Ermeni meselesi mi, Türkiye meselesi mi?

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde 1915 Olaylarının 'soykırım' olduğunu öngören Ermeni tasarısı ,ABD Temsilciler Meclisi' nin  Dış İlişkiler Komitesinde oylandı. 
Amerika' ya yakışır bir tarzda (!!!) kabul edildi . Aslında olayın ciddiye alınacak bir yanı yok. Ama her 24 Nisan yaklaştığında, bizim acınacak halimiz ortaya çıkıyor.

Bugün yeryüzünde herhangi bir kişi ABD nin herhangi bir konuda etik ve ilkesel değerlerle hareket ettiğini söyleyebilir mi ? Hani bir laf vardır para için,  çıkarı için babasını satar. Bitmiş.. 2. Dünya Savaşın' da sırf denemek ve sonuçlarını görmek için  Japonya ' ya atom bombası atan , Latin Amerika' dan , Asya 'dan  Afrika' ya dünyada müdahale etmedik , katliam yapmadık ülke bırakmayan ABD , bu tasarıyı etik değerler çerçevesinde mi onayladı?.Daha geçenlerde eski İngiliz Başbakanı  Blair -Bush' un kankası Sosyal demokrat (!)- hükümetin bu konuda kurduğu komisyona verdiği ifade de,  elimizde Saddam' ın kitle imha silahlarına sahip olduğuna ilişkin bilgi yoktu . Ama Saddam' ı devirmek zorundaydık dedi.

Bugün Dünya da ve Türkiye de 1915 olaylarına  inandıklarından    dolayı soykırım ya da katliam diyen bir çok siyasetçi ve tarihçi var.Bu konu bunlarla tartışılır ikna edilir, edilmez mesele değil.Zaten Türkiye"nin de tezi bu değil mi ?. Bırakın bu konuyu tarihçiler tartışsın.

Ermenistan'ın nüfusu 3 milyon  yüzölçümü 29 bin km2  yani bizim orta ölçekli bir şehrimiz kadar kişi başına düşen milli gelir 1500 dolar.ABD de de  birkaç yüzbin ermeni yaşıyor.

Evet işin acı yanı bu ; bir yanda koskaca 72 milyonluk bir Türkiye,  işine gelince en değerli müttefiki Amerika'nın diğer yanda 3 milyonluk bir ülke ve bir kaç yüzbinlik diaspora.

İşin kötü yanı bu , ABD'nin  Ermeni soykırım tasarısını geçirip geçirmemesi değil mesele . ABD nin bizi ne kadar adam yerine koyduğu. ABD hiç bir kararında ilkesel ve etik değerleri takmaz, onun için çıkarlardır önemli olan.Yani ne diyor bize: ""Ben  ufacık bir Ermenistan ve birkaç yüzbin  Ermeni Diasporası için sizi yok sayarım."" Peki bunu niçin yapıyor ?; Niye mi ?  Türkiye' de ister A partisi , ister B partisi , ister  Askeri yönetim olsun, biliyor ki kimse ona karşı duramaz.

İktidara aday bir partinin genel başkanı ilk ne yapar , ABD seyahatı. Bir askeri müdahale olsun ilk yaptığı Natoya bağlılığını bildirmek değil mi? ABD şundan emin ""Bu Türkler

bana bir şey yapamaz, yapsalar da bana danışarak göstermelik

iç kamuoyunu kandırmaya yönelik bir varyete olur o kadar"" İşte etimiz budumuz bu kadar.
Ey  Türk halkı , sorun ABD " nin ermeni soykırımını kabul edip  etmemesi değil, sorun bizi tokat oğlanı görmesi, hadi yapsın ya iktidar İncirliği kapatsın , Afganistan da ki askerleri çeksin,  yapsın ya;yapamaz. Biz bu kafada oldukça daha çok tokatlar yeriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR