıs"taki Türkler 2004 "te çözümü tercih etti.”Hani ,Yes be Annem!”diye Adaya amfibi çıkartması yapılmıştı (da) Mehmet Ali Talat ekibi işbaşına getirilmiş ve Annan planına “Evet” verdirmişlerdi.Diyor ki Sn. Başbakan :”Referandum"da “hayır” diyen Rumlar ise bir hafta sonra AB"ye üye kabul edildi.Adalet bu mu?Şimdi de AB müzakereleri sırasında Rumları karşımıza çıkarıyorlar.”diye itirafta bulunuyor. 4 yıl sonra gerçekle yüzleşmenin bir bedeli olmalı!
Uluslar arası ilişkilerde , sorunlar “okul münazara “mantığı ve yöntemi ile çözülmüyor. Kıbrıs davasını “çözümsüzlük çözüm değildir.”diyerek hafife alınırsa ,Rumların genlerindeki ENOSİS  paranoya kabul edilirse ,olacağı budur.
Demek ki ,Başkan Bush"un karşısında bacak çelip oturmak sorunları çözmüyor.Dünyayı dolaşmak,liderlerin ayağına gitmek “icazet “ çare olmuyor.
Sn. Başbakan"ın İMF "nin taleplerine karşı diklenirken “Ümüğümüzü sıktırmayız “ salvoları atarken ,kısa bir süre  sonra   masaya oturması...”Hamdolsun ,  teğet geçti” ,tesellisi havada kaldı.Şimdi , krizin  etkileri “2009 yılı ilk altı ayına kadar”  süreceğinden söz etmesi bir başka acı itiraftır.Demek  kriz delip geçecek!.
 Ezberlerin bozulduğu ,tespit ve analizlerin sağlıklı yapılmadığı ortadadır.Kriz yönetimi ve krizin etkileri iyi algılanamamış,etkisizleştirme operasyonlarında geç kalınmıştır.”İyi lider kendini krizde ispatlar.”Tutarsızlıklar.İlkesizlikler.Söz ve laf ebeliği,muhalefeti susturma/baskı altında tutma ,her söylenenden başka yorum ve anlam çıkarma,iş birliği ve mutabakatı zemininin kaymasına sebep olur.Bu olumsuz tavır ve tanımlamalar iktidarın politikalarında ezber bozukluğuna işarettir.
Hükümet istediği kadar  anketlerin aldatıcı güven endekslerine bağlı kalsın,ona uygun seçim stratejisi tayin ededursun Ülkemizde,”zulacı vurguncu” ların ,besleme basının yaldızlamaları ; yoksulluğun,işsizliğin,üretimsizliğin ve doğan çocukların hacizli geleceği gerçeğini gizleyemez.
Gerçekler acı ve dudak uçuklatıcıdır. Hükümetin hazırlatmış olduğu “Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmet Projesi” adı altında hazırlanan yoksulluk haritasında SAMSUN , Karadeniz Bölgesi"nde birinci sırada.Projenin en önemli argümanı “Yeşil kart” .
Bu kartın kimlere verildiği araştırılırsa görülecektir ki hiçbir sosyal güvencesi olmayan,üzerine tapulu malı mülkü olmayan vatandaşlarımıza veriliyor.Yani kağıt üzerinde milli geliri 9 bin dolar gösterilen işsiz,güvencesiz züğürt  zenginler..
Bu seçimde bir torba gıda yardımına ,kapısına konulan üç/beş torba kömüre oy verileceğini sananlar ziyandadır.
Tersane masalı.. !Teşvik kazığı!… Rafineri hayali !..Mobil Santral aldatmacası!.. Belediye İmar uygulamaları ve  rantiye kavgalar!..,Raylı sistem yutturmacası !..seçmenin gözünde pirim yapacak mı /yapmayacak mı göreceğiz.
Ezber bozuldu..bozulacak!

BAŞSAĞLIĞI

MHP İstanbul milletvekili Sn. Gündüz Suphi AKTAN , tedavi gördüğü hastanede vefat etmiştir.Tüm sevenlerinin ve Yüce Türk milletinin başı sağ olsun...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR